7 dingen die je moet weten over zakelijke telefonie

7 dingen die je moet weten over zakelijke telefonie

7 dingen die je moet weten over zakelijke telefonieAls ondernemer wil je altijd goed bereikbaar zijn. In de moderne zakenwereld is een betrouwbare en efficiënte zakelijke telefoon een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of het nu gaat om het bellen van klanten, communiceren met collega's of het beheren van klantenservice, zakelijke telefonie is de ruggengraat van elke organisatie.

Hier zijn vijf dingen die je moet weten over zakelijke telefonie. Wat zijn de belangrijkste dingen die je moet weten over zakelijke telefonie? Lees snel verder!

1.    Een zakelijk telefoonabonnement is anders dan een persoonlijk abonnement

Het is belangrijk om te begrijpen dat een zakelijk telefoonabonnement verschilt van een persoonlijk abonnement. Een zakelijk telefoon abonnement biedt specifieke functies en voordelen die gericht zijn op bedrijven. Sommige van deze functies zijn onder meer:

  1. Gezamenlijke bundels: Dit stelt bedrijven in staat om hun data en belminuten te bundelen en te delen tussen meerdere werknemers of apparaten;
  2. Zakelijke functionaliteiten: Dit kan onder meer betrekking hebben op de mogelijkheid om telefoongesprekken door te schakelen naar een andere lijn, het voeren van een conferentiegesprek, en de mogelijkheid om te werken met PBX-telefoonsystemen;
  3. Facturatie en rapportage: Zakelijke abonnementen bieden meestal uitgebreide facturatie- en rapportagefuncties die bedrijven helpen om hun uitgaven bij te houden en kosten te beheren;
  4. Betere klantenservice: Bedrijven hebben meestal toegang tot een speciale klantenservice die gericht is op zakelijke klanten, wat betekent dat ze sneller en gemakkelijker toegang hebben tot de ondersteuning die ze nodig hebben.

2. Het kopen van een zakelijke telefoon is anders dan het kopen van een persoonlijke telefoon

Wanneer je op zoek bent naar een telefoon voor zakelijk gebruik, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten die anders zijn dan bij het kopen van een persoonlijke telefoon. Enkele belangrijke factoren om te overwegen zijn onder meer:

  1. Compatibiliteit met zakelijke software: Bedrijven gebruiken vaak speciale software-applicaties voor taken zoals e-mail, projectmanagement en boekhouding. Bij het kiezen van een zakelijke telefoon is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze compatibel is met de software die je bedrijf gebruikt;
  2. Duurzaamheid: Zakelijke telefoons worden vaak intensief gebruikt, waardoor de duurzaamheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn. Een stevige behuizing en een lange batterijduur zijn belangrijk voor de dagelijkse werking van het apparaat;
  3. Beveiliging: Veel bedrijven hebben gevoelige informatie op hun telefoons staan, zoals klantgegevens en financiële informatie. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je zakelijke telefoon beveiligingsfuncties heeft, zoals versleuteling en de mogelijkheid om op afstand te worden gewist in geval van verlies of diefstal.

 3. Kosten zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst

Als ondernemer zijn er veel kosten verbonden aan het runnen van een bedrijf. Gelukkig biedt de Belastingdienst de mogelijkheid om bepaalde kosten af te trekken van de belastingen die je moet betalen. Een van die kosten zijn de kosten van zakelijke telefonie. Als je als ondernemer gebruik maakt van een zakelijke telefoon, dan zijn de kosten hiervan volledig aftrekbaar van de belastingen. Dit geldt zowel voor de aanschafkosten van de telefoon als voor de maandelijkse kosten voor het abonnement en de gesprekskosten. Hierbij is het wel belangrijk dat het gaat om zakelijke gesprekken en niet om privégesprekken.
De kosten die jij maakt voor zakelijke telefonie betaal je via de zaak. Omdat jij de zakelijke telefonie via de zaak betaalt, is het mogelijk om kosten hiervoor af te trekken bij de belastingaangifte. Dat scheelt toch weer. Bovendien krijg je voor je zakelijke telefonie een duidelijke factuur, waardoor je altijd het overzicht bewaart.
Het aftrekken van deze kosten kan dus een aanzienlijke besparing opleveren voor ondernemers en kan bijdragen aan een gezonde financiële situatie van het bedrijf.
 

4.    Goede en betrokken service

Als jij een zakelijk telefoonabonnement afsluit mag je vertrouwen op een uitstekende service. We begrijpen dat jij als ondernemer wel andere dingen aan je hoofd hebt dan jouw telefoon abonnement en dat het enorm belangrijk is dat je altijd bereikbaar bent. Daarom bieden we je de beste persoonlijke service en lossen we problemen altijd zo snel mogelijk voor je op. Je hebt geen last van keuzemenu’s of wachtrijen, maar we zorgen ervoor dat je direct een van onze servicedeskmedewerkers aan de lijn krijgt.
Door gebruik te maken van professionele telefoniesystemen kunnen bedrijven zorgen voor een betrouwbare en consistente service. Zo kunnen klanten snel worden doorgeschakeld naar de juiste persoon of afdeling, waardoor ze niet onnodig lang in de wacht hoeven te staan. Bovendien kunnen zakelijke telefonie geavanceerde functies bieden zoals voicemail, call forwarding en conferentiegesprekken, wat de communicatie tussen medewerkers en klanten nog verder kan verbeteren.
Een goed zakelijk telefoonsysteem zorgt ook voor meer betrokkenheid bij de klant. Het stelt bedrijven in staat om klanten proactief te benaderen, bijvoorbeeld door ze te bellen om een probleem op te lossen of om feedback te vragen. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en loyaliteit.

5.    Goedkope abonnement speciaal voor ondernemers

Vroeger waren zakelijke telefoonabonnementen nog weleens fiks duurder dan privé abonnementen. Dat is gelukkig niet meer zo. Als ondernemer ben je met een zakelijk telefoon abonnement zelfs goedkoper uit dan met een privé abonnement.
Voor zakelijke telefonie zijn er goedkopere abonnementen speciaal voor ondernemers omdat zij doorgaans meer gebruik maken van telecommunicatiediensten en vaak een hoger percentage aan belminuten hebben. Bovendien bieden zakelijke abonnementen vaak extra functies zoals een keuzemenu, doorschakelen naar meerdere telefoonnummers en voicemail naar e-mail. Ook kunnen zakelijke abonnementen flexibeler zijn qua contractduur en kunnen ze aangepast worden aan de specifieke behoeften van een bedrijf, waardoor ze beter geschikt zijn voor professioneel gebruik.

6.   Zakelijke telefonie verhoogt de productiviteit van medewerkers

Zakelijke telefonie stelt medewerkers in staat om efficiënt en effectief te communiceren met klanten, leveranciers en collega's. Dit kan leiden tot een verbeterde klanttevredenheid en een betere samenwerking binnen het team.
Daarnaast kan zakelijke telefonie ook bijdragen aan de productiviteit van medewerkers. Door de beschikbaarheid van functies zoals voicemail, doorschakelen en conferentiegesprekken, kunnen medewerkers efficiënter werken en sneller reageren op klantverzoeken.  Zakelijke telefonie kan de communicatie tussen medewerkers en managers verbeteren. Managers kunnen gemakkelijker contact opnemen met medewerkers en hen op de hoogte stellen van belangrijke informatie en taken. Dit kan ook bijdragen aan een betere workflow en snellere besluitvorming.

7.   Betere beveiliging van bedrijfsgegevens

Zakelijke telefonie kan ook bijdragen aan de beveiliging van bedrijfsgegevens. Door het gebruik van beveiligde lijnen en geavanceerde authenticatiemethoden, kan het risico op datalekken en andere beveiligingsproblemen worden verkleind. Beveiliging is super belangrijk en je wilt natuurlijk niet dat je bedrijfsgegevens zomaar worden gelekt of je systeem zelfs helemaal gehackt. Zakelijke telefonie kan hierbij helpen en bijdragen aan de beveiliging van je bedrijfsgegevens.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: W-B
Aantal keer gelezen: 114x
Toegevoegd: 23-03-2023 12:25
Gewijzigd: 24-03-2023 11:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3417 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!