Zo zorg je voor een snellere IT-infrastructuur

Zo zorg je voor een snellere IT-infrastructuur

Zo zorg je voor een snellere IT-infrastructuur	De ruggengraat van bijna ieder bedrijf is de IT infrastructuur. Bij een zzp’er kan het de laptop of computer zijn samen met de mobiele telefoon en printer. In een bedrijf wat al wat groter is, is het vaak veel meer. Er is dan een geheel van bijvoorbeeld computers, laptops en printers. Het is ook essentieel dat er een sterke telefoon- en internetverbinding is. Alleen dan is het mogelijk om optimaal te presteren.

Optimale samenwerking

Het is belangrijk om de hardware en software goed met elkaar samen te laten werken. Het is belangrijk om alle nodige verbindingen te hebben binnen het IT netwerk. De netwerkkabels en wifi verbinding moet goed en veilig ingericht zijn. Ook de informatie moet goed synchroon werken. Anders lees je immers iedere keer weer dezelfde mails als je op je laptop, tablet of smartphone de mail opent. Het is ook belangrijk dat het allemaal snel verloopt. Een snelle IT infrastructuur kan veel betekenen voor een bedrijf en haar succes. 

Problemen? 

Het is belangrijk om een solide IT infrastructuur te hebben. Kijk waar de bottlenecks zitten en zorg dat de kansen op een probleem of storing minimaal zijn. Laat het netwerk ook regelmatig doorlichten om te kijken wat er beter kan. Het zal helpen om problemen te voorkomen. Het is een nachtmerrie voor iedere ondernemer als het internet het niet doet of de IT problemen oplevert. Wat als de server niet meer werkt? Niemand kan dan meer werken. Een stapel kladblokken uitdelen is dan geen oplossing. Vaak is het dan beter om de mensen met betaald verlof te sturen. Wanneer het IT netwerk een storing heeft betekent dit in de meeste gevallen dat het geld kost. Het is belangrijk om hier proactief mee om te gaan. Het is belangrijk om het probleem voor te zijn. Door ook proactief naar het netwerk te kijken is het mogelijk om de snelheid continu te verbeteren. 

Zelf doen of een specialist inschakelen? 

Het mag duidelijk zijn dat de belangen groot zijn als het IT netwerk niet goed werkt. Werk je alleen vanuit huis en doet het internet het een keer niet? Dan is het niet nodig om een specialist in te schakelen. Een belletje naar de internetprovider die je helpt om de router te resetten kan voldoende zijn. Wanneer er echter tien mensen de hele dacht afhankelijk zijn van het internet is het slim om direct door te zetten. Zelf twee uur klungelen is dan duurder dan een uurtje een specialist in te schakelen. Er is eigenlijk direct al rendement op de investering. Tegenwoordig is het trouwens mogelijk om het nog veel verder uit te breiden in de hulp die je krijgt. Zo is het mogelijk om een complete managed IT infrastructuur te nemen. 

De cloud in? 

Wanneer we kijken naar het verleden, heden en de toekomst van de IT infrastructuur dan zijn er verschillende mogelijkheden. Cloud computing is sterk in opkomst. Al ruim twintig procent van alle bedrijven maakt gebruik van een cloud oplossing. Het kan een gedeeltelijke cloud oplossing zijn. Ook zijn er bedrijven die volledig in de cloud werken. Met het oog op de toekomst is het goed om hier ook gebruik van te maken. Wel is het goed om sommige processen zelf te blijven doen met een beveiligde back up. De beveiliging moet immers optimaal zijn. 

Groot en klein: de cloud

Een groot voordeel van de cloud oplossing is, dat het flexibel is. Het is mogelijk om snel de capaciteit uit te breiden. Ook is het mogelijk om de snelheid een boost te geven. Veel bedrijven hebben al cloud opslag mogelijkheden voor hun backups. Ook werken er complete crm systemen vanuit de cloud. Het is ideaal als je overal en altijd wilt werken. Iedereen kan vanuit de eigen woning inloggen op het bedrijfsnetwerk om te gaan thuiswerken. Het is een trend die ook voet aan de grond krijgt. Steeds meer mensen werken vanuit hun eigen huis voor een werkgever. Het is natuurlijk fijn om dit te doen met alle software, informatie en data die je nodig hebt.
Bring your own device

Een trend welke ook groeit is dat mensen zelf hun device meenemen naar de werkgever. Een eigen tablet, laptop of smartphone om hiermee vervolgens te gaan werken. Het is iets wat we ons nog niet zo goed kunnen voorstellen. Het is vaak de mindset. Wanneer iemand echter in de cloud werkt dan is het enige wat ze moeten doen inloggen. Het kan vanaf een eigen toestel of een toestel van de werkgever. Veel werkgevers bieden ook een laptop en smartphone van de zaak aan om mee te werken. 

Datalocaties

Binnen een snelle IT infrastructuur zien we dat de data locaties en toegankelijkheid tot de data bepalend is voor de snelheid van het hele netwerk. Bij de data locaties moet ook goed gekeken worden naar de veiligheid. Het is belangrijker om de data goed te beschermen dan het snel beschikbaar te stellen aan de medewerkers. Het is belangrijk om de data op de juiste manier op te slaan, zodat er nooit een letter of getal verdwijnen kan. Het is mogelijk om de data lokaal op te slaan op een eigen server. Het is dan belangrijk om te zorgen dat de server goed ingericht wordt. Zorg dat de belangrijke data alleen intern gebruikt kan worden of men moet inloggen met een beveiligde verbinding. De lokale IT kan aangevuld worden met cloudoplossingen. Toegangscontrole, videobewaking en andere zaken zijn het beste op te slaan in de cloud. Op die manier zijn er altijd mogelijkheden om het later op te zoeken. 

Veilig, snel en betrouwbaar

Hoe de IT infrastructuur ook ingericht wordt: zorg dat het veilig snel en betrouwbaar is. Alleen dan is het mogelijk om optimaal te genieten van het netwerk. Bekijk welke behoeften er zijn bij de medewerkers om ze hun werk optimaal te laten doen. Daarnaast is het essentieel om te zorgen dat de data goed beschermd wordt. De snelheid is vervolgens een laatste punt waar continu aan gewerkt moet worden. Door continu alles te blijven verbeteren is het mogelijk om hier stappen te maken. Veel kleine veranderingen zorgen vaak voor het beste resultaat. Zeker met het oog op de veiligheid van de data en de hele IT infrastructuur is het belangrijk om geen grote wijzigingen door te voeren. Bekijk waar jouw bedrijf behoefte aan heeft en informeer bij een IT specialist welke opties er allemaal zijn. Een goede IT infrastructuur aanleggen en behouden is geen kinderspel.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 1783x
Toegevoegd: 05-02-2020 15:34
Gewijzigd: 07-02-2020 09:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!