Actief bewegen, wandelen

Actief bewegen, wandelen

Actief bewegen, wandelenOp actiefbewegen.nl kunt u een selectie van sportieve activiteiten zien die in Nederland worden georganiseerd. Daarnaast geeft de website achtergrondinformatie over diverse sporten. Bijgaand een stukje over wandelen.

Iedereen weet inmiddels hoe belangrijk bewegen is. Met slechts 30 minuten beweging per dag verlaagt u het risico op hart- en vaatziektes al aanzienlijk. Naast de reductie van risico op hart- en vaatziektes, is bewegen ook een effectief middel tegen stress. U hoeft geen topsporter te zijn om aan de 30 minuten beweging per dag te komen.


30 minuten per dag

Ook met een stevige wandeling kunt u al een heleboel bereiken. Wandelen levert u vele voordelen. U hebt kans om uw hoofd leeg te maken, uw gedachten op een rij te zetten of een ontspannen gesprek te voeren als u met meerdere mensen wandelt. U kiest zelf waar en wanneer u dit doet en u bent niet afhankelijk van openingstijden van een sportschool. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt recreatief lopen of u loopt bij een vereniging de ene na de andere wandeltocht. U kunt starten met lopen en vanzelf zien waar u eindigt, of u stippelt vooraf een route die u wilt wandelen uit. U past uw wandeltocht aan op de lichamelijke staat waar u zich in bevindt. Indien u vaker wandelt en fit bent, kunt u langere en zwaardere wandelingen maken. Indien u minder fit bent en bijna nooit beweegt, is het verstandig rustig aan te beginnen en de afstanden langzaam op te bouwen. Een ding is zeker: iedereen die goed ter been is, kan wandelen. Indien u vrij korte afstanden wandelt, heeft u geen specifieke uitrusting nodig.

 

Wandelschoenen belangrijk

Voor de mensen die regelmatig wandelen en dan ook langere afstanden wandelen, zijn goede wandelschoenen aan te raden. Verder is het belangrijk om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en hier uw kleding op aan te passen. Draag eventueel laagjes zodat u wat aan kunt trekken als het kouder wordt en wat uit kunt trekken als het warmer wordt. Neem ook altijd voldoende te drinken mee.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: actiefbewegen
Aantal keer gelezen: 6887x
Toegevoegd: 15-05-2014 13:37
Gewijzigd: 12-05-2015 21:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!