Affiliate marketing internet

Affiliate marketing: genereer een passief inkomen

Affiliate marketing internetEen passief inkomen is iets wat voor veel mensen maar een droom lijkt. Toch is het heel goed mogelijk om een passief inkomen te genereren! Het kost wat werk om het op te starten, maar hier heb je misschien wel je nog heel lang profijt van. In dit artikel leggen we je uit hoe je met affiliate marketing een passief inkomen kunt genereren.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is een marketing strategie waarbij adverteerders advertenties plaatsen van andere organisaties op websites, webshops, salespages of in e-mails. Bij elke klant die via een affiliate advertentie een product of dienst afneemt, ontvangt de adverteerder een bepaald bedrag. Dit kan een vaststaand bedrag zijn of een percentage van de verkoopprijs. In de meeste gevallen bestaan de advertenties uit banners of links. Je hoeft als adverteerder slechts eenmalig de banner of link te plaatsen en je kunt dit laten staan totdat het product is uitverkocht of de actie is afgelopen. Tot die tijd ontvang je voor elke verkoop een geldbedrag en op deze manier kun je een passief inkomen opbouwen.

Hoe kun je affiliate advertenties plaatsen?

Als je affiliate advertenties wilt gaan plaatsen, kun je het beste kiezen voor een affiliate programma. Daisycon, Zanox, TradeTracker en Paypro zijn enkele bekende programma's. Je maakt een account aan op je website en vervolgens kun je kiezen uit advertenties van verschillende affiliate bedrijven. Zo heb je direct een overzicht van alle mogelijkheden die er zijn. Op de websites van de programma's kun je je website, webshop of salespage verifiëren en daarna banners of links plaatsen op je website. Het programma houdt automatisch bij hoeveel verkopen er worden gerealiseerd via jouw kanaal en je kunt bij hen een uitbetaling aanvragen van de inkomsten.

Website met affiliate advertenties

Je kunt aan affiliate marketing doen door een website op te zetten en hier vervolgens affiliate advertenties op te plaatsen. Het beste is dan om een informatieve website te maken waarop je een aantal SEO teksten plaatst over het onderwerp van de advertenties. Vervolgens plaats je banners of linkjes van relevante affiliates bij deze teksten en bij elke verkoop verdien je een bepaald geldbedrag.

Wat heb je nodig?
Als je een website voor affiliate marketing wilt maken, heb je allereerst een domeinnaam en hosting nodig. Vervolgens moet je een design maken voor de website. Ook heb je SEO teksten nodig die op je website komen te staan. Daarna hoef je enkel nog de advertenties op je site te plaatsen. In plaats van banners of links kun je er ook voor kiezen om een vergelijkingstool op je website te installeren.

Webshop met affiliate advertenties

Vaak werkt een webshop met affiliate advertenties beter dan een gewone website, aangezien de bezoekers van een webshop ook echt naar een product op zoek zijn. Het nadeel is dat het over het algemeen veel meer werk is. Je moet een webshop ontwerpen en de producten van affiliates één voor één toevoegen. Hier wil je vaak een afbeelding bij plaatsen en dit kost ook weer tijd. Bij de producten plaats je vervolgens affiliate links naar de producten op de websites van de affiliates. Vervolgens moet je blijven bijhouden welke producten nog beschikbaar zijn  en welke niet.

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een affiliate webshop script dat je op internet bij verschillende organisaties kunt bestellen. Dit script zorgt ervoor dat de producten automatisch worden ingeladen, waardoor het jou heel veel tijd scheelt. Het nadeel  van deze scripts is dat ze vaak door meerdere mensen worden gebruikt en je webshop is dus niet uniek. Ook de zoekmachines hechten hierdoor minder waarde aan je shop, waardoor minder gemakkelijk hoge rankings zult behalen en dus minder bezoekers vanuit zoekmachines binnenkrijgt.

Wat heb je nodig?
Voor een webshop voor affiliate marketing heb je uiteraard ook een domeinnaam en hosting nodig. Verder moet je een ontwerp maken voor de shop en wat content toevoegen. Als je helemaal zelf een affiliate shop gaat opzetten, moet je zelf dus ook de producten plaatsen. Je plaatst affiliate links die verwijzen naar de producten van de affiliates bij jouw producten, zodat bezoekers direct vanaf jouw website kunnen doorklikken naar het juiste product van de affiliate. Wil je niet zelf alle producten plaatsen? Dan zul je een webshop script moeten aanschaffen. De links staan er dan al automatisch en hier heb je dus ook geen omkijken naar.

Salespages voor e-books

Ben je goed in het ontwerpen van salespages of ken je iemand die hier goed in is en dit graag voor je wil doen? Dan kun je ook kiezen voor affiliate marketing via een salespage. Een salespage is een website bestaande uit één pagina waarop je een product verkoopt. De pagina bestaat uit een verkopende tekst, afbeeldingen, soms een video en een link naar het product dat je aanbiedt. Vaak werken salespages goed voor het verkopen van e-books. Als je van plan bent om te adverteren voor een e-book, is het dan ook een goed idee om hiervoor een salespage aan te maken.

Wat heb je nodig?
Net als bij een website of webshop voor affiliate marketing heb je voor een salespage een domeinnaam en hosting nodig. Je hoeft echter niet een hele website te ontwerpen, want een salespage bestaat maar uit één pagina. Stop echter wel wat tijd in het ontwerpen van deze pagina en het schrijven van de verkooptekst. Goede salespages kunnen namelijk vele malen beter converteren dan salespages die niet goed zijn ingericht en een tekst bevatten die niet aantrekt.

Bezoekers genereren

Zodra je een website, webshop of salespage hebt gemaakt voor affiliate marketing, is het natuurlijk de bedoeling dat de site bezoekers krijgt. Zonder bezoekers kun je namelijk ook geen verkopen realiseren. Je kunt meer bezoekers genereren door de website te optimaliseren voor zoekmachines. Zorg ervoor dat de navigatie van je site goed is, de teksten SEO-vriendelijk zijn, geef je afbeeldingen alt teksten mee en verbeter de laadtijd. Dit zijn een aantal van de factoren waarmee zoekmachines rekening houden als ze de ranking in de zoekresultaten bepalen.

Daarnaast kun je nog meer teksten schrijven voor je website. Zo blijft de site actief en word je vindbaar op meerdere zoektermen. Als je wekelijks een tekst schrijft, zul je zien dat de bezoekersaantallen flink gaan stijgen. Ook is het goed om zo nu en dan een link aan te vragen bij relevante websites van goede kwaliteit. Zoekmachines hechten namelijk meer waarde aan je website als je meer verwijzingen hebt van andere sites.

Affiliate marketing via je eigen onderneming

Heb je een eigen onderneming en een eigen website of webshop? Dan kun je ook gewoon een affiliate banner of link op je eigen site installeren. Als je wilt dat dit niet zo erg opvalt, kun je een affiliate link in een blogartikel plaatsen. Kies alleen voor affiliate advertenties die relevant zijn voor je bezoekers. Zo hebben zij er ook echt iets aan en is het eenvoudiger om een affiliate verkoop te realiseren. Verder kun je kiezen voor affiliate marketing via e-mail. Je kunt bijvoorbeeld een affiliate advertentie in je nieuwsbrief plaatsen.

Zoals je ziet is het niet zo dat je met affiliate marketing direct geld ontvangt. Je moet er wel degelijk iets voor doen. Na het opstarten kun je echter maanden- tot jarenlang genieten van een passief inkomen en dat is zeker de moeite waard!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 3708x
Toegevoegd: 04-09-2015 16:47
Gewijzigd: 24-09-2015 20:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!