Alles wat je moet weten over dropshipping.

Alles wat je moet weten over dropshipping

Alles wat je moet weten over dropshipping.Je hebt er vast weleens over gehoord: dropshipping. Maar wat is het precies en hoe werkt het? Alles wat je moet weten over het opzetten van een dropshipping webshop lees je in deze blog.

Ben jij het zat om in loondienst een kantoorbaan te hebben van negen uur in de ochtend tot vijf uur in de middag? En wil je het liefst wel wat meer uitdaging? Maar weet je ook nog niet precies waar je deze uitdaging moet gaan zoeken of hoe dit precies in zijn werk gaat? Dan is het allereerst heel goed dat je op deze website en specifiek op deze pagina terecht bent gekomen, omdat we hier op deze pagina en op deze website je dolgraag een handreiking willen doen en je de mogelijkheden willen laten zien als het aankomt op zelf ondernemen in een paar gemakkelijke stappen, zodat jij nooit meer naar een kantoorbaan hoeft te gaan.

Klinkt het niet te mooi om waar te zijn?

Maar hoe werkt dit dan precies? Het klinkt misschien wel te mooi om waar te zijn: nooit meer naar een kantoorbaan hoeven gaan en gewoon heerlijk vanaf je laptop, en dus online, je eigen onderneming opzetten. Veel mensen geloven niet dat dit kan, maar dit kan natuurlijk echt. Er zijn talloze mensen die dit doen en die hier dolgelukkig van worden. Wij willen niets liever dan dat jij ook dolgelukkig wordt en dat je op een gegeven moment kunt stoppen met je kantoorbaan en dat je gewoon heerlijk online kunt ondernemen en dat het enige wat je nodig hebt je laptop is en dat je dus wat ons betreft ook heerlijk in Indonesië kunt gaan verblijven.

In Indonesië verblijven en vanaf daar met je laptop een eigen onderneming runnen? En niet zomaar een onderneming runnen, maar het runnen van een eigen online onderneming die ook nog eens razend goed loopt. Wij begrijpen als geen ander dat we je nu heel erg nieuwsgierig hebben gemaakt en daarom willen we je ook alles vertellen over de mogelijkheid om zelf geld te gaan verdienen, vanaf een plek waar jij maar wilt wonen, en dat alleen met je laptop. Lees snel verder en in de volgende alinea’s zullen we je alles gaan vertellen over dropshipping. Over dropshipping? Ja, zeker. Want dat is het onderwerp dat we in dit artikel gaan bespreken.

Wat moet je allemaal precies weten over dropshipping?

Voordat we je nog meer kunnen vertellen over dropshipping, moeten we je eerst natuurlijk vertellen wat dropshipping precies is. Dropshipping is eigenlijk een methode om een eigen webshop te starten en te onderhouden. Het is eigenlijk het onderhouden en draaiende houden van een webshop waarin je producten verkoopt, maar dan is dropshipping een speciale manier waarop je deze webshop onderhoudt. Het speciale zit vooral in het feit dat jij zelf niet de producten hoeft op te slaan in een magazijn en dus eigenlijk meer als een soort tussenpersoon fungeert met jouw webshop. Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan meteen snel verder.Wat voor producten je precies wilt gaan verkopen via dropshipping in je webshop, dat is helemaal aan jou. Misschien is het goed om je een voorbeeldsituatie te geven, zodat je aan de hand van deze voorbeeldsituatie goed kunt voorstellen hoe dropshipping precies werkt. Stel je voor: jij hebt een webshop waarin je overhemden verkoopt. Het zijn niet zomaar overhemden, maar het zijn prachtige roze overhemden. Deze zijn in Nederland nauwelijks verkrijgbaar, en daarom heb jij een goed en uniek idee te pakken met jouw webshop: het verkopen van kwalitatieve, mooie en dus vooral roze overhemden, echt gericht op de Nederlandse markt.

Een voorbeeld van dropshipping: het verkopen van roze overhemden

Nu is het lastig om duizenden roze overhemden in huis te halen en hier op te slaan. Sowieso omdat je partner of je eventuele kinderen hier ook niet op zitten te wachten, dat de hele woonkamer vol ligt met roze overhemden, en daarnaast kost het ook heel erg veel geld. Omdat je dan al voor al die duizenden roze overhemden moet gaan betalen, zonder dat je überhaupt weet of de roze overhemden daadwerkelijk verkocht gaan worden. Dus is het niet veel handiger als je die roze overhemden niet hoeft te bestellen en dat jij een roze overhemd bestelt op het moment dat iemand anders een mooie bestelling in je webshop heeft gedaan?

Hier komt het principe van dropshipping om de hoek kijken. Met dropshipping run je dus een webshop, maar hoef jij de producten die je verkoopt niet op te slaan. Deze producten komen voornamelijk uit het buitenland. Het enige wat jij hoeft te doen, is het maken van een mooie webshop en klanten genereren die wel zo’n mooi roze overhemd bij jou willen kopen. Op het moment dat zij een roze overhemd kopen, je geld betalen en dus de bestelling hebben afgerond, op dit moment kun jij een roze overhemd bestellen bij jouw leverancier. Het mooie is dat de buitenlandse leverancier het roze overhemd direct naar jouw klant zal versturen.

Hoe weet je zeker dat het goed gaat met dropshipping?

Er zijn ook mensen die twijfelen over dropshipping, omdat op het moment dat een klant bij jou een roze overhemd koopt jij het overhemd nog moet bestellen en jij puur de tussenpersoon bent, jij moet er dus maar op vertrouwen dat jouw leverancier weer het roze overhemd naar jouw klant stuurt, jij zult dus in de praktijk dat roze overhemd nooit onder ogen gaan zien. Hier zitten uiteraard risico’s aan, maar aan de andere kant: je kunt goede afspraken maken met jouw leverancier en op deze manier kun je wellicht al een hoop problemen voor in de toekomst voorkomen. Zie jij het al voor je om een webshop via dropshipping te beginnen?

We denken zelf dat er voor jou meer voordelen zijn dan nadelen als het aankomt op het beginnen van een webshop via dropshipping. Dit zit vooral in de voordelen voor jou als persoon, dat je letterlijk op elke plek in de wereld jouw webshop kunt gaan runnen, en dat je alleen jouw laptop hiervoor nodig hebt en verder niet zo heel veel anders. En als je verder goede afspraken maakt met jouw leverancier en een mooie website maakt, en ook niet te veel belooft aan je klanten, dus niet oneindig roze overhemden kunt verkopen, maar bijvoorbeeld een maximum instelt van 100, omdat je weet dat die geleverd kunnen worden, komt het goed.

Beginnen met dropshipping? Doen!

Het gaat sowieso goed komen, want dropshipping is een geweldig mooie manier om op laagdrempelige wijze een eigen webshop te starten en te genieten van de voordelen van het beheren en onderhouden van een webshop. Het is slechts een kwestie van doen. Begin met verdiepen in de materie om vervolgens jouw dropshipping webshop op te zetten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: BrianA
Aantal keer gelezen: 817x
Toegevoegd: 03-08-2022 12:58
Gewijzigd: 08-08-2022 08:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!