Auto kopen in Duitsland

Auto kopen in Duitsland

Auto kopen in DuitslandHet kopen van een auto in Duitsland is tot 30% goedkoper dan in Nederland. Duitse auto's zijn vaak uitgebreider dan Nederlandse auto's en zowel het enorme aanbod als de variatie aan jonge tweedehands auto's maakt import interessant. Bij het kopen van een auto in Duitsland moet er eerst nog BPM worden betaald aan de Nederlandse overheid.

Zelfs wanneer de BPM-belasting wordt voldaan is er nog sprake van een groot prijsverschil. Afhankelijk van de auto is er een behoorlijke besparing mogelijk wanneer je een auto in Duitsland koopt. Op deze pagina krijg je een idee waar je een auto kunt kopen in Duitsland. Neem eens een kijkje op websites als:

  • Audi Gebrauchtwagen

Zoek je een Audi? Dan kun je terecht bij de markt voor tweedehands auto’s van Audi. Je ontvangt binnen de markt van Audi garantie op de geleverde auto’s en je kunt aan op de zekerheid die je van merken als Audi gewend bent.   

  • BMW Gebrauchtwagenbörse

Zoek je een BMW? Dan kunt je terecht bij BMW voor tweedehands auto’s. Je krijgt van BMW een garantie dat de auto’s goed zijn onderhouden en meestal worden er via het programma van BMW alleen auto’s aangeboden die minder dan 20.000 kilometer hebben afgelegd. 

  • Mercedes-Benz Junge sterne Gebrauchtwagen

Wanneer je een Mercedes-Benz zoekt in Duitsland heb je de mogelijkheid om allerlei verschillende auto’s in Duitsland aan te kopen. Mercedes-Benz heeft een speciale website waarop je allerlei tweedehands Mercedes-Benz auto’s kunt kopen. Over het algemeen kun je de auto’s tegen een zeer scherpe prijs aankopen.

  • Mobile.de

Mobile.de is een website waarop je tal van auto’s kunt kopen. Op Mobile.de vind je zowel de aanbiedingen van dealers als handelaren of particulieren. Het enorme aanbod op Mobile.de maakt de website populair in Duitsland en in de rest van Europa.

  • Autoscout24.de

Autoscout24.de is een grote broer van de Nederlandse variant van Autoscout24. De website biedt een gelijkwaardig aanbod als Mobile.de en vaak vind je er dezelfde auto’s voor soortgelijke prijzen.

Aankoop van een auto in Duitsland

Wanneer je een auto hebt gevonden in Duitsland zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Wanneer je het administratieve deel op de juiste manier afhandelt weet je zeker dat de auto ook legaal in Nederland wordt. Vergeet de volgende zaken niet:

  • Leeftijd en kilometerstand
 

De leeftijd en kilometerstand zijn van belang wanneer je een auto in Duitsland koopt. Bij het kopen van een auto in Duitsland is het belangrijk om goed op te letten, want zowel de kilometerstand als leeftijd van de auto kan iets betekenen voor het betalen van BPM en BTW. Over het algemeen is het van belang dat een auto minimaal 3.000 kilometer gereden heeft wanneer je een voordeel op BPM wilt behalen. Wanneer je geen rekening met de kilometerstand houdt zal de BPM zonder afschrijving worden doorberekend en betaal je het volledige bedrag.

Als een auto ouder is dan zes maanden en minimaal 6.000 kilometer heeft afgelegd kan er een voordeel worden gegeneerd van 2% wanneer de auto privé gereden wordt. Soms is het echter voordeliger om een auto te kopen die niet aan de regelgeving voldoet en kun je de Nederlandse BTW beter voldoen. De berekening moet per auto worden gemaakt. Bij zakelijk gebruik is dit niet van belang. Verdiep je goed in de geldende regelgeving omtrent BTW en BPM om een besparing te genereren.

  • BTW

BTW kan een belangrijke rol spelen wanneer je een auto in Duitsland koopt. Bij het kopen van een auto in Duitsland is het van belang dat het om een auto gaat met BTW. Wanneer je een auto koopt zonder BTW kan dit niet worden doorberekend en moet je de BTW alsnog in Nederland betalen. In Duitsland kun je zogenaamde marge-auto’s kopen en auto’s met BTW. Schakel  een expert in om dit proces uit te besteden. Het is belangrijk dat er voldoende BTW wordt betaald en de BTW eventueel op de juiste manier wordt verlegd via een intracommunautaire levering.

  • Aankoopkeuring

Het is verstandig om een auto zelf te bekijken in Duitsland. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste aankoop doet. Eventueel kun je de auto onafhankelijk laten keuren in Duitsland of Nederland om zeker te weten dat er duidelijkheid is over de auto die je koopt. De voorkeur van veel kopers lijkt hem te zitten in het afreizen naar Duitsland. Vooral wanneer je op een website als Mobile.de of Autscout24.de een auto koopt is het verstandig om zelf op onderzoek uit te gaan.

Auto kopen in Duitsland met adviseur

Waarschijnlijk koop je niet dagelijks een auto in Duitsland. Om inzicht te krijgen in de kosten die je maakt is het verstandig om een adviseur in de arm te nemen. Het juiste advies kan veel gedoe schelen en vooraf geeft het een stukjes duidelijkheid waar iedereen naar verlangt. Diverse bedrijven faciliteren in de juridische en fiscale afhandeling van het importeren van een auto. Sinds de eenwording van Europa is het gelukkig een stuk gemakkelijker geworden om een auto te importeren en is het proces steeds beter inzichtelijk.

Als je een auto in Duitsland koopt kun je nog niet direct op een Nederlands kenteken rijden. In de tussentijd kun je een tijdelijk kenteken gebruiken en vervolgens kun je de auto via de RDW of Douane invoeren. Het invoeren van een auto kost tijd en geld. Ook voor dit proces kun je een adviseur inschakelen en wanneer je het wilt wordt het proces zelfs van A tot Z begeleidt. Vraag vooraf om een indicatie van de kosten. Afhankelijk van de waarde van een auto kost het soms tot in de duizenden euro’s om een auto te importeren.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Peter van Roest
Aantal keer gelezen: 20019x
Toegevoegd: 17-06-2015 15:16
Gewijzigd: 22-08-2015 12:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!