Autogarage, hoe kies je er een uit?

Autogarage, hoe kies je er een uit?

Autogarage, hoe kies je er een uit? Als je een nieuwe auto gaat kopen, of een tweedehandse, dan wil je een goede en betrouwbare autogarage. Je wilt namelijk dat je auto netjes en volgens de regels is onderhouden. Maar hoe kies je nu een goede autogarage uit? In dit artikel geven we je een antwoord op deze vragen.

Welke autogarage past bij je?

Welke autogarage past het beste bij je? Waar kun jij het beste een andere auto kopen? Daarvoor moet je eerst wat zaken duidelijk hebben. Ga je kiezen voor een nieuwe auto of wil je een tweedehandse auto gaan kopen. Kies je voor een nieuwe auto dan kun je dit het beste doen bij de dealer van het merk auto dat je wilt gaan kopen. Het voordeel dat je hebt bij het kopen van een nieuwe auto is dat je bepaalde wensen aan kunt geven. Koop je een tweedehandse auto dan kun je dit ook bij andere bedrijven doen. Het nadeel van een tweedehandse auto is dat je meer kans hebt dat je kleine gebreken tegenkomt. Je kunt als je een auto wilt kopen misschien wel het beste een auto kopen bij je in de buurt. Je weet meestal wel het een en het ander over de garage bij je in de buurt, ook is het gemakkelijk met het halen en brengen van de auto naar de garage, je hoeft dan geen auto te lenen. Ook kun je, voordat je naar een bepaalde garage gaat, informatie inwinnen bij mensen die al naar deze garage gaan. Wat zijn hun ervaringen? Het is wel belangrijk dat je kiest voor een garage die ook BOVAG garantie geeft.

Aandachtspunten autogarage

Er zijn veel autogarages en daarom kan het maken van een keuze soms lastig zijn. Lees daarom onderstaande aandachtspunten door bij het vinden van een goede en betrouwbare autogarage:

 • Zorg dat problemen voorkomen worden, je kunt daarom een proefritje maken met de auto. Dit geldt voor een nieuwe auto, maar zeker ook voor een occasion. Je kunt daarbij op een aantal dingen letten:
  • Acceleratie
  • Ligging van de auto op de weg bij 50, 80 en 120 km
  • Vering
  • Remmen
  • Bedieningsgemak
 • Voordat je de auto koopt kun je het beste een keer uitgebreid naar de auto kijken om te zien of dat er schade is (geweest).
 • Controleer de kofferbak en haal de mat er uit en bekijk of alles in orde is.
 • Kijk ook even onder de motorkap.
 • Let ook op de prijzen, vraag van tevoren naar de prijzen en vergelijk die eens met andere autogarages.

Vanuit de autogarage verwacht je goede service, let daarom op de service, de klantvriendelijkheid, of ze met je meedenken en of dat ze de tijd voor je nemen. Bekijk ook wat ze over de auto weten. Houd ook je gevoel in de gaten, je moet er een fijn gevoel bij hebben als je bij een autogarage een auto gaat kopen of laat onderhouden. Een garage, daar moet je vertrouwen in hebben. Het gaat namelijk ook om een stuk veiligheid als jij met de auto de weg op gaat.Auto kopen

Wil je een auto gaan kopen dan kun je dit op verschillende manieren doen. Om te beginnen zou je kunnen kiezen voor een dealer. Het voordeel van een dealer is dat je hier meestal kunt uitzoeken uit meerdere merken van auto’s.

Auto kopen bij dealer

Bij een dealer kun je vaak ook kiezen tussen nieuwe of gebruikte auto’s. Wel zal het zo zijn dat een dealer zal proberen dat je  voor een automerk kiest waar hij dealer van is. Als de dealer je een andere auto aanbiedt, dan zal dit meestal een auto zijn die is ingeruild.

Autogarage met BOVAG garantie

Wil je een auto kopen dan kun je maar het beste een auto kopen waar je BOVAG garantie op krijgt. Bij een dealer worden bijna alle auto’s verkocht met een eigen occasionlabel. Dit wil zeggen dat deze auto aan hoge eisen moet voldoen. Op deze auto’s  krijg je dan een nog veel betere en meer uitgebreide garantie dan alleen de BOVAG garantie.

Auto kopen bij autogarage 

Je kunt natuurlijk ook een auto gaan kopen bij een garagebedrijf. Een garagebedrijf kun je zien als een bedrijf waar je de auto kunt laten repareren en laten onderhouden, je vindt hier meestal veel verschillende automerken. Het is bij een garagebedrijf niet zo als je het ziet bij een dealer. Deze bedrijven (garagebedrijven) zijn niet gebonden aan één merk. Je kunt bij een garagebedrijf wel een nieuwe auto kopen, dit wordt alleen niet zo vaak gedaan. De meeste autobedrijven hebben wel wat auto’s in de aanbieding, je kunt dit zien als auto’s van klanten. Het grote voordeel dat je hebt bij een garagebedrijf is dat de eigenaar van het garagebedrijf de auto goed zal kennen, omdat hij deze auto altijd in onderhoud heeft gehad. Je begrijpt dan wel als de garagehouder tegen je zegt dat de auto die je wilt kopen in orde is, dat dit dan meestal ook wel het geval zal zijn. Bij een garagebedrijf krijg je meestal drie maanden garantie, gaat er na die drie maanden iets mis zal de eigenaar je normaal gesproken zeker tegemoet proberen te komen. Koop je een auto bij een garagebedrijf dan hoopt de eigenaar dat je de auto daar ook in onderhoud brengt, op deze manier heeft hij er dan weer een nieuwe klant bij.

Auto kopen bij autohandelaar

Dan heb je nog de autohandelaar waar je eventueel een auto zou kunnen kopen. Ga je een auto kopen bij een autohandelaar dan zie je dat er veel verschillende soorten merken auto te koop aangeboden worden. Bij een autohandelaar zul je wel een werkplaats vinden, maar deze is er alleen maar om de auto af te kunnen leveren. Wil je een auto kopen bij een handelaar dan moet je wel een goede autohandelaar uitzoeken, een die je kunt vertrouwen en die serieus is. Koop je een auto bij een betrouwbare handelaar dan heeft deze vaak ook een goede naam en zal je geen auto verkopen waar hij zelf niet in gelooft. Bij een autohandelaar krijg je voor een auto die hiervoor geschikt is ook BOVAG garantie. Ben je al op verschillende plaatsen gaan kijken naar een auto dan kan het zijn dat je merkt dat bij een autohandelaar de prijzen voor een auto meestal een stukje lager liggen dan bij de autogarage/dealer. Ben je bij een garagebedrijf of bij iemand particulier gaan kijken naar een auto dan zul je merken dat een autohandelaar een stukje duurder is.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 7394x
Toegevoegd: 22-07-2015 17:38
Gewijzigd: 22-08-2015 13:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!