Tips voor auto leasen

Tips voor auto leasen

Tips voor auto leasenEen dure auto kopen waarbij je in een keer een groot bedrag op tafel moet leggen of kiezen voor leasen namelijk Operational lease of Financial lease. Het is maar waar je voor kiest. De genoemde leasevorm ontzorgt jou als zzp’er of mkb’er.

Een auto leasen of toch liever financieren

Op het moment dat je een personenauto of bedrijfswagen wilt gaan leasen worden er vaak twee termen door elkaar heen gebruikt in de volksmond. We hebben het over leasen en financieren. Het is goed om je in te lezen wanneer je voor deze keuze komt te staan. Je wilt immers graag de juiste beslissing nemen over een dergelijk belangrijk iets.

De voordelen van operational lease

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen heeft een aantal voordelen die we je niet willen onthouden. Ze zijn de belangrijkste reden waarom operational lease zo populair is.

  • Een vast maandelijks bedrag. Bij lease kies je voor een bepaalde lease termijn. Je betaalt in die periode een vast maandelijks bedrag aan lease kosten. Je komt dus tijdens de periode waarin het lease contract loopt nooit zomaar voor een verrassing te staan. Het belooft jou een stuk financiële zekerheid voor je bedrijf.
  • Geen omkijken naar verzekeringen, belasting et cetera. De maandelijkse betaling van de autoverzekering maar ook de belasting die maandelijks moet worden afgedragen: het zijn allemaal zaken waar jij je liever niet mee bezig houdt. Kies je voor operational lease dan besteed je deze zaken uit aan de lease maatschappij.

De voordelen van financieren

Financiering is een vorm van eigenaar worden waar steeds minder voor wordt gekozen. Toch zitten er nog een aantal voordelen aan.

  • Het maandbedrag is wat lager dan bij lease. Daar staat tegenover dat je bij financiering vaak een langere financieringsperiode hebt. Bovendien moet je rente betalen over de financiering. Je betaalt dus uiteindelijk de auto plus een bedrag aan rente er bovenop.
  • Je bent gelijk de eigenaar. Met een auto die gefinancierd is heb je meer vrijheid. Het is namelijk je eigen auto. Je mag er een andere autoradio of boordcomputer in zetten of er verdere uiterlijke veranderingen op aanbrengen. Dat is het fijne van eigenaar zijn.

Verschil tussen operational- of financial lease 

Het verschil tussen de twee opties wordt duidelijk als je naar de inhoud van het leasecontract kijkt. Bij operational lease zijn kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Deze vorm is een uitstekende optie voor ondernemers die niet zelf willen investeren in een vaak dure eigen auto. En daarbij de zekerheid willen hebben van een vast maandbedrag. Bij financial lease bij je zelf verantwoordelijk voor een aantal zaken: wegenbelasting, verzekering en onderhoud vallen daar onder. Voordeel daarvan is wel weer dat jij zelf bepaalt welk onderhoud je waar laat uitvoeren. Je hebt dus veel meer keuzevrijheid. Voorts zijn er ook wettelijke financiële voordelen.

Operational lease voor bedrijven meest populaire keuze

Deze leasevorm is bij de meeste bedrijven de meest populair lease-optie. De leasemaatschappij heeft de auto op de balans staan en zo liggen de meeste risico’s ook bij hen. Een onderneming houdt zo meer werkkapitaal over om andere dingen te doen. Dit zal zeker voor kleine ondernemingen een voordeel zijn waar niet altijd grote sommen geld beschikbaar zijn om een wagenpark aan te leggen. Het is echter ook voor zzp’ers en mkb- bedrijven van belang om een professionele indruk te maken. Een auto is toch altijd een soort visitekaartje van je bedrijf. Met operational lease rij je in een mooie auto zonder deze daadwerkelijk gekocht te hebben.


Aftrekposten bij financial lease 

Bij deze vorm van lease heb je als ondernemer een zakelijke investering gedaan en daarom heb je recht op een aantal financiële voordelen zoals recht op investeringsaftrek en fiscale aftrek. Er is vervolgens geen kilometerbeperking en je wordt direct eigenaar van de auto. Ook zijn er ander fiscale voordelen en heb je recht op teruggave van de BTW over het aankoopbedrag. Voor financial lease moet je een ondernemer zijn en een actief KvK nummer hebben. Laat je goed voorlichten voordat je een keuze maakt.

Zakelijk leasen voor ondernemers 

Zakelijk leasen kan een hele opluchting zijn voor je portemonnee wanneer je minder dan vijfhonderd kilometer per jaar reist voor je onderneming. In dit geval betaal je niet meer voor veel extra kosten aan onderhoud of voor defecten aan de auto. Bovendien levert dit normaliter nog wel eens stress op. Met leasen heb je dus minder last van stress onderweg wat bevorderlijk is voor je werkzaamheden als ondernemer. Je hoeft namelijk zelfs niet meer te denken het geregel wat bij reparaties soms komt kijken. Je kan direct een beroep doen op de leasemaatschappij. Wanneer je vooraf onderzoek doet naar het leasen, weet je beter of leasen bij jou past. Bij het leasen van een auto speelt ook de persoonlijke situatie ook mee. Bij iedereen die in een onderneming werkt zijn de werkomstandigheden anders. Ook componenten zoals schadeherstel, zomerbanden en een verzekering zijn onder andere inbegrepen in de maandelijkse prijs bij het leasen van een auto.

Operational lease ontzorgt ondernemers

Weg met de zorgen over kosten voor reparaties van mankementen aan de auto. Leasen is attractief voor ondernemers om verschillende redenen De wegenbelasting is opgenomen in de huurprijs. Dit scheelt enorm veel zorgen zodat je je als ondernemer helemaal kunt focussen op je werk en ook nog eens comfortabel onderweg bent. De keuze voor een auto kan niet eenvoudig zijn, maar de experts met jarenlange ervaring helpen je graag bij het kiezen van de auto die precies aansluit op jouw werkomstandigheden.
Een auto leasen maakt onderweg zijn veel prettiger en fijner tijdens je drukke werkdag. Je hoeft je niet meer druk te maken en kan de energie die hierdoor overblijft, goed gebruiken voor je onderneming. Hoge overheadkosten die je gewend bent bij de dealer, zijn bij online leasen niet van toepassing.
Een auto leasen maakt het reizen makkelijker en comfortabeler tijdens je werkzaamheden. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over hoge kosten voor onderhoud aan de auto en reparaties in het geval mankementen optreden. Hoge overheadkosten die je gewend bent bij de dealer, zijn ook verleden tijd

Waarom full operational lease voordelig is

De naam verklaart het eigenlijk al. Full operational wil kortweg zeggen dat het volledig financieel ontzorgd. Je kiest de auto van je keuze. En daarvoor betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is gebaseerd op de keuze van de auto. Maar ook op het totaal aantal kilometers wat je per jaar denkt te gaan rijden en de afgesproken looptijd van het contract. Ook zijn vaak kosten zoals brandstof, onderhoud en wegenbelasting bij de prijs inbegrepen. Als ondernemer weet je dus precies wat je maandelijks kwijt bent, komen er onverwachte kosten aan de auto dan zijn deze voor de leasemaatschappij, dus jij komt nooit voor verassingen te staan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sunny
Aantal keer gelezen: 2225x
Toegevoegd: 23-10-2019 11:10
Gewijzigd: 04-08-2020 13:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!