geparkeerde autos

Voordelig parkeren

geparkeerde autosWanneer je langere tijd ergens wilt parkeren kan dit vaak erg duur zijn. Je kunt er voor kiezen om te parkeren in een parkeergarage, een parkeerterrein of een losse parkeerplaats. Door het parkeren slim aan te pakken kan je wel enkele tientallen euro's besparen!

Door van te voren je reis te plannen en door goed te kijken naar de beschikbare parkeerplaatsen kun je erg veel geld besparen. Zo is het in sommige gebieden van een stad mogelijk om gratis te parkeren, terwijl je in bijvoorbeeld het centrum van een stad een hoog uurtarief moet betalen. Met name in de grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn de prijzen voor het parkeren het hoogst. In Amsterdam betaal je bijvoorbeeld een gemiddeld uurtarief van 5 euro per uur. Vaak zijn er parkeergarages te vinden in een stad waar je voordelig kunt parkeren in vergelijking tot het parkeren op een losse parkeerplaats. Het is verstandig om van te voren te bekijken waar er veel parkeerplekken beschikbaar zijn en waar je het goedkoopst kunt parkeren. Via internet kun je bijvoorbeeld de prijzen van parkeergarages vergelijken.

Parkeren in grote steden

Veel mensen hebben moeite met het parkeren in grote steden. Omdat de parkeertarieven blijven stijgen wordt het dus steeds duurder om ergens te parkeren. Naast de stijgende tarieven ergeren veel mensen zich ook aan het gebrek aan goede parkeerplekken. Op internet kun je echter gemakkelijk informatie vinden over de tarieven en parkeerzones in grote steden. Over het algemeen is het goedkoper om in een parkeergarage te parkeren dan om ergens op straat te parkeren. De prijzen die parkeergarages hanteren kunnen echter onderling erg verschillen, waardoor het verstandig is om te prijzen van te voren goed te bekijken en te vergelijken. Wanneer je naar een grote stad gaat kun je vaak erg goedkoop parkeren bij een transferium. Een transferium is vaak aan de rand van een stad te vinden en zijn vaak erg goedkoop. In sommige gevallen hoef je op zondag niet te betalen voor het parkeren in de stad. Vaak geldt dit wanneer er geen sprake is van een koopzondag. Wanneer je dus naar een grote stad gaat en er wilt parkeren kan het dus handig zijn om op een zondag te gaan.

Parkeren op Schiphol

Wanneer je op vakantie gaat en je vlucht vertrekt vanaf Schiphol dan kan het zijn dat je met de auto naar het vliegveld gaat. In dat geval zijn er vele opties om goedkoop te parkeren zodat de kosten niet hoog oplopen. En zijn vele parkeerplaatsen rondom Schiphol die zijn bedoeld om langere tijd te parkeren. Deze parkeerplaatsen zijn vaak veel goedkoper dan een reguliere parkeerplaats, waardoor het erg verstandig is om op een dergelijke parkeerplaats te parkeren. Vaak is het nodig om een parkeerplek te reserveren, zodat je zeker weet dat er genoeg plek is. Op deze manier voorkom je veel stress wanneer je op vakantie gaat. Omdat er veel parkeerplaatsen in de buurt van Schiphol zijn die allen een eigen tarief hanteren, is het een goed idee om van te voren de prijzen te vergelijken. Sommige parkeerplaatsen bieden een vaste prijs voor bijvoorbeeld het huren van een parkeerplek voor een periode van 2 weken.

Gratis parkeren

Vaak is het vrijwel onmogelijk om gratis te parkeren. Elke stad kent echter wel een aantal plekken waar je gratis kan parkeren. De parkeerplekken zullen vaak niet in de buurt van het centrum van een stad zijn, maar omdat de parkeerplekken gratis zijn kun je wel veel geld besparen. Wanneer je naar parkeerplekken gaat die gratis zijn of naar een gebied waar je gratis kunt parkeren moet je er wel rekening mee houden dat de plekken vaan bezet zijn. Veel gebieden zijn blauwe zones waar je gratis mag parkeren. Echter mag je hier niet onbeperkt parkeren, er geldt vaak een maximale tijd waarop je geparkeerd mag staan in een blauwe zone. Om in een blauwe zone te parkeren heb je een blauwe parkeerschijf nodig, waarmee je aangeeft op welk tijdstip je ging parkeren op de parkeerplek. In sommige steden hoef je op zondag niet te betalen voor het parkeren. Het kan dus handig zijn om op een zondag je reis te plannen om zo hoge parkeerkosten te voorkomen.

Mobiel parkeren

Tegenwoordig is het mogelijk om mobiel te parkeren, wat inhoudt dat je via je mobiele telefoon of smartphone aangeeft wanneer je parkeert en wanneer je weer weggaat. Op deze manier betaal je nooit teveel en hoef je niet langer parkeerkaartjes te halen bij een parkeermeter. Je hoeft daarnaast nooit tussentijds de parkeermeter bij te vullen wanneer je bijvoorbeeld langer wilt parkeren dan je eerst in gedachten had. Een ander voordeel is dat je niet langer van te voren hoeft te bepalen hoe lang je geparkeerd blijft staan. Je betaalt achteraf wanneer je terug bent, dus je hoeft niet van te voren te gokken hoe lang je weg zult blijven. Het is heel eenvoudig om gebruik te maken van mobiel parkeren. Je parkeert namelijk op een parkeerplek en geeft in de app of via een sms of WhatsApp het nummer van de parkeerautomaat door. Zodra je terug bent bij je auto zal de parkeertijd stoppen en zal de app je uitchecken. Vaak betaal je per maand de parkeerkosten via je bankrekening of een creditcard.

Parkeerapps

Er bestaan inmiddels ontzettend veel Parkeerapps waarmee je simpel en eenvoudig kunt betalen voor het parkeren, zonder dat je nog een kaartje hoeft te halen. De meest bekende parkeerapp is van ANWB. Andere aanbieders van parkeerapps zijn Yellowbrick, Park-line, Parkmobile en Stadsparkeren. Met deze apps kun je mobiel parkeren, wat ook wel bricken wordt genoemd. Om gebruik te maken van deze parkeerapps moet je allereerst de app installeren op je mobiele telefoon. Vervolgens maak je een account aan en log je in. Vervolgens kun je de app gebruiken wanneer je ergens gaat parkeren. Vaak is een parkeerapp geldig in een bepaald aantal steden; de app kan dus niet overal gebruikt worden. Desondanks biedt de app vele voordelen, met als grootste voordeel het voordelige parkeren. Je betaalt alleen voor de tijd waarop je geparkeerd stond en je verspilt nooit meer geld omdat je van te voren moest betalen. Het komt namelijk vaak voor dat er van te voren teveel wordt betaald. Door een parkeerapp te gebruiken voorkom je dat je teveel betaalt.

Bespaar jij voortaan ook tientallen euro's door voordelig te parkeren?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Boris
Aantal keer gelezen: 2948x
Toegevoegd: 12-10-2016 19:19
Gewijzigd: 14-10-2016 01:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!