man in lease auto

Occasion Lease, voordelig auto leasen.

man in lease autoEen nieuwe auto is natuurlijk het mooiste wat er is, de geur van nieuw en het gevoel dat je de eerste eigenaar bent. Als eerste jou nieuwe blinkende bolide over de drempel van de showroom rijden……. Oei, dat doet ook meteen heel veel pijn in je portemonnee…..

Het is geen staatsgeheim dat je bij het rijden over de drempel van de showroom, de grootste afschrijving van jou nieuwe auto in één keer verloren bent. Duurdere meters qua afschrijving kun je gewoon niet maken!

Met een occasion verlies je uiteraard ook veel wanneer je voor het eerst bij je autobedrijf weg rijd, echter is de afschrijving van een occasion een stuk lager dan bij een nieuwe. Hoerdoor is het leasen van een occasion dan ook heel veel goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto. De eerste forse afschrijving van jou occasion heb je aan een ander gegund.

Als startende ZZP er dan dit een hele interessante constructie zijn om te kunnen investeren in de mobiliteit die belangrijk voor u is met een laag maandbedrag. Online heb ik gezien dat er zelfs aanbieders zijn zoals Financial Lease ZZP, die volledig gespecialiseerd zijn in deze lease vorm.

Maakt mij die kosten nou uit, mijn baas betaald…… Ja, je hebt veel mensen met het geluk dat ze een auto van de zaak mogen rijden. ( dit bericht is voor jullie niet interessant) Maar ook als Particulier kan het heel interessant zijn om een occasion te leasen, bijvoorbeeld van Auto Financier Nederland.

Private lease of auto financieren

Ja, dat is een goede vraag. Hoewel private lease (enkel nog maar benzine tanken, zorgeloos rijden, all-in abonnement) heel interessant klinkt, is het gewoon huren van een nieuwe auto. Aan het einde van de overeenkomst, moet je de auto weer inleveren bij de dealer. Risico voor onderhoud en of banden, is er feitelijk niet. Alles wat je betaald gaat grotendeels naar de afschrijving, voordeel is dat je niet het restwaarde risico hebt. Maar een autootje van een jaar of vijf met een nog geen 50.000 km op de klok, wil je die al weg doen? Of wil je er dan misschien wel mee door rijden? Bij Private lease (op basis van huur) heb je dus geen keus, hij gaat terug naar de dealer. In tegenstelling tot financieren, dan ben je eigenaar en bepaal je zelf wat je met jou auto doet. Ook is private lease Op basis van huren niet mogelijk met een occasion, de hoge afschrijving zit verwerkt in de looptijd van jo leasecontract. Bij het financieren kun je wel uit een occasion kiezen.

Financial Lease ZZP
Financial lease is het financieren van een bedrijfsmiddel, object, auto of bestelwagen, waarbij enkel het te financieren object onderpand is voor de lening die u afsluit. Daarom is het ook als startende ondernemer mogelijk om gebruik te maken van occasion lease ( wellicht met een kleine aanbetaling om voor de financier te voldoen aan de dekkingseisen ) voor het voordelig zakelijk leasen. Zelfs als u nog maar net ingeschreven staat bij de kamer van de koophandel. Omdat u eigenaar en bereider bent van uw eigen financial lease auto, bent u vaak zuiniger dan de gemiddelde lease rijden. Hierdoor is het vaak veel voordeliger uit met betrekking tot onderhoud dan wanneer u dit uitbesteed. Een van de belangrijkste argumenten naast occasion lease waarom u voordelige uit bent met het financieren van een auto in plaats van het huren van een auto.

Financial Lease en BTW,

Financial Lease is een zakelijke lening waarmee u tot de volledige aanschafwaarde van de auto of bedrijfswagen kunt financieren. De investeringswaarde van een zakelijke aanschaf is de aanschaf waarde exclusief BTW (belasting toegevoegde waarde) en inclusief BPM ( Belasting van personenauto's en motorrijwielen ). De BTW kunt u namelijk per maand, kwartaal of jaar (afhankelijk van de aangifte plicht) terug vorderen van de belasting dienst. Deze wordt dus niet op de balans van het bedrijf geactiveerd en valt daarmee ook niet onder investering. De BPM ( Belasting van personenauto's en motorrijwielen ) is een aparte belasting waarover geen BTW gerekend mag worden (Belasting over Belasting kan niet) deze behoord voor alle ondernemers met uitzondering van Taxi en personenvervoer onder de investering.Marge voertuig
Een personen of bedrijfswagen die al eens van een particulier is geweest, noemen we een marge voertuig. Een particulier kan geen btw terug vorderen van de belasting dienst waarmee de belasting dan dus voldaan is. Bij een Marge voertuig is de investeringswaarde gelijk aan het factuurbedrag. Een marge voertuig is voor een ondernemer daardoor ook niet interessant om op de zaak te activeren. Doordat je de btw niet kunt terug vragen, is de auto een heel stuk duurder dan wanneer het een BTW voertuig zou zijn. Wanneer je hem na gebruik weer verkoopt als ondernemer, ben je wel verplicht (omdat je het als gebruiksgoed geactiveerd hebt) om BTW te berekenen bij verkoop. Een Marge voertuig is voor een ondernemer twee keer te duur!

Let als ondernemer bij Occasion Lease op
Als ondernemer moet je bij de keuze van Occasion Lease dus goed opletten dat het wel een BTW auto is! Veel aanbieders van Financial Lease bieden een auto lease voorraad van BTW en Marge voertuigen, vaak moet u zelf maar uitzoeken wat het is. Financial Lease ZZP bied enkel een voorraad van BTW voertuigen, bij elk financial lease contact uit de actuele lease voorraad van Financial Lease ZZP, kunnen zij de BTW teruggave garanderen. Je kunt daar een keuze maken uit een actuele lease voorraad van meer dan vijf duizend BTW voertuigen van niet ouder dan acht jaar.

Financial Lease en een negatieve BKR registratie
Financial Lease is een financieringsovereenkomst, deze worden altijd getoetst en geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Echter zijn er wel veel soepelere acceptatie richtlijnen vanwege de dekking die het voertuig bied voor de lening. Daarnaast zijn er maatschappijen die er wel heel soepel mee omgaan. Een negatieve BKR registratie hoeft bij Financial Lease niet direct een probleem te zijn. Het is altijd de moeite waard om een vrijblijvende offerte aanvraag te doen en te kijken of de maatschappij mogelijkheden voor jou bedrijf heeft. Als particulier heeft het totaal geen zin om een aanvraag in te dienen met een negatieve registratie bij het Bureau Krediet Registratie. De Autoriteit Financiële Markten heeft voor particulier zeer strikte voorwaarden opgesteld die het simpelweg onmogelijk maakt om als particulier te financieren met een negatieve registratie


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Laurens
Aantal keer gelezen: 4822x
Toegevoegd: 09-11-2016 15:05
Gewijzigd: 09-11-2016 17:09

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!