speelgoed auto op stapel geld

Auto verkopen online: hoe doe je dat?

speelgoed auto op stapel geldAuto's verkopen gebeurd steeds meer online. Waar 10 jaar geleden nog niemand hier aan dacht bijna, is het nu vrijwel standaard om online te starten om te kijken of de auto verkocht kan worden.

Ben je toe aan een nieuwe auto en wil je je oude auto online zetten? Een auto verkopen is met de komst van een aantal websites nog nooit zo makkelijk geweest. Veel mensen zijn hun auto al binnen een dag kwijt geraakt door simpel gebruik te maken van een aantal van deze sites. Naast dat het online verkopen van je auto super snel kan gaan hoeft het je ook nog bijna niks te kosten. Op deze pagina geven we informatie over de handigste websites om gebruik van te maken en hoe je er voor zorgt dat je auto het snelst wordt verkocht.

Hoe verkoop ik mijn auto online het snelst?

Wanneer je je auto snel online wilt verkopen zijn er een aantal websites die je het beste kunt gebruiken. Wij hebben een viertal websites verzameld die we verder zullen toelichten. Dit zijn de volgende websites:

Auto verkopen aan wijkopenautos.nl

Bij wijkopenautos.nl kun je al heel snel zien wat je auto ongeveer waard is. Je voert je kenteken plus je email adres in en je krijgt meteen de marktprijs. Nadat een koopovereenkomst is gesloten wordt het geld dezelfde dag al op je rekening gestort. Je auto verkopen aan de website wijkopenautos.nl is de snelste oplossing wanneer je snel geld nodig hebt.

Auto verkopen via Markplaats

Marktplaats is de bekendste veilingsite van Nederland om tweedehands auto’s te kopen. Wanneer mensen op zoek gaan naar een tweedehands auto dan kijken veel mensen eerst, of alleen, op Marktplaats. Om zelf je auto op marktplaats te zetten maak je een account aan via de website. Hier vul je jouw eigen gegevens in.
Wanneer je een account hebt gemaakt kun je een advertentie aanmaken. Deze advertentie maak je aan in de rubriek ‘Auto’s’. Marktplaats vraagt € 15,- voor een plaatsing in deze rubriek. Echter krijgen veel mensen al vrijwel direct biedingen op hun auto. Voor je het weet is je auto verkocht. Bij vergelijkbare advertenties kun je zien hoeveel mensen de advertentie hebben bekeken en wanneer deze is geplaatst. Zo kun je en inschatting maken van het aantal mensen die jouw advertentie zullen zien. Verder kun je bij de vergelijkbare advertenties ook een inschatting maken van de vraagprijs voor je auto. Bij je advertentie kun je een vraagprijs vermelden of je kunt mensen zelf laten bieden door geen prijs te vermelden.
Bij Marktplaats heb je de mogelijkheid om in totaal 8 foto’s te plaatsen. Gebruik deze goed en zorg dat je duidelijke en mooie foto’s plaatst.
Heb je je auto na een tijdje nog niet verkocht in is je advertentie naar beneden gezakt? Dan kun je je advertentie voor een aantal euro weer bovenaan in het overzicht laten plaatsen.

Auto verkopen via AutoTrader

AutoTrader werkt in feite hetzelfde als Marktplaats. Je maakt een account aan en je kunt een advertentie van jouw tweedehands auto online plaatsen. AutoTrader is iets minder bekend dan Marktplaats, maar deze website komt veel voor bij populaire autowebsites. Daarom is dit ook een interessante website om je auto op te plaatsen en trek je een andere doelgroep aan. Het aanmaken van een advertentie bij AutoTrader is overigens goedkoper dan bij Marktplaats. AutoTrader vraagt € 6,96 voor het aanmaken van een advertentie.

Auto verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.nl

Een andere manier om je auto te verkopen is via de website ikwilvanmijnautoaf.nl. Op deze website vul je jouw gegevens van je auto in, zoals het kenteken en andere gegevens. Vervolgens worden de gegevens van jouw auto naar 8.000 erkende autodealers door heel Nederland gestuurd. Deze autodealers kunnen een bod uitbrengen op jouw auto. Zo kun jij binnen een dag je auto al hebben verkocht wanneer je meteen een goed bod binnenkrijgt.
Naast dat je je auto op deze manier super snel kunt verkopen heeft de website ikwilvanmijnautoaf.nl nog meer voordelen. De biedingen die je binnenkrijgt op je auto zijn gegarandeerd en vrijblijvend. Je kunt zelf kiezen of je akkoord gaat met het hoogste bod of wanneer je je auto toch niet wilt verkopen voor een van de biedingen. Daarnaast vinden de biedingen anoniem plaats en ben jij er zeker van dat je geen ongure types bij je aan de deur hebt. De biedingen vinden online plaats en worden gedaan door erkende autogarages.

Auto verkopen via Wijkopenautos.nl

Tot slot kun je je auto verkopen aan de website wijkopenautos.nl. Hier kun je snel en gemakkelijk je auto direct verkopen aan wijkopenautos.nl. Wanneer je snel van je auto af wilt dan is dit een geschikte optie. De auto wordt namelijk gekocht ongeacht het merk, de staat van de auto of het bouwjaar.
Ben je benieuwd naar de beste prijs die jij voor je auto kunt krijgen? Op de website kun je gratis online een taxatie van je auto aanvragen. Het bedrijf van deze website heeft vestigingen door heel Nederland. Voor de definitieve prijs kijk je naar de vestiging die het dichtst bij jouw in de buurt ligt. Vervolgens kun je door een van de experts van wijkopenautos.nl de definitieve prijs laten bepalen. Klinkt deze prijs interessant voor jou? Dan kun je je auto direct verkopen. De afmelding en vrijwaring wordt meteen voor je geregeld. Ook de koopsom wordt direct naar je overgemaakt, zodat je het geld snel op je rekening binnen hebt.

Wat al deze websites gemeen hebben is dat auto's via deze platformen eenvoudig verkocht kunnen worden. Wel moet er een onderscheid worden gemaakt tussen de eerste twee en laatste twee websites. Deze eerste twee zijn platformen waar consumenten en bedrijven komen om auto's te kopen en verkopen. De andere zijn auto verkoop sites, waar men binnen 24 uur een bod kan ontvangen voor de ingezonden auto. Het principe is heel eenvoudig, je geeft aan welke auto je hebt, met de eigenschappen en huidige staat van de auto en krijgt binnen 24 uur een bod van het bedrijf. Het bedrijf is in contact met duizenden garages in Nederland en kan daarom snel jouw auto kwijt. Op deze manier heb je snel geld in je huis en ben je je auto kwijt als je akkoord gaat met de verkoop. Bij deze websites krijg je direct een goede indicatie hoeveel je auto waard is. De biedingen die je krijgt zijn altijd vrijblijvend, je kunt er dus gerust voor kiezen om de auto niet te verkopen indien je het bod niet acceptabel vindt. Het grootste voordeel zit in het feit dat je binnen een week je geld op je rekening kan hebben, zelf de auto verkopen kan zorgen dat je veel geld moet besteden aan advertentie kosten, meer zaken die je moet regelen en biedt nog geen garantie dat je uiteindelijk de auto kunt verkopen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 4093x
Toegevoegd: 02-05-2016 06:19
Gewijzigd: 11-01-2021 10:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3407 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!