Bed kopen

Bed kopen | aandachtspunten

Bed kopenJe wil een nieuw bed kopen, maar waar let je dan speciaal op? Wil je een eenpersoons bed, een tweepersoonsbed, een twijfelaar, een boxspring, lits-jumeaux, of een bed met laden of zonder, met of zonder nachtkastjes enz.? Een bed met een hoge of een lage instap? Allemaal aandachtspunten waar je aan gaat denken bij het kopen van een nieuw bed. In dit artikel behandelen we aandachtspunten ter voorbereiding om een goed bed te kopen.

Nieuw bed kopen

Als je toe bent aan een nieuw bed en je wil er een gaan kopen dan kom je er achter dat er zoveel verschillende bedden te koop zijn dat je niet meer weet hoe je op de juiste manier moet zoeken. Ook heb je verschillende punten waar je op moet letten als je een nieuw bed wil gaan kopen. Een nieuw bed kopen is voor iedereen verschillend. Je kunt dan ook geen nieuw bed voor iemand anders gaan kopen. Als je een nieuw bed gaat kopen is het van groot belang dat je er op let dat het bed zeker lekker zal moeten liggen. Ben je er aan toe om een nieuw bed te gaan kopen dan moet zeker ook letten op de maat van het bed. Heb je een lengte van ongeveer 1 meter 75 dan moet je zeker aan een bed denken dat 2 meter lang is, ben je langer dan 175 centimeter dan zal een bed dat langer is dan 2 meter beter uit komen, 210 cm of 220 cm is dan aan te raden. Je moet er op letten dat het bed dat je wil gaan kopen altijd 20 centimeter langer moet zijn dan je lichaamslengte.

Bed kopen breedte

Bij het kopen van een nieuw bed is het ook belangrijk dat je let op de breedte van het bed. Het ligt aan je postuur hoe breed het bed zal moeten zijn, heb je een normaal postuur dan hoeft het bed niet breder te zijn dan de normale maat namelijk 80 centimeter. Als je een breed postuur hebt dan kan het zijn dat je een bed van 90 centimeter of meer moet hebben. Bij het kopen van een nieuw bed is het belangrijk dat je er op let dat je ruimte genoeg hebt om te liggen. Een bed moet comfortabel zijn.

Kwaliteit van het bed

De kwaliteit van een bed is ook een belangrijk onderdeel om op te letten als je een nieuw bed wil gaan kopen. Het is erg lastig om de kwaliteit van een bed te kunnen beoordelen, je kunt het beste letten op de materialen die zijn gebruikt. Als je garantie krijgt op een bed dan kan dit betekenen dat de kwaliteit goed is. De kwaliteit van een bed wordt meestal bepaald door een duurzaamheidstest. Wil je een matras kopen voor je bed dan moet je er op letten dat dit matras een duurzaamheidstest heeft ondergaan. Ga je een nieuw bed kopen dan moet je naar een winkel gaan waar ze goede bedden verkopen, dit soort winkels zijn meestal in het bezit van een aantal certificaten. Het personeel van gecertificeerde beddenwinkels heeft meestal de nodige kennis en kan je prima adviseren.

Bed op proef

Voordat je een nieuw bed gaat kopen moet je eerst aan de winkelier vragen of je het bed een aantal weken op proef mag hebben. Het komt heel vaak voor dat je ondanks dat je heel goed je best hebt gedaan om een bed te kopen dat bij je past dat later blijkt dat het matras toch nog te hard of te zacht is. Als je ervoor zorgt dat je een proeftijd krijgt op het bed dat je gaat kopen kun je in dit geval het bed in ieder geval omruilen. Het kan ook zijn dat je in een winkel komt om een bed te kopen dat ze de proeftijd proefslapen noemen, dit is dan hetzelfde als omruilgarantie. Ga je een nieuw bed kopen dan kan het ook zijn dat je in een winkel komt waar je het bed niet om kunt ruilen maar dat je gewoon je geld terug kunt krijgen, het is wel belangrijk dat je hier goed op let. Wil je voorkomen dat je een tweedehands bed gaat kopen dan moet je er op letten wat de verkoper gaat doen met de bedden die terug komen, je zou dit ook gewoon kunnen vragen.

Bed kopen, waar?

Als je een nieuw bed gaat kopen dan moet je er opletten waar je dit bed gaat kopen. Je kunt bedden kopen bij beddenzaken, warenhuizen maar ook via het internet. Waar je rekening mee moet houden als je een bed gaat kopen via het internet is dat je dan het bed niet kunt testen. Let er op als je een bed wil gaan kopen via internet dat je in ieder geval een proeftijd van een paar weken krijgt. Ga je een bed kopen via internet dan is het belangrijk dat je garantie krijgt en dat je het bed gewoon terug kunt sturen en dat je dan je geld terug krijgt. In de meeste beddenwinkels kun je een bed compleet kopen inclusief matras, maar een matras los kopen is ook altijd wel mogelijk. Als je er op gaat letten wat betreft de prijzen van bedden dan zul je zien dat de prijzen van bedden op het internet vaak goedkoper zijn dan in beddenspeciaalzaken. Dat de prijzen op het internet vaak lager zijn kan alleen maar liggen aan de kwaliteit van het bed en de kosten die op goed personeel worden bespaard. Het is ook gebleken dat wanneer je een bed via het internet gaat kopen de certificaten die bij het bed zitten niet bij het bed horen. Oppassen dus, waar je een bed koopt.

Nieuw bed gebruiken

Ben je er aan toe om een nieuw bed te gaan kopen dan moet er rekening mee houden dat het bed dat je gaat kopen ongeveer voor een derde van je leven wordt gebruikt. Het bed dat je gaat kopen moet duurzaam zijn en je moet er minstens een jaar of tien vijftien mee kunnen doen. Waar je ook op moet letten is dat je een bed gaat kopen dat je mooi vind, je moet er namelijk lang tegenaan kijken. Het bed dat je gaat kopen moet in ieder geval bij de inrichting passen. Je zult in een beddenspeciaalzaak uit vele bedden kunnen kiezen maar het belangrijkste is dat je dat bed uitkiest waar je lekker in kunt slapen en dat je  's morgens goed bent uitgerust. Een nieuw bed kopen kun je beschouwen als een hele klus, je hebt namelijk veel verschillende soorten bedden, die er allemaal erg mooi uitzien. Het is aan de buitenkant niet altijd te zien of de kwaliteit uitstekend is. Belangrijk is dat je garantie krijgt op de kwaliteit van het bed.

Bed kopen, tips

Als je alles kort samen wil vatten dan kom je op de volgende punten waar je op moet letten als je een nieuw bed wil gaan kopen.

 • Heb je al een tijdje last van klachten in je rug dan kan het zijn dat met een goed bed de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Als je bij het bed een matras aanschaft met drukverlagende eigenschappen dat de goede hardheid heeft kan je dit een hoop pijn schelen. Alle mensen die op bed liggen verliezen vocht, een deel van dit vocht zal verdampen maar het andere deel zal in het matras dringen, je moet daarom opletten als je een bed gaat kopen dat het matras goed kan ventileren. Als je een goed matras hebt gekocht en je hebt goed opgelet dan zul je merken dat het matras zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde kan ventileren. Wil je lang plezier hebben van je matras dan kun je maar het beste overdag het dekbed openslaan.
 • Je moet er op letten dat het bed goed kan ventileren.
 • Zorg er voor dat je een goede maat hebt gekozen, maar ook weer niet te groot voor de beschikbare ruimte, want het is handig als je rondom het bed kunt om het op te maken.
 • Zorg ervoor dat de hoogte van het bed dat je wil kopen goed is, dit maakt namelijk dat het in- en uitstappen een stuk gemakkelijker zal gaan, zeker als je wat ouder bent.
 • Let er op als je een bed gaat kopen dat het een comfortabel bed is, het is namelijk een van de meubelstukken die je veel gaat gebruiken.
 • Je moet er rekening mee houden als je een bed gaat kopen dat het nogal wat stof aan trekt, zorg ervoor dat je onder het bed kunt met een stoffer of stofzuiger. Of je koopt een boxspring, daar kun je niet onder, ook niet bij een bed met laden.
 • En wat zeker niet onbelangrijk is zorg ervoor dat je minstens een paar weken het bed op proef kunt krijgen.

Tips bed kopen

Nog een paar tips als je een nieuw bed wil kopen:

 • Zorg dat je je goed gaat oriënteren. Veel mensen maken daarvoor gebruik van internet. Je kunt hierdoor bekijken welke bedden je worden aangeboden, wat de prijzen zijn en wat de voordelen van de bedden zijn.
 • Vraag vrienden en familie wat zij voor bed hebben en vraag wat hun ervaringen zijn.
 • Je huidige matras is ook van belang, is het ook aan vervanging toe? Je kunt anders in een keer alles aanschaffen. Een matras koop je meestal vaker dan een bed, laat je adviseren over de kwaliteit van het matras.
 • Wat zijn je wensen? Heb je last van je nek, rug? Dan kan een speciaal bed van belang zijn. Hoe is je slaapritme? Heb je het vaak warm of koud? Allemaal factoren om rekening mee te houden wanneer je een bed gaat kopen.
 • De prijs
 • Afmetingen, past het bed in de kamer? Is het breed en lang genoeg voor jou (en je partner)?
 • Kan het bed naar boven? Als je bed door het trappengat moet, is het goed om te bekijken of dat het bed wel goed naar boven getild kan worden, of bestaat het bed uit hanteerbare kleinere delen.
 • Prijzen vergelijken is zeker zinvol. Er zijn vaak aanbiedingen en misschien is het bed wat je op het oog hebt wel in de aanbieding. Dit kun je via internet gemakkelijk vergelijken.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 8436x
Toegevoegd: 30-11-2015 07:03
Gewijzigd: 01-12-2015 20:26

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!