uwv

Bedrijf starten vanuit het UWV

uwvWil je een eigen bedrijf starten vanuit het UWV? Dit kan. In dit artikel vind je hier meer informatie over.

UWV als jobcoach

De letters UWV zijn de afkorting van Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen. Het UWV verzorgt de uitvoering van verzekeringen zoals WW, WIA en Wajong enz. Deze afkorting UWV is goed ingeburgerd en wordt meer gebruikt dan Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen.

 • Veel mensen denken dat het UWV voor werklozen en mensen die arbeidsongeschikt zijn hun uitkering verzorgt en dat is ook zo. Maar zij doet zoveel meer!
 • Het UWV helpt onder andere mensen bij het zoeken naar en het vinden van een passende baan.
 • Het UWV zal alle mogelijkheden bekijken om mensen aan werk te helpen. Zij ziet mogelijkheden in mensen ook al hebben zij ontslag gekregen bij hun werkgever. Zij vindt dat iedereen recht heeft op de voldoening die een baan je geeft. Zij wil dat je weer mee doet.
 • Het is fijn om te weten en te ervaren dat wanneer een werkgever geen passend werk meer voor je heeft, het UWV er alles aan zal doen om een geschikte baan voor je te vinden. Uiteraard moet jij ook gemotiveerd zijn en je beste beentje voor zetten.
 • Je kunt het UWV zien als jouw coach naar een nieuwe baan. Je krijgt het gevoel dat je straks weer mee kunt doen op de arbeidsmarkt, want het UWV geeft het niet zomaar op en jij uiteraard ook niet.
 • Zelfs na vele sollicitaties en evenzo vele afwijzingen zal het UWV je blijven coachen. Wellicht komt zij met het idee om een totaal andere richting in te slaan of een opleiding te gaan volgen. Zij weet wat er nodig is op de arbeidsmarkt en je kunt er dus gerust vanuit gaan dat de ideeën die het UWV oppert de moeite van het proberen waard zijn. Misschien heb je weleens gehoord dat het UWV zelfs mensen aanspoort om een eigen bedrijf op te gaan zetten met haar ondersteuning.
 • Krijg jij een uitkering van het UWV dan krijg je te maken met een jobcoach, die jou na verloop van tijd steeds beter kent en dan met een dergelijk aanbod komt.
 • Als jij de persoon bent die altijd al eens een bedrijf heeft willen opzetten dan is dat nu je kans. Een eigen bedrijf kent risico's en wellicht heb je die nooit durven of door omstandigheden kunnen nemen.
 • Met het UWV achter je heb je nu een prachtige kans om deze droom waar te maken.
 • Met behoud van uitkering kun jij je eigen bedrijf opzetten. Je bent en blijft voorlopig verzekerd via het UWV, dus je kunt het risico gerust nemen. Vind je het spannend, dat mag en dat is niet raar. Praat erover met je jobcoach, zodat jij zonder stress je eigen bedrijf kunt starten, terwijl je een uitkering ontvangt van het UWV.
 • Een bedrijf starten vanuit het UWV, het kan echt en je hoeft niet meer werkloos toe te kijken hoe anderen aan hun toekomst werken.
 • Als een eigen bedrijf wat voor je is, benut deze kans. Nu je deze mogelijkheid, een bedrijf starten vanuit het UWV, kent hoef je niet te wachten totdat de jobcoach met dit idee voor de dag komt.
 • Neem zelf het initiatief, zeker weten dat het wordt gewaardeerd als er een kans van slagen is, ook al is die kans in sommige  gevallen klein. Niet geschoten is altijd mis, zo denkt ook het UWV erover.

UWV helpt je aan een baan

Het UWV is een instituut dat mensen zonder baan helpt een passende baan te vinden.

 • Je komt bij het UWV terecht als jij je ontslag krijgt. Dat ontslag kan bijvoorbeeld zijn omdat de werkgever geen werk voor je heeft, failliet gaat, wanneer jij door omstandigheden je huidige werk niet meer kunt doen enz.
 • De werkgever vraagt ontslag voor je aan bij het UWV. Daar kan een lang traject aan voorafgegaan zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand door ziekte is uitgevallen.
 • De werkgever heeft in dat geval de plicht om 104 weken het salaris of 70% daarvan door te betalen.
 • De werkgever doet er vervolgens alles aan om werknemer te ondersteunen bij het zoeken naar passend werk in het eigen bedrijf of daarbuiten. De werknemer is verplicht hieraan mee te werken voor zover mogelijk uiteraard.
 • Er kan een re-integratiebureau worden ingeschakeld dat mee op zoek gaat naar passend werk.
 • Als na de 104 weken is gebleken, dat er nog steeds geen ander werk is gevonden, stopt de werkgever met het betalen van loon en maakt de werknemer aanspraak op een uitkering van het UWV.
 • Een keuringsarts doet uitspraak en vaak komt er een arbeidsdeskundige aan te pas. Het ontslag wordt goedgekeurd en de werknemer krijgt via het UWV zijn of haar inkomen.
 • De werknemer houdt de verplichting om te solliciteren en om te proberen een andere baan te vinden.
 • De werknemer krijgt een jobcoach toegewezen, die adviseert en controleert. De werknemer houdt de jobcoach op de hoogte, dat kan via de werkmap, van zijn of haar inspanningen om werk te vinden.
 • Zou je terwijl je een uitkering ontvangt graag een eigen bedrijf opzetten? Dat kan, met behulp van het UWV.
 • Een bedrijf starten vanuit het UWV is mogelijk, onder voorwaarden uiteraard. Je loopt geen enkel risico, want je behoudt je uitkering en bent via het UWV verzekerd. Een bedrijf starten vanuit het UWV, wie had dat nu gedacht? Wilde je voorheen al een eigen bedrijf opzetten en is het er nooit van gekomen, je hebt nu de kans.
 • Hoe vervelend het ook is om werkloos te worden een bedrijf starten vanuit het UWV geeft je nieuwe mogelijkheden en kansen om straks weer op eigen benen verder te kunnen.

Heb je ambitie, grijp je kans

Heb jij de ambitie om een eigen bedrijf te starten en is het er nooit van gekomen? Het UWV helpt je daarbij als je werkloos bent geworden. Het UWV weet als geen ander waaraan behoefte is op de arbeidsmarkt. Laat je helpen bij het starten van een eigen bedrijf vanuit het UWV. Je kunt het nu proberen zonder risico te lopen. Je bent namelijk verzekerd bij het UWV en je ontvangt je uitkering. Je krijgt deskundig advies en kunt terugvallen op je jobcoach. Bedrijf starten vanuit het UWV en je doet weer mee, dat geeft een gevoel van eigenwaarde en voldoening. Het is van belang dat je eerst onderzoekt of een eigen bedrijf runnen iets voor je zou zijn. Op de site van het UWV kun je zelf een onderzoek naar doen en uiteraard praat je erover met je jobcoach.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 3652x
Toegevoegd: 17-10-2016 15:29
Gewijzigd: 09-11-2016 17:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!