Beveilig jouw bouwplaats!

Beveilig jouw bouwplaats!

Beveilig jouw bouwplaats!Wanneer je een bouwplaats hebt en aan het bouwen bent is het belangrijk om je terrein veilig te stellen. Dit kan je doen door bouwplaatsbeveiliging toe te passen. Op deze manier kun jij rustig slapen ís nachts, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over diefstal of vandalisme.

Wat is bouwplaatsbeveiliging?

In deze blog vertellen wij jou alles over wat je moet weten van bouwplaatsbeveiliging. Hierdoor kun jij de goede partij vinden voor jouw bouwplaats. Er zijn namelijk veel bedrijven die dit aanbieden. Kijk dus goed naar wat jij nodig hebt en wat je wilt beveiligen.  Wanneer je deze blog leest weet je vast al een beetje over het beveiligen van een bouwplaats. Maar nog even kort uitgelegd: een bouwplaatsbeveiliging is een samenhang tussen (innovatieve) processen en producten. Hierdoor wordt de kans op diefstal of vandalisme kleiner. Bouwplaatsbeveiliging zorgt voor nagenoeg 100% aan een veilige omgeving. Onbevoegde personen zullen minder snel het terrein betreden wanneer zij zien dat deze is beveiligd met bijvoorbeeld een camera. Dit kan een onderneming veel geld en problemen besparen. De kans op vertraging doordat onderdelen gestolen zijn wordt ook kleiner. Bouwplaatsbeveiliging is dus een must voor iedere bouwondernemer.

Wat voor soort beveiliging is het?

Binnen de bouwplaatsbeveiliging zijn er verschillende soorten beveiliging. De beveiliging van bouwterreinen is vaak tijdelijk. Binnen dit type beveiliging zijn er nog verschillende soorten. Je kunt namelijk kiezen voor alleen camerabewaking. Deze detecteert alles en zijn voorzien van luidsprekers en sirenes. Wanneer er iets gedetecteerd wordt, kan er vanuit de centrale een sirene aangezet worden. Daarnaast is bouwplaatsbeveiliging ook geschikt voor brandgevaar. De Rising Early Detection, RED, is een innovatie waarbij broeigevaar ook gedetecteerd kan worden. Op deze manier kan de ondernemer rustig slapen, ook wanneer er een kans op brand is tijdens het bouwen. Hiermee is de beveiliging van het bouwterrein verzekerd.

Waarom is het zo belangrijk?

Beveiliging is altijd belangrijk. Je doet je huis, de auto en je fiets ook iedere dag op slot. Waarom zou je dan niet een terrein ‘op slot’ doen? Een bouwterrein is voor een crimineel een goudmijn. Zij kunnen hier veel waardevolle spullen vinden, waaronder dure grondstoffen, gereedschappen of dingen kapot maken. Hier zit geen bouwondernemer natuurlijk op te wachten! Naast dat het veel geld kost om de gestolen goederen te vervangen, levert het ook vaak vertraging op. Dit kost indirect ook veel geld en is slecht voor de reputatie. Daarnaast zijn er veel verzekeraars die een bouwplaatsbeveiliging als voorwaarde geven, voordat zij gestolen dingen vergoeden. Het is dus altijd aan te raden om beveiliging bij je project te hebben.

Wat kost het om een bouwplaats te beveiligen?

Nu we weten dat het belangrijk is om je bouwplaats te beveiligen komt de volgende vraag: Wat kost dit? Dit kunnen wij je helaas niet vertellen in deze blog. De kosten zijn afhankelijk van vele factoren. Hierbij kun je denken aan het type beveiliging die je wilt, de grootte van het bouwterrein en de hoeveel camera’s je daarvoor nodig hebt. De kosten kunnen wel verschillend zijn per bedrijf. Kijk goed naar verschillende partijen en naar de diensten die zij kunnen leveren.

Wanneer ben je verzekerd?

Verzekeraars geven tegenwoordig aan dat je niet verzekerd bent wanneer je geen beveiliging hebt. Dit kan flink in de kosten gaan lopen. Dan wil je niet dat dit uit je eigen begroting komt. Een beveiliging kan hier veel zorgen wegnemen. Je bent verzekerd, wanneer je kunt laten zien dat je beveiliging om je terrein had. Een uitgebreide rapportage is vaak noodzakelijk wanneer je naar de verzekeraar gaat. Hier zijn partijen die deze voor jou kunnen opstellen, vaak het bedrijf waar jij je beveiliging afneemt. Deze heb je nodig om geld terug te kunnen krijgen voor de beschadigde of gestolen gereedschappen of grondstoffen.


Hoe zorgen de bewakingscamera’s dat de alarmcentrale wordt ingeschakeld als er iets gebeurt?

De meeste bewakingscamera’s zijn voorzien van de beste innovaties. Hierdoor is het mogelijk om op afstand te bekijken wat er gebeurt. Ook kan de alarmcentrale automatisch ingeschakeld worden wanneer er beweging wordt gedetecteerd. De systemen zijn voorzien van 4G verbinding, waardoor dit soepel, snel en stabiel verbindt.
Zoals eerder vermeld kan er vanuit de alarmcentrale al een eerste waarschuwing worden gegeven aan de indringer. Deze kan bestaan uit een bericht via de luidsprekers of een sirene. Wanneer dit niet helpt, wordt er altijd een melding gemaakt. Zo blijven jouw spullen altijd veilig.

Hoe flexibel is bouwplaatsbeveiliging?

Doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van camera’s is de flexibiliteit van de beveiliging hoog. Is het bouwen voornamelijk bezig aan het ene deel van het terrein? Dan verplaats je deze beveiliging gemakkelijk. Ook wanneer je weinig stroomvoorziening hebt op het terrein zijn er vaak oplossingen voor. Hierbij kan je denken aan een Powerbox die op zonne-energie werkt. Het is dus niet altijd nodig om oneindig veel camera’s neer te zetten op je bouwterrein. De delen die je extra wilt beveiligen kunnen de meeste camera’s eromheen hebben. Ga je later naar een ander deel van het terrein met je gereedschap en grondstoffen? Dan kan de beveiliging makkelijk verplaatst worden. Ideaal, veelzijdig en een stuk goedkoper dan wanneer je alles volledig moet beveiligen.

Wat levert bouwplaatsbeveiliging je allemaal op?

Er zitten erg veel voordelen aan het beveiligen van je bouwplaats. Vaak zijn deze zo voor de hand liggend dat je ze vergeet. Wij zetten ze toch nog even voor je op een rij.

  • Een camera draait 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit is perfect wanneer je een project hebt.
  • Camera’s zien meer dan mensen. Ogen zien nog wel eens iets over het hoofd. Camera’s detecteren alles! Ze kunnen 360 graden draaien, hierdoor zorg je voor extra veiligheid.
  • Een camera wordt nooit moe. Mensen kunnen ’s nachts wel eens focus verliezen en moe worden. Een camera gaat altijd door, zolang deze voorzien is van stroom.
  • Je bent verzekerd wanneer er spullen kapot gaan of gestolen worden. Doordat er een rapport voor je wordt gemaakt voor de verzekeraar draai je zelf niet op voor de kosten. Dit is zeker één van de grootste voordelen.
  • Je krijgt zelf een goede nachtrust. Doordat jij je geen zorgen hoeft te maken ’s nachts. Het bouwterrein wordt goed bewaakt en jij kunt je weer opladen voor de volgende dag werken op het terrein.
  • Het is flexibel en kan gemakkelijk verplaatst worden. Hierdoor kan het focusgedeelte van de camera’s verplaatst worden.

Zoals je ziet zitten er veel voordelen aan het hebben van goede beveiliging van je bouwterrein. Zorg ervoor dat je altijd verzekerd bent, je indringers te slim af bent en je zelf een goede nachtrust krijgt. Je kunt jezelf veel narigheid besparen door een goede bouwplaatsbeveiliging te gebruiken bij je projecten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: r-nijmeijer
Aantal keer gelezen: 1221x
Toegevoegd: 08-04-2021 13:25
Gewijzigd: 09-04-2021 07:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3143 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!