IP camera

Bewaking

IP cameraWaar denk je aan bij het woord bewaking? Iemand die je huis gaat bewaken als je op vakantie bent of bewaking bij gebouwen en cameratoezicht? In dit artikel staat het woord bewaking centraal.

Bewaking, algemeen

 • Bewaking kan op veel manieren ingezet worden. Er kunnen ook diverse zaken bewaakt of beveiligd worden.
 • Bewaking door de particulier van het eigen terrein kan eenvoudig door een hond als huisdier te nemen.
 • Bijna elke hond bewaakt zijn eigen terrein zonder dat hem dat wordt aangeleerd. Een hond beschermt van nature het gezin (de roedel) waar hij bij hoort.
 • Er zijn ook speciaal getrainde honden voor terreinbewaking, denk aan de Rottweiler, de Herdershond (Duitse, Hollandse of Belgische Herder), de Dobermann en nog andere rassen. Houd jij ganzen? Ook deze zullen flink te keer gaan als er iemand het erf betreedt.
 • Bewaking door honden met begeleider wordt ingezet bij bedrijven. Er wordt gesurveilleerd op de grote bedrijventerreinen met goed getrainde en opgeleide honden met hun begeleiders. Er zijn ook werkgevers die in de avond en 's nachts hun waakhond(en) los over het bedrijventerrein laten lopen, dus zonder begeleider. Je kunt begrijpen dat aan de bewaking door hond en begeleider een kostenplaatje hangt.
 • Om misdrijven te voorkomen wordt er toch gebruik van gemaakt. De taak van de hond, de bewaking van een pand, bedrijf enz. wordt tegenwoordig vaak door cameratoezicht overgenomen. Dag en nacht wordt een gebouw, een terrein, een bedrijf of winkel in de gaten gehouden door een camera. Daar zijn veel verschillende mogelijkheden voor.

Online vind je deze en je kunt meteen de diverse camera's met elkaar vergelijken. Lees de productinformatie daar word je een stuk wijzer van. Je kunt ook iemand naar jouw situatie laten kijken en advies inwinnen welke bewaking, beveiliging in jouw geval het meest effectief zal zijn. Het is mogelijk dat, wanneer je kunt aantonen dat je bedrijf of woning goed is beveiligd, of dat de bewaking optimaal is, de verzekeringmaatschappij haar premie voor je verlaagt. Zij loopt immers minder risico door de bewaking. Zorg dat je altijd alles goed laat bewaken, ook als je weg bent.

Bewaking voor het bedrijf, je woning, maar ook voor een stukje rust voor jezelf en je gezin. Misschien ken je iemand in de familie die een inbraak heeft meegemaakt. Dan weet je dat dit veel impact op iemand heeft. Ga je binnenkort op vakantie, dan moet je deze voorbereiden. Neem ook de beveiliging en bewaking mee in die voorbereiding. Wat kun je bijvoorbeeld doen?

 • Laat waardevolle spullen niet in huis achter, leg deze in een kluis of safe (ook veilig als er brand zou uitbreken). Vertel je buren dat je een tijdje weg bent.
 • Vraag of ze je huis in de gaten willen houden en de post uit het zicht willen leggen.
 • Zorg dat je huis er bewoond uitziet, leg wat boeken op tafel, zet er een kopje of glas bij. Gebruik een tijdschakelaar om lampen te laten branden.
 • Laat een van de buren jouw oprit gebruiken, als daar normaal gesproken ook altijd een auto op staat.
 • Sluit ook de schuur en de garage en zet fietsen, motoren, scooters ook in de berging of garage op slot.
 • Gebruik social media niet om je vakantieplannen door te geven aan vrienden en kennissen.
 • Hang een camera op die te volgen is met een smartphone-app. Deze camera neemt alle bewegingen en geluiden op en slaat alles online op. Je hoeft niet constant op de camera te kijken, want je krijgt een seintje via de app.
 • Je kunt ook met de buurt afspreken om een facebookgroep aan te maken. Je kunt dan verdachte situaties met elkaar delen. Je kunt zelfs tijdens je vakantie volgen wat er rondom je huis gebeurt.
 • Bewaking door een camera is snel gerealiseerd en zorgt voor een veel  veiliger en rustiger gevoel. Je kunt er ook voor kiezen om een alarmsysteem aan te laten leggen, een stil alarm, of een alarm met sirene.
 • Online staan diverse alarmsystemen waaruit je kunt kiezen. Je kunt een alarm als bewaking van je huis laten installeren waarbij de melding bij de Meldkamer van politie binnenkomt.
 • Bespaar niet op een goed alarmsysteem, zoals je ook niet op goede sloten moet besparen.
 • Laat je goed voorlichten voordat je een alarmsysteem aan gaat of laat leggen. De keuze is namelijk erg groot en als je hiervan geen kaas hebt gegeten is een goede bewaking voor je huis moeilijk te realiseren zonder de kennis van een professional, die je daarbij graag zal helpen.

  CCTV camera kopen via onlinecamerashop. Hoge kwaliteit voor een lage prijs. Ook voor complete doe het zelf sets en 4g simkaart cctv met zonnepaneel volledig duurzaam. Maar ook alle merken IP camera's zoals Hikvision, Safire, Dahua, Sony, Vivotek etc.

Bewakingsmedewerker, beveiligingsmedewerker

Zoek je een baan in de beveiliging, dan zoek je in de branche beveiliging bewaking naar vacatures voor beveiligingsmedewerker, bewaker. Je kunt dan bijvoorbeeld in een museum gaan werken als security, maar ook in een bedrijf waar je toegangscontroles uitvoert en brand- en sluitrondes loopt. Je kunt als taken krijgen terreinbeveiliging, bewaking, surveillance en je zult ook wat administratieve taken moeten uitvoeren. Een bewaker heeft een grote verantwoordelijkheid en moet flexibel, alert en discreet zijn. De werktijden van een bewaker kunnen variëren van een dagdienst en/of een nachtdienst tot een meerploegendienst. Een medewerker van de bewaking is herkenbaar aan zijn kleding.

Bewaking vliegvelden

Nu er in bijna de hele wereld onrust is, terroristische dreigingen zijn en veel criminaliteit, worden de vliegvelden extra beveiligd. De bewaking van veel vliegvelden is opgevoerd. Reizigers worden extra gecontroleerd op wapens enz. voordat zij het vliegveld mogen betreden. De wachttijden aan de balie  zijn door de extra beveiligingsmaatregelen langer. De meeste mensen hebben daar begrip voor. Het gaat immers om hun veiligheid. De bewaking van vliegvelden gebeurt door mensen met speciaal daarvoor getrainde honden, door cameratoezicht, zichtbaar en onzichtbaar en door speciale apparatuur namelijk röntgenapparatuur. Door de toename van terrorisme en criminaliteit is er extra bewaking noodzakelijk van zowel de passagiers als hun bagage en handbagage.

Hartbewaking in het ziekenhuis

Er kunnen panden en woningen door een camera bewaakt worden, maar ook voor mensen is bewaking soms nodig en zelfs van levensbelang. De afdeling hartbewaking bijvoorbeeld houdt een patiënt continu in de gaten. Het gaat dan om patiënten die al dan niet in kritieke toestand in het ziekenhuis zijn opgenomen met hartproblemen na een hartaanval bijvoorbeeld of ter observatie. De hartbewaking is een zeer specialistische afdeling waar patiënten goed in de gaten worden gehouden. Het gaat om leven en dood. De patiënt wordt dag en nacht geobserveerd. Patiënten zijn aangesloten op bewakingsapparatuur, waarop artsen en verpleegkundigen belangrijke zaken af kunnen lezen denk bijvoorbeeld aan de bloeddruk.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 5999x
Toegevoegd: 20-07-2016 18:55
Gewijzigd: 01-08-2016 23:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!