Boomerhond, over het ras

Boomerhond, over het ras

Boomerhond, over het rasWil je graag een klein hondje? Dan kan de voorkeur van je uit gaat naar een Boomer hond. Het zijn kleine hondjes, die je gemakkelijk op schoot kunt nemen. Wil je meer weten over het karakter van deze honden? Lees dan in dit artikel meer over de Boomer hond.

Boomer hond kopen

Als je een Boomer koopt dan koop je geen rashond, een Boomer is altijd een kruising tussen twee verschillende rashonden. Veel mensen zijn wel grote fan van een Boomer hond, waarom? Vaak omdat het kleine hondjes zijn, je kunt ze gemakkelijk op een flatje of appartement houden en ze hebben niet heel veel beweging nodig. Als je er regelmatig mee gaat wandelen, zodat ze hun energie kwijt zijn, kunnen ze overal gehouden worden. Het kunnen erg energieke hondjes zijn, maar je kunt er thuis ook mee spelen, zodat ze binnen verder rustig zijn. Daarnaast is de Boomer hond een hondje wat je gemakkelijk mee kunt nemen, ze zijn klein en kunnen op schoot. Ook wanneer je moet reizen met het openbaar vervoer kunnen de hondjes gemakkelijk op schoot in de bus of trein. Ook als je gaat fietsen kun je dit kleine hondje in een mandje zetten en vervoeren. Kortom: een Boomer hoeft niet alleen thuis te blijven, want hij kan door zijn kleine formaat gemakkelijk overal mee naar toe worden genomen.  

Boomer hond, het ras

Een Boomer moet je uitspreken als Boemer, de schofthoogte van een Boomer zit tussen de 25 en 30 centimeter en deze hondjes kunnen rond de 6 kilo wegen. Je kunt Boomers in verschillende kleuren kopen.

Boomer hond als gezelschapshond

Je kunt wel zeggen dat een Boomer een gezelschapshondje is, ook is hij leergierig, spontaan, intelligent en volgzaam. Als je consequent bent tijdens het opvoeden van de Boomer dan is het wel een gemakkelijk opvoedbare hond te noemen. Als je de Boomer een keer of drie per dag uitlaat is dat zeker voldoende, een Boomer is niet veeleisend. Je kunt een Boomer zeker niet als waakhond gebruiken ondanks dat hij wel zal blaffen als je bezoek krijgt. De Boomer is een echt gezelschapsdier en erg aanhankelijk, je zult zien dat de Boomer het liefst op schoot of op de voeten van zijn baasje gaat liggen. Omdat de Boomer een gezelschapshond is en aanhankelijk is, kun je wel stellen dat de Boomer een fijne gezinshond is.

Boomer hond, geschiedenis

Over de geschiedenis van de Boomer valt niet veel te vertellen, het enige wat je weet is dat een Boomer een kruising van twee verschillende kleine rashonden is. De opvoeding van een Boomer is niet moeilijk, hij past zich namelijk moeiteloos bij elke gezinssituatie aan.

Boomer hond een gezinshondje

Een Boomer zit graag bij je op schoot, als gezinshond is een Boomer op zijn best. Een Boomer vindt het reuze gezellig als de hele familie thuis is. Een Boomer speelt graag met balletjes, hij is leergierig, intelligent en je kunt wel zeggen dat een Boomer erg lief voor kinderen is. Tegenover andere honden is een Boomer erg sociaal, laat je een Boomer met katten opgroeien dan kan een Boomer hier ook goed mee overweg. Heb je toevallig een kattenluik in de deur laten maken voor de kat let dan wel op, want ook de Boomer kan door dit luik, hij zal hierdoor de vrijheid proberen op te zoeken. Als je af en toe met de Boomer naar het strand of naar het bos gaat vindt hij dat zeker leuk, maar normaal gesproken heeft een Boomer aan drie keer per dag uitlaten voldoende.Een Boomer heeft een zijdezachte vacht en kan in verschillende kleuren voorkomen. De vacht heeft erg veel verzorging nodig, het is dan ook aan te raden dat je de vacht van een Boomer dagelijks borstelt of kamt. Een Boomer vindt het in de meeste gevallen wel prettig als je hem borstelt, zeker als er in de vacht nog geen klitten in zitten. De rug van een Boomer kun je het makkelijkst borstelen, de poten, de oksels en de liezen zijn wat moeilijker te borstelen. Omdat je de vacht goed borstelt, verwijder je het stof en vuil uit de vacht van de Boomer, hierdoor zal de vacht dan ook minder, niet gaan stinken. Als je de vacht van de Boomer goed verzorgt, zal dit bijdragen tot het welzijn van de hond. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat de Boomer zijn haren verliest en jij elke dag dient te stofzuigen, want een Boomer is namelijk nooit in de rui. Je hebt Boomers met lange haren maar ook met een ruwharige vacht, je kunt er ook tegenkomen die krulharig zijn en bij uitzondering kom je een kortharige Boomer tegen. Boomers heb je in vele kleuren, je hebt ze in alle varianten. Boomers heb je met twee of drie kleurig wit, maar ook in het zwart bruin en goudbruin komen ze voor. Je moet de vacht elke dag kammen dan blijft de vacht mooi en klittenvrij. Je moet er ook op letten dat de haren van de Boomer niet in de ogen komen, als dit zo is dan kun je deze het beste wegknippen, ook kun je de haren met een elastiekje samen binden. Omdat de vacht van de Boomer zeer regelmatig verzorgd dient te worden, is het belangrijk dat de Boomer als puppy al kennis maakt met de borstel. Laat de Boomer in het begin wennen aan de borstel en aan het stilstaan. Verwacht niet dat een puppy meteen al een kwartier stilstaat, bouw dit op!

Boomer hond temperament

Het temperament van een Boomer kun je leergierig, spontaan, intelligent en volgzaam noemen. Krijg je bezoek dan zal de Boomer uit enthousiasme blaffen, een waakhond zal de Boomer niet worden.

Boomer hond trainen

Als je tijd en zin hebt kun je ook met een Boomer op cursus gaan, er zijn meerdere cursussen te volgen. Als je met een Boomer puppy een gehoorzaamheidcursus gaat volgen zul je hier in de toekomst veel plezier aan beleven. Als je naar een cursus gaat met de puppy ga je zeker op een goeie manier van start en zullen de opvoedingsfouten worden voorkomen, die je anders later weer met heel veel moeite weg moet trainen. Je moet wel begrijpen dat je een puppy anders aan moet pakken dan een volwassen hond. Het is altijd nog wel zo dat je het grootste deel van de opvoeding van de Boomer gewoon thuis doet, daarom is het gemakkelijk als je over enige kennis beschikt om bepaalde situaties zelf op te lossen.

Boomer hond puppy

Als je voorkeur uit gaat naar de Boomer hond, dan kun je deze als pup aanschaffen. Ga dan eens goed na waar je de pup kunt kopen. Dit kan via internet, maar je kunt ook bij een fokker kijken of via de dierenwinkel of dierenarts informeren waar eventueel een nestje is. Als je een goed nestje wilt kan het zijn dat je wel eens op de wachtlijst komt, maar dan heb je van tevoren wel de tijd om je voor te bereiden op de komst van een pup en je kunt de ouders van je nieuwe Boomer hond gaan bekijken. Je kent hierdoor het karakter en de leefomstandigheden en het is wel fijn om te weten wat voor temperament je hondje kan krijgen. Ook contact met de fokker kan van belang zijn, zorg daarom dat je je goed in laat lichten en volg je gevoel als je een Boomer hond pup wilt kopen. Koop geen Boomer op een markt of bij een broodfokker. Je denkt wellicht dat deze honden een kans verdienen, ze kijken vaak ook erg verdrietig vanachter de tralies of ze zitten in een doos. Natuurlijk is het een zielig gezicht, maar door een hond daar aan te schaffen zorg je ervoor dat er steeds meer op deze manier gefokt wordt. Deze fokkers zijn er niet voor het welzijn van het dier, maar ze zijn alleen uit op geld. Een goede fokker heeft af en toe een nestje, deze fokkers gaan maar door zolang er vraag is naar deze hondjes. De Boomer is een gemakkelijk te verkopen hondje. Er zijn weinig eisen aan, de Boomer is altijd ontstaan uit twee rassen, dus de broodfokkers zien hier veel geld in. Koop jij daar een hondje, dan kun jij veel problemen krijgen met de gezondheid van de hond. Geef liever wat meer geld uit en ga op zoek naar een erkende fokker, die het welzijn van de dieren voorop stelt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: E.
Aantal keer gelezen: 29778x
Toegevoegd: 07-06-2015 23:08
Gewijzigd: 22-08-2015 12:47

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!