Boxen

Boxen

BoxenWat is je motief om te beginnen met boksen? Wil je meedoen? Zo ja, hoe ver wil je het nemen? Of wil je gewoon in vorm komen? Vaak voor nieuwe starters zullen deze vragen onbeantwoord blijven totdat ze het echt proberen. Ik merk echter dat degenen die onvermurwbaar zijn over wat ze in het begin willen, meestal bereiken wat ze willen gaan doen.
Dit betekent niet dat je ernaar moet streven om een wereldkampioen te worden (hoewel daar absoluut niets mis mee is), maar neem het stap voor stap.
Je eerste motief zou kunnen zijn om te concurreren als een amateur, dan misschien professioneel te gaan en te streven naar een regionale titel voordat je verder gaat. Identificeer je motief en deel vervolgens de stappen die nodig zijn om je doel te bereiken. Je zult onderweg ongetwijfeld tegenslagen hebben, maar het zijn slechts 'call to actions' voor verbetering in één aspect van je spel of een ander aspect.

STAP 1. IDENTIFICEER JE MOTIEF

Wat is je motief om te beginnen met boksen? Wil je meedoen? Zo ja, hoe ver wil je het nemen? Of wil je gewoon in vorm komen?
Vaak voor nieuwe starters zullen deze vragen onbeantwoord blijven totdat ze het echt proberen. Ik merk echter dat degenen die onvermurwbaar zijn over wat ze in het begin willen, meestal bereiken wat ze willen gaan doen.
Dit betekent niet dat je ernaar moet streven om een wereldkampioen te worden (hoewel daar absoluut niets mis mee is), maar neem het stap voor stap.
Je eerste motief zou kunnen zijn om te concurreren als een amateur, dan misschien professioneel te gaan en te streven naar een regionale titel voordat je verder gaat.
Identificeer je motief en deel vervolgens de stappen die nodig zijn om je doel te bereiken. Je zult onderweg ongetwijfeld tegenslagen hebben, maar het zijn slechts 'call to actions' voor verbetering in één aspect van je spel of een ander aspect.

STAP 2. KRIJG DE JUISTE UITRUSTING

Of je nu van plan bent om te strijden voor glorie of als je gewoon in topvorm wilt worden, zorg ervoor dat je de juiste apparatuur krijgt.
De meeste boksscholen hebben al een aantal essentiële dingen die je kunt gebruiken, zoals handschoenen en hoofddeksels, maar ik zou het ten zeerste aanbevelen dat je er zelf een krijgt, want apparatuur voor gebruik door iemand is meestal versleten, beschadigd en onhygiënisch.
Als je vastgebonden bent voor geld, dan is het eerste dat je nodig hebt een paar degelijke bokshandschoenen die lang meegaan. Ik heb de fout gemaakt om in het verleden goedkope spullen te kopen die in de eerste paar weken rond de duim en binnenkant scheuren.
Voor trainingsdoeleinden is het een goed idee om een goed springtouw te kopen, omdat je er veel mee zult doen. Als je van plan bent om te sparren, dan zijn een hoofdbeschermer, kruisbeschermer en een kauwgomschild essentieel. Misschien wilt u ook investeren in een paar boksschoenen, die u licht houden op uw voeten.
Ik raad je aan om het best beoordeelde gedeelte voor bokstechniek te bekijken

STAP 3. LEER DE BASISPRINCIPES VAN BOKSEN

Je hebt misschien al een paar professionele boksers gevochten en je hebt waarschijnlijk zelfs een paar dingen van hen opgepikt. Maar als het je eerste keer is dat je gaat trainen in het boksen, dan is het van vitaal belang dat je de fundamenten leert.
Dit betekent dat je je juiste houding aanneemt, leert jezelf goed te verdedigen en basisstoten en -combinaties gooit, goede voetbewegingen leert enzovoort. Maak van deze fundamenten een gewoonte. Als je favoriete vechter zijn handen laat vallen, probeer hem dan niet te imiteren, want je zult snel merken op welke manier het niet goed is.
Krijg in plaats daarvan de grondbeginselen goed en met meer ervaring, begin je je eigen stijl te ontwikkelen. Dan weet u wat voor u werkt en wat niet, zonder onderweg te veel slechte gewoonten op te vangen.
 


STAP 4. KOM IN DE JUISTE CONDITIE

In conditie komen is een proces dat je tijdens je hele training doet, maar het is ook een levensstijlkeuze. Het is belangrijk om een goed dieetplan te implementeren om effectief te trainen. Wat u eet en hoe u traint, bepaalt hoe snel en eenvoudig u fysieke resultaten behaalt.
Als je te veel lichaamsvet bij je hebt, voer dan veel cardio-workouts met hoge en lage intensiteit uit, zoals sprinten en joggen. Vermijd het opheffen van zware gewichten, maar kies in plaats daarvan voor lichtere gewichten, maar doe meer herhalingen.
Een goede workout zou zijn om shadowbox met 0,5 - 1kg dumbbells in elke hand gedurende 3 x 3 minuten met een minuut rust tussendoor. Dit zal je bovenlichaam versterken in plaats van extra spierkracht toe te voegen die je hindert. Je kunt ook intense rondes maken op de zware tas, wat een geweldige workout biedt.
Na het leren van de grondbeginselen van het boksen, is het in conditie komen het tweede belangrijkste aspect van boksen omdat het een sport met hoge impact en hoge intensiteit is die veel energie vereist. Je kunt de meest begaafde jager in de wereld zijn, maar als je niet in vorm bent, word je verslagen door mindere jagers die zich in een betere conditie bevinden.

STAP 5. SPARRING STARTEN

Wanneer je voor het eerst begint met sparren, zelfs voordat je in de ring stapt, is het behoorlijk zenuwslopend. Er is echt geen beste manier om je hierop voor te bereiden, je moet gewoon naar binnen gaan en in de praktijk brengen wat je al weet.
Zelfs in dat geval zul je na de eerste ronde waarschijnlijk nog steeds gas verliezen vanwege alle nerveuze energie.
Je zult er na een paar sessies aan wennen en je zult merken dat je je energie veel conservatiever kunt beheersen. Je wilt deze paar tips in gedachten houden als je je eerste paar keer sparringt:
Sparring is om te leren, niet om je sparringpartner uit te schakelen.
Werk aan je snelheid, nauwkeurigheid, timing, techniek, verdediging en beweging. Concentreer u niet altijd op kracht.
Probeer op zijn minst een ervaren sparringpartner te krijgen die ook niet probeert om je hoofd eraf te slaan (hoewel bepaalde sportscholen vroeg zullen proberen je moed te testen, dus wees voorbereid).
Als je jezelf op een of andere manier verwondt en het je veel pijn bezorgt, sta het dan toe te genezen voordat je opnieuw sparring of een training doet die het nog erger zal maken.

STAP 6. CONCURREREN

Je bedoelingen kunnen zijn geweest om uiteindelijk te gaan concurreren als een amateur-bokser, maar wanneer is het juiste moment? Het antwoord op die vraag hangt af van één of beide van deze twee dingen:
Wanneer je voldoende ervaring hebt opgedaan door te sparren.
Wanneer je trainer ziet dat je er klaar voor bent.
Je kunt zien hoe goed je het doet om te sparren, meestal door hoe vaak je tegen je tegenstander slaat en hoe hard je wordt geraakt. Hoe meer je geraakt en niet geraakt wordt, is echt de voorhoede van het boksen, vooral de amateurs. Het is absoluut een zelfverzekerde booster wanneer je het goed doet om consequent te sparren, en je moet voelen dat je klaar bent om te concurreren.
Aan de andere kant, als je bent zoals veel andere boksers die te veel uitstellen, dan zou je trainer moeten ingrijpen en je vertellen dat je klaar bent, ook al heb je het gevoel dat je dat niet bent. Het is vaak de aanmoediging die u nodig hebt om actie te ondernemen. Wat dat betreft, organiseert je trainer vechtpartijen voor jou en hoef je alleen maar voorbereid te zijn.

STAP 7. CONSTANT VERBETEREN

Het maakt niet uit of je wint, verliest of drawt, je moet altijd teruggaan naar de tekentafel en aspecten van je spel verbeteren die verbeterd moeten worden. Als je tegenstander druk uitoefende en je vond het moeilijk om hem van je af te houden, dan zou je een betere prik moeten maken.
Als je vaak betrapt wordt met de uppercut, leun dan niet te veel naar voren. Je moet het echt opsplitsen, specifiek over wat je moet verbeteren en hoe.
Bekijk veel video's van andere vechters die fundamenteel en technisch goed zijn, zoals Andre Ward, Bernard Hopkins en Floyd Mayweather Jr. Ze hebben allemaal problemen met bepaalde vechters, maar merken op hoe ze achterhalen en zich aanpassen aan hun tegenstanders.
Als je echt geweldige dingen wilt bereiken in het boksen, maak er dan een levensstijl van. Dompel jezelf onder in de hele mentaliteit en levensstijl van een professionele atleet / bokser. Knip geen bochten omdat je alleen jezelf bedriegt. Het is geen gemakkelijke weg naar glorie, maar wel een manier om te wandelen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: coen85
Aantal keer gelezen: 1789x
Toegevoegd: 23-08-2019 10:10
Gewijzigd: 30-08-2019 08:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!