bruiloft

Bruiloft decoratie mogelijkheden

bruiloftAls je binnenkort gaat trouwen, dan kun je alvast kijken welke bruiloft decoratie je gaat kiezen. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Bruiloft decoratie eetbaar

Om heel speciaal voor de dag te komen kun je een eetbare bruiloft decoratie maken en daarmee de feesttafels versieren.

 • Probeer eerst één bruiloft decoratie te maken en als die geheel naar wens is ga je voor meer. En bruiloft decoratie mag uitbundig zijn, het is ten slotte feest.
 • Je kunt er echter ook voor kiezen om een chique eetbare bruiloft decoratie te maken, waarvan men zegt "jammer om op te eten". Voor een eetbare bruiloft decoratie heb je eetbare producten nodig die wat langer mooi blijven, geen toefjes slagroom, want slagroom zakt in als de temperatuur wat hoger wordt.
 • Gebruik een gezellige schaal, want ook de manier van serveren is belangrijk. Bak cakejes denk aan vrolijk versierde cupcakes, zet enkele etagères met bonbons op tafel en ook met marshmallows of andere vrolijk gekleurde spekjes op prikkers kun je wat leuks maken. Je kunt het zelf allemaal doen als je creatief bent, niet bang bent dat het niet lukt en met inspiratie die er online voldoende te vinden is.
 • Uiteraard kun je ook de hulp van de banketbakker inschakelen, het moeten namelijk wel toonbare bruiloft decoraties worden.
 • Je kunt ook eetbare bloemen maken en die als bruiloft decoratie in een schattige vaas, of verspreid over de tafels in grote glazen neerzetten. Vergeet niet te vertellen dat ze eetbaar zijn, anders moet jij de dag na het feest wel erg veel snoepen. En….vind je dat erg? Ook de voorbereidingen van de bruiloft kunnen een feestje op zich zijn als je bruiloft decoraties maakt. Wel even proeven of de bruiloft decoraties lekker zijn!

Bruiloft decoratie zelf maken

Naast de eetbare bruiloft decoraties zijn er uiteraard ook de niet-eetbare bruiloft decoraties. Met behulp van feestelijke decoratie pakketten kun je de meest fraaie stukjes zelf maken. Je kunt er ook de ruimte mee versieren waarin de receptie, het feest en het diner worden gehouden. Koop ballonnen, lampionnen, hartjeslint, candle bags, swirls (slingers), wit lint met rozen, strikken met een roos of met een hartje, satijnlint, tule enz. Met deze artikelen kun jij de feestruimte prachtig aankleden. Bruiloft decoratie zelf maken kan met behulp van deze fraaie linten, tule, strikken, kant enz. Je legt er een deel van je eigen creativiteit in en elke bruiloft decoratie zal iets anders uitstralen. Betrek de kinderen die op het feest komen erbij, jonge neven en nichten en ook de oudere kinderen die graag zelf bruiloft decoratie maken.

Zeker in het geval van een zilveren en of gouden bruiloft is het ontzettend leuk voor oma en opa dat de kleinkinderen hun steentje bijdragen aan een feestelijke versiering van de ruimte. Dit kan in een hotel of andere feestruimte zijn, die je huurt voor deze gelegenheid. Je kunt echter ook thuis een feest organiseren en de boel daar versieren met bruiloft decoraties. Begin op tijd met het maken ervan, want handwerk kost vaak meer tijd dan je denkt. Gebruik je ballonnen denk eraan dat deze leeg kunnen lopen als ze te vroeg worden opgeblazen voor de bruiloft decoratie.

De meest favoriete bruiloft decoratie

De meest favoriete bruiloft decoraties zijn de accessoires op de bruidstaart, hartjeslint en satijnlint, lampionnen en ballonnen vaak in het wit, tule en kant, strikken met rozen, slingers in allerlei kleuren, light bags, wit lint en rozen met tule. Voor een zilveren of gouden bruiloft wordt er voor de decoraties bij voorkeur vaak respectievelijk voor de kleuren zilver en goud gekozen. Uiteraard kun je hier gerust van afwijken als het (zilveren, gouden) bruidspaar andere wensen heeft voor de bruiloft decoratie.

Decoratie bruiloft uitbesteden

Het is ontzettend prettig als je zelf de hele organisatie van een bruiloft aan kunt pakken en kunt uitvoeren. Toch is het soms erg fijn als er zaken zijn die van je worden overgenomen. Ieder zijn of haar vak! Je hoeft niet overal goed in te zijn.

 • Decoratie bruiloft uitbesteden is zo gek nog niet. Je gaat online naar decoratie bruiloft verhuur, of decoratie verhuur en je hebt zelf nergens omkijken naar.
 • Er wordt gezorgd voor planten, bloemen, tafels en stoelen, versieringen, lampen enz. Je geeft je wensen en voorkeur aan en de decoratie bruiloft wordt keurig voor je geregeld.
 • Misschien ken je enkele voorbeelden of een prima adres uit de praktijk, waarmee goede ervaringen zijn opgedaan. Dan bespreek je daarmee de decoratie bruiloft.
 • Uiteraard dien je voor jezelf eerst op papier te zetten wat je wilt, welke kleuren jouw voorkeur hebben bijvoorbeeld (en die van je partner uiteraard) enz. Heb je een goed adres gevonden (lees de recensies) leg dan meteen de datum vast wanneer je de decoratie bruiloft  nodig hebt. Als je dit uit handen kunt geven houd jij tijd over voor andere belangrijke zaken.
 • Je hoeft geen decoratie bruiloft uit te zoeken en winkel in winkel uit te gaan, waarna je wellicht toch nog onzeker bent of je voldoende decoratie bruiloft hebt. Het wordt voor je gedaan als je het uitbesteedt en dat is een grote zorg minder.
 • Bij decoratie verhuur heb je te maken met ervaren mensen, die precies weten wat er nodig is.

Mogelijkheden decoratie bruiloft

Een bruiloft kost veel geld, ten minste dat wordt beweerd. Dat kan echter een stuk goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een tweedehandse trouwjurk en een tweedehands pak. Je kunt er ook voor kiezen de kleding te huren, ook de accessoires en decoratie bruiloft kun je op diverse plaatsen goedkoop kopen of je kunt de artikelen huren. Ook op de feestlocatie zelf kun je wellicht besparen. Heb je thuis plaats genoeg, overweeg om thuis te feesten en laat een cateringbedrijf zorgen voor eten en drinken, glazen, servies en bestek.

De decoratie bruiloft huur je en je maakt van je eigen huis en tuin (een stukje overkapping of groot terras) een heerlijke feestlocatie. Alles is bijna te huur, kijk online en ken de mogelijkheden. Maak van je eigen plek een gezellige feestlocatie (en nodig de buren ook uit, zeker als je muziek gaat draaien!). Met de decoratie bruiloft maak je er een niet te herkennen plaats van, een gezellige sfeer in eigen huis en in eigen beheer.

Maak op tijd plannen en als je ervoor kiest om decoratie bruiloft te huren of te kopen wees er op tijd bij. Het leuke aan thuis feesten is dat je er nog enkele dagen meer van kunt genieten, voordat je de boel afbreekt. Maak duidelijke afspraken en weet waar je financieel aan toe bent als je decoratie bruiloft huurt of koopt. Is alles geregeld dan kan het feest beginnen.    


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 6493x
Toegevoegd: 04-11-2016 14:52
Gewijzigd: 30-11-2016 16:10

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!