bungalowpark nederland

Bungalowvakantie in Zeeland

bungalowpark nederlandZeeland behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederland dankzij de schone en goed toegankelijke zandstranden en de mix tussen levendigheid en rust. Om die reden zijn er zeer veel vakantieparken te vinden in Zeeland. In dit artikel worden na wat toeristische informatie drie van de beste vakantieparken in Zeeland uitgelicht, zodat je weet dat je goed terecht komt als je ook eens deze bijzondere provincie wil bezoeken.

De provincie Zeeland

Zeeland is één van de twaalf provincies van Nederland en ligt in het uiterste zuidwesten van het land. De provincie grenst in het westen aan de Noordzee, in het zuiden aan België en in het noorden en oosten aan respectievelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant. Er wonen meer dan 381.000 inwoners en bijna de helft van de totale oppervlakte bestaat uit water. Middelburg is de hoofdstad, hoewel Terneuzen de meeste inwoners heeft. Zeeland is erg herkenbaar op een kaart dankzij de vele (schier)eilanden en zeearmen. Zoals de naam al doet vermoeden, speelt de zee een belangrijke rol in de geschiedenis van Zeeland. Er woonden al mensen voor de Romeinse tijd, maar de provincie kwam pas echt tot bloei tijdens de gouden eeuw. Onder de VOC waren veel steden internationaal belangrijke havensteden. Middelburg was na Amsterdam zelfs de belangrijkste havenstad van Nederland.

De Deltawerken

De zee leverde de provincie Zeeland rijkdom op, maar er wordt door de tijd heen ook een constante strijd gevoerd tegen het water. Op 31 januari 1953 vindt de beroemde watersnoodramp plaats. De combinatie van een stormvloed en springtij zorgde ervoor dat het water van de Noordzee op sommige plekken tot wel 4,5 meter boven NAP (gemiddeld zeeniveau) steeg. De dijken braken hierdoor op meerdere locaties, wat leidde tot overstromingen die aan 1836 mensen in Nederland het leven kostte. Daarmee is de watersnoodramp van 1953 één van de grootste natuurrampen in Nederland ooit. Als een reactie hierop werd er decennia lang gebouwd aan de Deltawerken, een verdedigingssysteem tegen het water. De Deltawerken zijn wereldberoemd en zijn door de American Society of Civil Engineers tot één van de zeven moderne wereldwonderen benoemd.

Strand en watersport

De voornaamste reden waarom toeristen graag naar Zeeland komen is de aanwezigheid van vele zandstranden. In tegenstelling tot bij de Randstad is er vrijwel geen hoogbouw te vinden aan de Zeeuwse stranden. Bovendien zijn de stranden van Zeeland al jaren de schoonste stranden van heel Nederland én hebben ze de meeste zonuren. Behalve zwemmen in de zee kun je er ook uitstekend verschillende watersporten bedrijven. De wind en hoge golven maken het water geschikt voor sporten als surfen, hier zijn zelfs speciale stranden voor aangewezen. Ook zeilen, vissen of duiken zijn populair in Zeeland.

Cultuur

Hoewel de stranden en het water de grootste trekpleisters zijn, valt er nog veel meer te beleven in Zeeland. Hoofdstad Middelburg was ooit de tweede havenstad van Nederland en er zijn nog veel monumenten bezichtigen. Zo kun je er de ‘Lange Jan’ beklimmen, een toren van 91 meter hoog. Ook in Zierikzee zijn zeer veel middeleeuwse monumenten te zien en een aantal prachtige korenmolens. In Vlissingen kun je een bezoek brengen aan Het Arsenaal, een piratenmuseum met het grootste aquarium van Zeeland en een simulator van een zeeslag. Wie van kunst houdt is in Domburg aan het juiste adres. Vroeger was het een kuuroord voor de rijken, wat ook veel kunstenaars aantrok. Renesse is een geliefde kustplaats voor jongeren om te feesten tot in de vroege uurtjes. Ook culinaire liefhebbers komen in Zeeland volop aan hun trekken, met het meeste aantal sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking in Nederland. Zeker de populaire plaats Sluis is voor goede gastronomie een aanrader.  Een bezoek aan Zeeland is tot slot niet compleet met een bezoek aan Neeltje Jans, het bezoekerscentrum van de Deltawerken. Hier leer je alles over de strijd tegen het water.

Drie goede vakantieparken in Zeeland

Eén van de fijnste manieren om Zeeland te bezoeken is met een verblijf in één van de vele vakantieparken die de provincie rijk is. Jaarlijks komen er vele bezoekers uit binnen- en buitenland af op deze mooie provincie. Daarom hebben vrijwel alle grote bungalowpark aanbieders in Nederland één of meerdere parken in Zeeland. Het aanbod is zo groot, dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Hieronder volgt daarom een overzicht van drie van de bekendste bungalowparken die er in Zeeland te vinden zijn. Zo weet je dat je op een van deze parken in ieder geval goed zit als je wil genieten van alles wat Zeeland te bieden heeft in ieder jaargetijde.

Roompot Hof Domburg

Hof Domburg van Roompot Vakanties ligt op loopafstand van de plaats Domburg, aan de Noordzee. De combinatie van bossen, duinen en zee zorgen voor een prachtige omgeving in ieder seizoen. Buiten het park is er van alles te doen, zoals watersporten, wandelen, fietsen, zonnebaden of genieten van het pittoreske dorp. Maar ook in het park zijn er veel faciliteiten om je in ieder seizoen te vermaken. Neem bijvoorbeeld een duik in het subtropische zwembad of ga de bowling- of squashbaan op. Liever wat minder actief? Er is ook een heerlijk kuur- en beautycentrum aanwezig. Er zijn bungalows te huur voor tot wel 12 personen, zodat ook grotere groepen er terecht kunnen.

Center Parcs Port Zélande

Vakantiepark Port Zélande ligt op een bijzondere locatie, aan het midden van de Brouwersdam tussen de schiereilanden Goeree-Overvlakkee en Schouwen-Duiveland. Het midden op het water tussen de Noordzee en het Grevelingemeer een ideale plek om te gaan duiken of andere water- of strandsporten te beoefenen. Op het park zelf is ook meer dan genoeg te beleven voor jong en oud in het Aqua Mundo zwemparadijs, lasergamen of je laten verwennen in Beauty Center. Je kunt er zelfs verschillende duikcursussen volgen. De Turbo Tunnel in Aqua Mundo is een echte trekpleister, je glijdt in het donker door een lange bochtige tunnel voortgestuwd door een krachtige waterstraal! Vanaf 2015 is men dankzij een doorverkoop van vastgoedeigenaar Klaas Hummel bezig met uitgebreide renovaties, zodat het tot de modernste parken van Nederland gaat behoren.

Landal Resort Haamstede

Resort Haamstede ligt vlak naast het grootste bos van Zeeland en het Noordzeestrand ligt op maar 3 kilometer afstand. Vogelspotters komen aan hun trekken met een uniek vogelgebied in de nabijheid. Als uitstapje is Zierikzee zeer de moeite waard om te bezoeken. Er zijn nog veel middeleeuwse bouwwerken te bewonderen. Op en rond het park is ook genoeg te doen zoals Zeeuwse specialiteiten proeven in verschillende restaurants, verschillende sporten beoefenen of georganiseerde activiteiten voor de kinderen. De grootste bungalows kunnen tot wel 12 personen huisvesten.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Kasper
Aantal keer gelezen: 2603x
Toegevoegd: 06-12-2016 09:50
Gewijzigd: 08-03-2017 11:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!