bibliotheek

Culturele vacatures, mogelijkheden

bibliotheekWeet jij wat culturele vacatures zijn en waar je deze tegen kunt komen? Het is goed om nu te ontdekken wat culturele vacatures met je kunnen doen. Zoek een baan die bij je past en wie weet vind je deze aan de hand van de culturele vacatures.

Culturele vacatures, algemeen

Ben jij niet zomaar tevreden met elke baan die je krijgt aangeboden of die online vindt? Wil jij 100% tevreden zijn over je werk en wil je elke dag met plezier naar je werk gaan? Heb je ooit aan gedacht een kijkje te nemen bij culturele vacatures? Doen! Hier kom jij je droombaan tegen. Een baan waar jij voldoening uithaalt. Zoek bij culturele vacatures en vind de baan die je leven verrijkt en dan niet alleen in financieel opzicht. Culturele vacatures daar staat jouw baan bij, misschien niet vandaag, maar dan ga je morgen weer opnieuw online. Je kunt ook zelf een oproep plaatsen op Facebook op LinkedIn, waar jij aangeeft waarnaar je op zoek bent.

Welke culturele vacatures kom je tegen?

Ga online en je zult er versteld van staan hoeveel culturele vacatures jij daar kunt vinden. Staat er vandaag niets bij? Bezoek de sites morgen opnieuw.

 • Maak een alert aan, zodat jij de nieuwste culturele vacatures te zien krijgt meteen als deze geplaatst worden. Je kansen worden daardoor  aanmerkelijk vergroot.
 • Laat ook je netwerk weten dat je op zoek bent naar culturele vacatures en dat je er graag een van zou willen opvullen.
 • Pak alles aan om onder de aandacht te brengen dat jij op zoek bent naar culturele vacatures, dan heb je de meeste kans op succes. Er zijn nu namelijk veel mensen op zoek naar een baan. Dus lijkt een culturele vacature je wat, niet wachten maar meteen er op af! Zorg dat jij je CV in orde hebt, zodat deze meteen mee gestuurd kan worden.
 • Zorg dat een goede motivatie hebt voor de invulling van de culturele vacature, zorg dat je er positief uitspringt als jij reageert op een culturele vacature. Voorbeelden van culturele vacatures zijn: manager museum, directeur museum, conservator (beheerder van bijvoorbeeld een kunstverzameling), coördinator tentoonstellingen en collecties, coördinator vrijwilligers, pr en marketing, beleidsmedewerker cultuur, coördinator sociaal culturele programma's enz.
 • Ligt jouw hart bij kunst en cultuur dan ga je voor die baan in de cultuur. Is cultuur je hobby, maak er je werk van en je zult altijd met een lach naar je werk gaan.
 • Geen zin om elke dag 8 uur achter een pc te zitten, haren te knippen, stoepen te leggen, huizen te verkopen en noem alle banen maar op….., ga op zoek naar werk dat je met je hart doet, culturele vacatures zullen je helpen de baan van je dromen te vinden en daarin veel voldoening te vinden zonder de stress van een baan die je hebt alleen voor het geld. Culturele vacatures je zult er niet meteen aan denken, maar ze zijn de moeite van het bekijken waard, als jij zoekt met je hart.
 • Met een baan in de cultuur draag jij je steentje bij om alle culturele belangrijke zaken en bezienswaardigheden hoog in het vaandel te houden. Je komt in contact met mensen die ook zijn geïnteresseerd in cultuur.
 • Lukt het vinden van een geschikte baan niet snel genoeg? Misschien kun je als vrijwilliger beginnen en rolt daar te zijner tijd een leuk baan voor je uit. 

Durf jij de grote stap te zetten?

Geen gewone baan, maar een baan gevonden bij culturele vacatures kan je een mooie toekomst brengen. Houd er wel rekening mee dat de werktijden wellicht wat anders zijn dan je gewend bent. Wanneer je bijvoorbeeld een baan aangeboden krijgt in een museum dan zullen jouw werktijden de openingstijden van het museum zijn als je daadwerkelijk in het museum zelf te werk wordt gesteld. Ook in weekenden en vakantieperiodes kan er vaak en wellicht standaard een beroep op je worden gedaan. Deze zaken zullen echter in een sollicitatiegesprek aan bod komen. Hopen dat het snel zover komt nadat jij hebt gereageerd op één van de culturele vacatures. Bezoek als aanloop tot het gesprek een museum of enkele musea, zodat jij uit ervaring kunt spreken over een museum. Zorg vooral dat je geïnteresseerd en betrokken bij cultuur overkomt in het gesprek.

Ben jij op zoek naar een baan die wel bij je past?

In een tijd van veel werkzoekenden zul jij je huidige baan wellicht niet snel opgeven. Maar toch,….als jij je niet gelukkig voelt in de baan van nu, waarom zou je dan niet totaal iets anders proberen. Iets waar jij van houdt, waar je passie ligt, waar je graag veel meer van wil zien en waar je dichtbij wil staan.

Spreken de culturele vacatures je aan? Doe er iets mee. Je droombaan wordt niet thuisbezorgd, je zult er zelf op uit moeten deze baan te veroveren. Zorg ervoor dat je alle culturele vacatures onder ogen krijgt, online, via je netwerk, met een alert, door overal kenbaar te maken wat jij zoekt. Vrijwilligerswerk doen bijvoorbeeld in een museum, rondleidingen geven als opstapje werkt vaak ook bijzonder goed. Laat zien wat je in huis hebt en waar je hart ligt als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek naar aanleiding van een culturele vacature. Je kunt uiteraard ook een open sollicitatie sturen naar de plek waar jij graag wilt werken.

Cultureel Erfgoed

Cultureel Erfgoed omvat monumenten, cultuurlandschappen, archeologie en collecties. Cultureel Erfgoed vraagt om onderhoud en daar is veel geld voor nodig. Gelukkig worden er ook door vrijwilligers veel onderhoudswerkzaamheden gedaan.

 • Culturele vacatures zorgen ervoor dat er steeds mensen gevraagd en gevonden worden om het Cultureel Erfgoed in prima staat te bewaren.
 • De monumenten bijvoorbeeld zijn historische gebouwen die van nationaal belang zijn. De Rijksmonumenten worden door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed als zodanig benoemd, zij geeft subsidie en adviseert bijvoorbeeld bij restauratie en onderhoud.
 • Vind jij het ook van belang dat dergelijke gebouwen in goede staat bewaard moeten blijven draag je steentje bij als vrijwilliger of maak er je beroep van door de culturele vacatures goed te volgen en er snel op te reageren als er een leuke baan bij staat.
 • Ook een stageplek kun je aanvragen of wanneer je een onderzoeksrapportage als je afstudeert moet maken, denk dan aan culturele vacatures en zoek ook op Cultureel Erfgoed en andere aanverwante zaken.
 • Laat van je horen als jij er zeker van bent dat cultuur jouw hart heeft gestolen en dat jij daarin beslist werkzaam wilt zijn.    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 3734x
Toegevoegd: 11-07-2016 14:36
Gewijzigd: 31-07-2016 21:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!