student aan het werk

Studentenwerk tips bij het vinden

student aan het werkAls je nog aan het studeren bent, wil je vast en zeker ook wat bijverdienen. In dit artikel meer informatie over mogelijk studentenwerk.

Student heeft geld nodig

Als je gaat studeren heb je veel geld nodig, zeker als je op kamers gaat wonen. Zonder lening lukt het bijna niet meer om te studeren. Of is er een andere manier? Je kunt overwegen een studentenbaan te nemen. Studentenwerk brengt geld op, dat je kunt gebruiken om te eten en te drinken, voor je huisvesting, je telefoonrekening, je rijlessen, uitgaan enz. Veel manieren waarop jij het verdiende geld uit kunt geven, maar dan kan maar één keer, op is op. Studentenwerk is voor veel studenten noodzakelijk, maar hoe vind je dat en heb je daar tijd voor naast je studie?

De werkende student

Het leven van een student is zwaar, financieel heel zwaar als je geen rijke ouders hebt. En soms ook met rijke ouders, want betalen zij alles voor hun student?

  • Het is verstandig om als student studentenwerk te zoeken.
  • Ga online en bekijk de vacatures die gerangschikt zijn naar categorie. Het online zoeken is heel eenvoudig.
  • Je vult in dat je een bijbaan zoekt voor het weekend, voor de avonden of anders. Er zijn studenten uitzendbureaus met de meest uiteenlopende vacatures.
  • Wat zoek je? In welke plaats wil je werken en voor hoeveel uren zoek je een baan? Kijk vooral ook naar praktische zaken zoals de afstand naar je studentenwerk, je koopt namelijk niets voor de reistijd!
  • Heb je op diverse plaatsen stage gelopen, dan kun je ook daar naar studentenwerk informeren.
  • Zoek je werk dat aansluit bij je studie of neem je overal genoegen mee als het studentenwerk maar goed betaalt? Overweeg dit laatste voordat je gaat zoeken naar studentenwerk. Ook collega studenten of afgestudeerde vrienden kunnen je adviseren waar je zou kunnen solliciteren.
  • Wacht niet totdat alle colleges weer zijn begonnen, want dan is iedereen op zoek naar studentenwerk. Zodra je weet waar je gaat studeren zou je in die stad studentenwerk kunnen gaan zoeken.
  • Online zoeken is een prima keuze. Je vindt er alle uitzendbureaus met hun aanbod.

Studeren en werken

Naast hun studie hebben studenten tegenwoordig in veel gevallen een studentenbaan. De meeste studenten hebben een bijbaan om rond te kunnen komen. Nu is daar niets mis mee. Je doet tevens werkervaring op, want het bedrijfsleven is niet te vergelijken met het studentenleven. Ervaring opdoen, geld verdienen met studentenwerk! Heb je voldoende tijd over voor je studie als je daarnaast werkt? De ene studie kost je meer tijd en inzet dan een andere. Je moet voor jezelf bepalen of je studie kunt combineren met studentenwerk.



Oké, je hebt het geld hard nodig, maar als je door tijdnood (omdat je moet werken) te weinig aan je studie kunt doen en daardoor nog een jaar langer moet studeren, dan ben je de opbrengst van het studentenwerk snel weer kwijt, zonder dat je er iets aan hebt gehad. Het is wellicht in dat geval beter dat je vraagt of je ouders kunnen bijspringen, of je neemt een lening. Heb je na je studie een leuke en goede baan dan heb je dat geld snel terug verdiend. Het is belangrijk om niet ten koste van alles te gaan werken. Maak afwegingen en kijk hoeveel uren je kunt werken naast je studie.

Populaire studentenbaantjes

Enkele populaire studentenbaantjes zijn: verkoper van abonnementen langs de deur, op markten, in winkelstraten; callcenter medewerker; bar medewerker; chauffeur; aan de kassa bij de supermarkt. Bekijk welke studentenbaan een beetje bij je past. Het zal niet meteen je favoriete baan zijn, maar er valt geld mee te verdienen. Je kunt dit studentenwerk wat betreft werktijden goed afstemmen op je studie. Heb je enkele maanden meer tijd om te werken, meld dit dan bij de bedrijfsleider voordat er nog iemand wordt aangenomen. Je kunt flink geld verdienen als je vakantiewerk gaat doen bijvoorbeeld. Je kunt dan heel wat uren werken en wat euro's extra bijverdienen met studentenwerk.

De top 5 van studentenbanen hebben allemaal voordelen en nadelen.

  • Werk je voor een callcenter dan kun jij je eigen werktijden bepalen, je roostert jezelf namelijk in, je hebt meestal jonge collega's en de sfeer is vaak erg gezellig. De teams bestaan meestal uit studenten die een aantal uren per week werken. Het werken bij een callcenter verdient goed. En fysiek is het heel lichte arbeid, mentaal wat zwaarder. Je krijgt met allerlei mensen te maken "aan de andere kant" en dat is soms gezellig, maar heus niet altijd.
  • Kies je voor een baan als chauffeur dan heb je vaak geen zekerheid over het aantal te werken uren en je werkt op verschillende tijden, wanneer men je nodig heeft.
  • Als verkoper in de straat van een stad of dorp van abonnementen werk je samen met een collega student en je probeert mensen een abonnement te verkopen. Je staat en loopt in weer en wind met gezellige collega's. Je ontmoet veel mensen, die soms prettig zijn in de omgang en andere voorbijgangers helemaal niet.
  • Werk je in een bar dan is het belangrijk dat je met een verschillend nacht- en dagritme kunt omgaan. Je werkt veel uren achterelkaar, dus je verdient veel euro's op een avond en nacht. Heb je vroeg in de ochtend college dan is het wellicht niet zo handig om die nachtdienst te doen. Het werk zelf is erg leuk, vermoeiend, maar met muziek en (feestende) mensen om je heen.
  • Werken aan de kassa in een winkel is vaak saai, maar niet moeilijk. Je hebt collega's, maar daar heb je weinig contact mee. Je ontmoet wel veel mensen, de klanten, die een praatje maken. Je hebt vaak een vast aantal uren.
  • Als je echter wat ouder bent, wordt er in jouw plaats vaak een jongere te werk gesteld, omdat deze goedkoper is.

Studentenwerk genoeg

Als je wil werken is er werk te vinden. Misschien niet je droombaan, maar je verdient er wel geld mee. Als je studeert woon je vaak op kamers in een grotere stad of in de buurt ervan. Het is daar voor een student eenvoudiger werk te vinden dan op het platteland. Er is meer aanbod en er is meer keuze in het soort werk. Dat wil echter niet zeggen dat het studentenwerk vanzelf naar je toe komt, je zult er zelf op uit moeten gaan om een studentenbaan te vinden. Je kunt in de stad eerst rondkijken wat er zoal voor winkels en bedrijven zijn om vervolgens ook online op zoek te gaan naar studentenwerk.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 4114x
Toegevoegd: 13-09-2016 18:11
Gewijzigd: 04-10-2016 00:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!