Rusland is het land dat 145 miljoen inwoners telt en het grootste land is op de wereld. De hoofdstad is Moskou, en Vladimir Poetin is degene die sinds 2012 regeert over het land. In Rusland vind je verschillende landschappen bijvoorbeeld: bergen, rivieren, meren en het bevindt zich langs andere grote landen en zeeën.
Merendeels is christelijk is Rusland. In 2007 zouden namelijk 100 miljoen inwoners christenen zijn. Niet alleen het christendom is te vinden in Rusland, je hebt namelijk ook de islam, jodendom en het boeddhisme. Toen het communisme op komst was in Rusland, werd geloof erg onderdrukt Dit is de reden dat veel mensen toen de tijd ervoor kozen om geen god te aanbidden. Daarom is het moeilijk om een schatting te geven over de gelovigen in het land. Zelfs na 1991 is de belangrijkste kerk van het christendom toch in Rusland gebleven, namelijk de Russische-orthodoxe kerk. Zelf doen vele Russen het geloof niet in de praktijk toepassen, maar respecteren ze de kerk wel, de kerk heeft namelijk grote culturele betekenis. De islam is het 2e grootste geloof in Rusland.
In Rusland betalen ze met de roebel. 1 roebel staat ook wel gelijk aan 100 kopeken. Bij kopeken heb je munten van 1, 5, 10 en 50 en bij de roebel heb je 1, 2 en 5. Dit ging alleen over munten, bij roebel heb je ook nog bankbiljetten van 10, 50, 100 en 500. Nergens anders zijn roebels te krijgen behalve in Rusland. Er zijn vele plekken waar je geld kan wisselen voor de juiste koers. Bij de hotels kan je dit meestal ook doen.
Over het algemeen vinden wij dat een Russische maaltijd erg matig is. Soep en salades zijn bijvoorbeeld dingen die je kan vinden in een Russische maaltijd. Als je warmere maaltijden wilt dan heb je het vooral over vleesgerechten dat vette sausen erbij heeft. Brood word bij elke maaltijd gegeten door Russen. Dit doen ze voor de goede spijsvertering. Lunch gebeurt meestal van 11 tot 3 en het dineren vindt plaats van 6 tot 10. In beide gevallen word er warm gegeten. Rusland staat bekent om zijn wodka en kaviaar. Je hebt allemaal verschillende kaviaar bijvoorbeeld, zwarte kaviaar ook Ikra genoemd, Beluga kaviaar en rode kaviaar ook wel keta genoemd. Het zeldzaamst is de Beluga kaviaar, en er zit ook een bijzondere smaak aan. In de loop der tijd word er steeds minder steur gevangen, hiervoor hebben ze een oplossing en dat is dat ze kaviaar van slechtere kaviaar samen voegen met goede kaviaar. De drank vodka is ook erg bekend zoals eerder benoemd. Het is namelijk ook het drankje dat het meest word benuttigt. In vodka zit ligt het alcoholpercentage erg hoog, het is namelijk meer dan 80%. Verschillende soorten met verschillende smaken van vodka zijn te verkrijgen, zo heb je bijvoorbeeld vodka met een citroen smaak. Wat je misschien niet had verwacht is dat thee erg veel gedronken word. Ze hebben hun thee het liefst met een schijfje citroen en om het zoeter te maken doen ze er jam in. Als je ooit in Rusland komt en je was van plan kraan water te drinken, raad ik dit je sterk af. Het water wat uit de kranen komt, kan soms bruin zijn. De bruine kleur komt door het ijzer dat aanwezig is in het water. Als je toch besluit kraanwater te drinken bereid je dan maar voor op maag of darmklachten.
De Russische regering staat verantwoordelijk voor welke feestdag er in een jaar worden gevierd en welke niet. Als de betreffende feestdag op een zondag of zaterdag valt, zou je zelfs een extra vrije dag kunnen krijgen. Elke stad in Rusland bepaalt zelf wanneer ze hun feestdag vieren en hoe zij dat doen. Hier zijn de feestdagen van Rusland:
In januari heb je als eerst Novy God, dit is ook wel Nieuwjaarsdag en word gevierd op 1 januari. Hierna vieren ze kerst op 7 januari. Ze gebruiken hierbij de Juliaanse kalender, dit zorgt ervoor dat 25 december hetzelfde feestdag is als 7 januari alleen op een andere datum.
Op 23 februari vieren ze de dag van de verdediger van het vaderland. Op deze dag herdenken ze de soldaten. Eerst heette het de Dag van het Rode Leger.
Op 8 maart word er internationale vrouwendag gevierd.
In april vieren ze Orthodoxe Paasdag, ze vieren dit op 24 april.
In de maand mei worden een aantal feestdagen gevierd. Op 1 mei heb je 2 feestdagen. Je hebt namelijk Lente en dag van de arbeid voor als 1 mei op een zaterdag valt. En als het op een zondag valt is het Orthodoxe Paasdag. Op 2 mei word ook Dag van de Arbeid gevierd. Verder word er op 9 mei de dag van de overwinning gevierd. Hierbij herdenken ze de overwinning in 1945 op Duitsland.
Op 12 juni vieren ze de Dag van Rusland zelf. Dit is officieel de belangrijkste feestdag in Rusland. 13 juni vieren ze dit ook nog.
In november vieren ze de Dag van de Eenheid. Ze vieren op 4 november de bevrijding van Moskou. Moskou was namelijk in beslag van Poolse troepen tot 1612. Ook herdenken ze Onze-lieve-vrouw van Kazan, dit is een kerk icoon voor de Russisch-orthodoxe kerk.
Als laatste feestdag vieren ze Oudejaarsavond dit wordt gevierd op 31 december. Dit is de afsluiter van het jaar.
Je hebt in veel landen gastvrijheid die erg open is. In Rusland is dit precies hetzelfde. Als er gasten op bezoek zijn, bieden ze je eten aan. Het maakt hun niet uit wanneer het is. Bij een eetfeest als die eenmaal is begonnen is het niet beleefd om eten of drinken af te wijzen. Als je dit zou doen zou je die persoon beledigen. Waar je op bezoek bent zal aandringen om veel te eten. Als je namelijk een gerecht overslaat en niet eet, kan dit voor de kok als een belediging zien. Ze zorgen er ook voor dat je niks tekort komt en scheppen je bord altijd nog een keer goed vol. Zelfs als je aangeeft dat je genoeg hebt, krijg je alsnog een goede bord vol met eten. Met vreemdelingen is het normaal dat je spullen deelt bijvoorbeeld iets te eten of een sigaret.