De juiste VPN kiezen

De juiste VPN kiezen

De juiste VPN kiezenSteeds meer mensen maken gebruik van een VPN service. Hierdoor schieten deze services ook als paddenstoelen uit de grond. Hieronder lees je waar je moet op moet letten om de voor jouw beste VPN service te kiezen.

Waarom een VPN

Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een VPN verbinding als je online bent. De onderstaande 3 redenen zijn de 3 meest gehoorde redenen.

  • Veiliger op wifi netwerken. Doordat al jouw internetverkeer wordt versleuteld is het voor kwaadwillende hackers onmogelijk informatie die je verstuurd en ontvangt af te luisteren of te onderscheppen. Dit gevaar is, met name op publieke wifi hotspots, aanwezig.
  • Geografische blokkades omzeilen. Kijken naar NPO gemist of Ziggo Go in het buitenland is onmogelijk door geografische blokkades. Met een VPN verbinding is dit op te lossen. Je kunt doen alsof je in Nederland bent terwijl je eigenlijk in het buitenland bent. Ook andersom werkt dit: je kunt bijvoorbeeld doen als je in het Verenigd Koninkrijk bent terwijl je in Nederland bent en op die manier naar BBC iPlayer kijken.
  • Bescherming van je privacy. Met een VPN verbinding maak je gebruik van een ip adres dat door nog heel veel andere mensen ook wordt gebruikt. Op die manier is het nagenoeg onmogelijk voor online diensten om jouw surf en internet gedrag te koppelen aan jouw persoon. Op deze manier wordt jouw privacy dus veel beter bewaard. Daarnaast is het ook voor jouw internetprovider onmogelijk om te zien wat je online doet.
Er zijn nog meer redenen waarom mensen er voor kiezen het internet te gebruiken over een VPN verbinding. Maar de bovenstaande zijn de meest gehoorde aanleidingen. Wat de reden ook is om een VPN te gaan gebruiken, de juiste kiezen blijkt altijd een lastige opgave te zijn. Lees snel verder om te ontdekken waar je op kunt letten.


De term wifi-hotspot kennen we allemaal. Deze openbaar publiek toegankelijke draadloze netwerken vind je vaak in onder andere cafes, treinstations en hotels. Doordat we tegenwoordig 24/7 online zijn verwachten we tegenwoordig dat alle openbare plekken voorzien zijn van deze hotspots. Toch is het zo dat er nog genoeg bedrijven zijn die nog geen gratis wifi aanbieden aan hun gasten. Om teleurstellingen te voorkomen kun je jouw smartphone ook gebruiken als mobiele wifi-hotspot. Doordat de meeste providers tegenwoordig 4G internet aanbieden wordt het steeds aantrekkelijker om vaker gebruik te maken van de mobiele hotspot optie. In dit artikel leggen we je uit hoe je een mobiele hotspot maakt met zowel een iPhone als een Android toestel.

Zoveel keuze

De populariteit van VPN services is de afgelopen jaren echt enorm gestegen. Als gevolg hiervan zijn er echt heel veel VPN services waaruit je kunt kiezen als je besloten hebt om een VPN te gaan gebruiken. Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien als het aankomt op de juiste VPN service kiezen.
Er zijn echter een paar zaken waar je op zou moeten en een aantal zaken waar je op kunt letten. Aan de hand van onderstaande aandachtspunten kun je een gedegen keuze maken.

  1. Is er ondersteuning voor de apparaten die je gebruikt. VPN services ontwikkelen software voor verschillende besturingssystemen. Denk bijvoorbeeld aan Windows, Mac OS X, iPhone, Android etcetera. Bij het uitkiezen van een VPN service is het belangrijk dat er ondersteuning is voor de besturingssystemen die jij gebruikt.
  2. Is de software goed te gebruiken en heeft die de opties die jij wilt. Niet alle VPN software is even goed en ook de kwaliteit van de software en apps van dezelfde VPN service van de verschillende VPN aanbieders kan erg verschillen. Check goed of de software voor jouw apparaten goed werkt. Controleer ook of de opties aanwezig zijn die jij wilt; is er bijvoorbeeld een kill switch? Kan de VPN service automatisch connectie maken bij het opstarten van het apparaat.
  3. Met hoeveel apparaten mag je tegelijk gebruik maken van de VPN service. Als je bijvoorbeeld altijd wilt dat en je computer/laptop verbonden is met een VPN maar ook met je telefoon en/of je tablet tegelijkertijd gebruik wilt maken van een VPN verbinding is het noodzakelijk dat de VPN service in ieder geval 2 gelijktijdige connecties op 1 abonnement toestaat. Tip: zo kun je dus ook 1 abonnement delen.
  4. Staan er servers in de landen waar jij ze nodig hebt, dit heeft 2 redenen. Als je wilt kijken naar geografisch geblokkeerde content is het noodzakelijk dat de VPN service servers in het land heeft staan waarvan jij content wilt zien. Daarnaast is een server die geografisch in de buurt staat van belang als je een snelle connectie wilt. Hoe dichter bij de server staat, des te sneller de VPN verbinding zal zijn.
  5. Snelheid van de VPN verbindingen. Als je een VPN gebruikt is het belangrijk dat de VPN verbindingen snel zijn. Je wilt er in principe niks van merken dat je internetverbinding vertraagt door een VPN verbinding. Let er dus op dat de VPN service snelle verbindingen aanbiedt. In verschillende tests kun je online zien of de VPN services snelle verbindingen heeft.
  6. Hoe belangrijk is anonimiteit? Als anonimiteit en privacy van groot belang is kan je daar op letten bij het kiezen van een VPN. Check bijvoorbeeld wat de log policy is van een VPN service. Controleer ook onder welke jurisdictie de VPN service valt. Een VPN service die vanuit Amerika opereert geeft minder privacy bescherming zekerheid dan een VPN service die vanaf bijvoorbeeld Panama opereert.

Informatie over VPN's vinden voor juiste keuze

Het is lastig om alle bovengenoemde punten vooraf goed te beoordelen. Voor welke apparaten er software is uitgebracht door een bepaalde VPN service is altijd wel terug te vinden op de website van de betreffende VPN service. Ook de server locaties van de VPN service zijn terug te vinden op de website van elke VPN aanbieder.

De snelheid van de VPN service is wat lastiger te beoordelen. Elke VPN service zegt namelijk dat ze snelle verbindingen hebben. Om hier achter te komen kun je verschillende reviews van VPN services lezen. Onder dit artikel vind je een Nederlandstalige bron met uitgebreide VPN reviews waar ook de snelheid wordt besproken van elke VPN service.

De mate waarin jouw privacy gewaarborgd wordt bij een VPN Service is lastig te beoordelen. De meeste VPN services communiceren duidelijk wat voor log beleid ze erop nahouden. Toch blijft dit een kwestie van vertrouwen. In theorie kan een VPN service alsnog jouw internetgedrag loggen terwijl ze zeggen dat ze dat niet doen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid in sommige landen dat de overheid eist dat bepaalde gebruikers worden gevolgd en dat er data over hen wordt opgeslagen en gedeeld. Als privacy echt heel belangrijk voor je is kies je daarom voor een VPN service dat vanuit een land opereert waar de overheid dit niet kan verplichten.

Daarnaast kun je bij de meeste VPN services ook gratis een aantal dagen gratis de VPN service testen. Dit is ook een goede manier om te ontdekken of de service bij jouw wensen past. Sommige andere VPN services bieden dan weer een goedkope eerste maand aan waarbij je dus ook de kans krijgt om te controleren of de gekozen VPN service goed bij je past.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Erikerik
Aantal keer gelezen: 2734x
Toegevoegd: 16-02-2018 13:17
Gewijzigd: 22-02-2018 14:17

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!