Virusscanner

Virusscanner aanschaffen

VirusscannerJe maakt dagelijks gebruik van je computer. Als het nou voor je werk is of wanneer je thuis bent en tv series aan het kijken bent. Je bent constant het internet aan het gebruiken en dat kan voor problemen zorgen wanneer je je computer niet de nodige bescherming geeft. Je hebt dus een goede virusscanner nodig om je tegen online bedreigingen te beveiligen.

Allereerst moet je weten wat een virusscanner doet

Overal online kun je bedreigingen tegenkomen. Sommige downloads kunnen virussen in je computer plaatsen of websites kunnen je privé gegevens stelen. Om dit tegen te houden heb je een virusscanner nodig. Een virusscanner houdt deze bedreigingen buiten of melden je wanneer een website of download onveilig is. Ook kan het virussen die al in je computer zijn opsporen en verwijderen.
Een scanner werkt continue op de achtergrond en je zult het niet eens merken. Alleen wanneer je een virus tegenkomt, zal het je melden om voorzichtig te zijn.

Waarom zou je een virusscanner moeten aanschaffen?

Misschien denk je dat je voorzichtig bent en dat je geen bescherming nodig hebt, maar je computer kan op verscheidene manieren onveilig gemaakt worden. Je hebt meestal niet in de gaten dat er iets mis is met je computer. Hackers gaan je zeker geen sein geven wanneer ze je identiteit aan het stelen zijn. Behalve virussen zijn er andere malware die ook bestreden moeten worden. Wanneer een Trojaanse paard op je computer zit kan het je computer lamleggen of zelf overnemen. Dan zit je met de gebakken peren. Het is dus beter om voorzichtig te zijn in plaats van belangrijke foto’s en documenten te verliezen.

Een goede virusscanner beschermt je op diverse manieren. Enkele voordelen van heet aanschaffen van een virusscanner zijn:

 • Het verwijdert virussen of plaatst ze in quarantaine zodat ze niet verder door de computer kunnen verspreiden.
 • Het kijkt altijd uit naar onbetrouwbare programma’s en documenten. Zodra je iets download of via een email krijgt en het gevaarlijk is, zal het de bedreiging tegenhouden.
 • Het scant de computer regelmatig om te zien of alles goed werkt.
 • Je belangrijke documenten en foto’s worden in een back-up geplaatst zodat je ze niet kan verliezen in geval er iets met je laptop gebeurt.
 • Je wordt gemeld als je gebruik maakt van een onveilige wifi connectie zodat je gegevens niet gestolen worden.
 • Websites kunnen in je computer hacken en je rekeningnummer en andere bankgegevens stelen. Een scanner kan dit ook voorkomen.

De meeste virusscanners komen met nog meer opties, maar deze zijn de belangrijkste redenen hoe ze je computer kunnen beveiligen.Er zijn genoeg virusscanners waaruit je zou kunnen kiezen, maar ze zijn allemaal niet even goed. laten we kijken naar de 5 beste virusscanners die er zijn:

 • Bitdefender: Je kunt kiezen tussen 3 pakketten: Antivirus Plus 2017, Internet Security 2017 en Total Security Multi-Device 2017. De Antivirus Plus is het basispakket en je krijgt de meeste beveiliging als je voor de derde pakket kiest. Bitdefender beschermt je tegen malware waaronder virussen, trojans, phising, spyware, rootkits en wormen. Extra beveiliging die je van ze kunt verwachten: veilig online bankieren, social media beveiliging, usb scanner en het adviseert je wanneer je op een onveilige url gaat klikken. Als je meer bescherming wilt hebben (ouderlijk overzicht, firewall) moet je voor de andere pakketten kiezen. Met het basispakket kun je 3 computers beschermen, maar met de derde kun je wel op 8 apparaten Bitdefender plaatsen. Als je Apple en Android apparaten ook wilt beveiligen, is het derde pakket de enige optie. Bitdefender wordt door de meeste mensen gezien als de beste antivirus, omdat het effectief werkt en gemakkelijk om mee om te gaan is.
 • Panda: ook hier kun je uit 4 pakketten uitkiezen: Pro, Internet Security, Global en Gold. Hun eerste pakket biedt meer aan dan die van Bitdefender. Je krijgt dezelfde bescherming, maar alleen met meer opties. Het komt ook met een firewall, een backup, game mode en netwerk toezicht. Kenmerken zoals ouderlijk overzicht krijg je bij de grotere pakketten. Het is een software dat je computer wel ietsje traag kan maken.
 • Norton Antivirus: Norton heeft 3 pakketten om aan te bieden: Standaard, Premium en Deluxe. Bij het eerste pakket krijg je al meer dan de 2 voorgaande te bieden hebben. Behalve e-mail en usb controle en een game mode, geeft het een volledige bescherming aan. De 2 andere pakketten geven je de optie om meer apparaten te beveiligen. Zo kun je op 5 en zelfs 10 apparaten Norton installeren. Als je dat niet nodig hebt, kun j gerust voor het eerste pakket kiezen. Norton beloofd je je geld terug te geven wanneer hun scanner gefaald heeft een virus tegen te houden.
 • Bullguard: Dit is eigenlijk geen virusscanner. Zijn werk is om je identiteit te beschermen. Ook hier worden er 3 pakketten aangeboden: Internet Security, Premium Protection en Identity. Ze hebben een speciale app voor Android. Hun basispakket geeft daadwerkelijk basisbescherming. Je wordt beschermt tegen malware, zorgt voor veilig bankieren en controleert je e-mails, maar voor meer opties heb je de andere pakketten nodig. Maar voor sommige mensen is een basispakket al genoeg. Eén account is al genoeg om op al je apparaten te plaatsen. Jammer genoeg kun je het niet op MAC computers installeren.
 • AVG: Als laatste hebben we AVG. Hier worden er verschillende pakketten aangeboden, maar als je bescherming zoekt voor pc’s die je in huis hebt kun je kiezen tussen AVG Onbeperkt en Ultimate. Bij Onbeperkt krijg je al een behoorlijke bescherming. Als je een volledige bescherming wilt hebben, is Ultimate meer iets voor jou. Beide kunnen op een onbeperkt aantal apparaten geïnstalleerd worden. Voor MAC en smartphones bestaan er aparte pakketten.

Welke is de beste virusscanner voor jou?

Dat hangt geheel van jou af. Je ziet dat de scanners allemaal verschillende pakketten hebben met diverse opties. Het hangt er ook vanaf hoeveel apparaten je wilt beschermen. Meestal zijn de basispakketten al genoeg voor de meeste mensen. De belangrijkste opties die een virusscanner wel moet hebben: bescherming tegen malware, een firewall en online beveiliging. De meeste scanners hebben programma’s die gratis zijn, maar die zijn er alleen om je een voorproefje te geven en zijn niet bedoeld om als enige bescherming te gebruiken. Daarom krijg je vaak een melding dat ze niet de benodigde middelen hebben om je helemaal te beschermen en dat je dus liever een betaalde versie moet gebruiken.
Behalve de bovengenoemde virusscanners zijn er nog een groot aantal waaruit je een keuze zou kunnen maken. Het is dus beter om rustig allemaal door te nemen om te zien welke het beste bij jou past. Sommige scanners hebben speciale bedrijfspakketten, dus als je een scanner voor je onderneming zoekt zijn die de beste opties. Een scanner kan ook veel beloven, maar kan uiteindelijk heel teleurstellend zijn. Probeer dus ook verschillende recensies van mensen te lezen voordat je je geld gaat uitgeven. Meestal zijn de scanners die je op lijsten zoals “De beste virusscanners” vindt werkelijk de beste die je zou kunnen nemen. Je hebt ook de kans om geld te besparen wanneer je een goede scanner hebt uitgekozen. Er zijn dagelijks kortingen en vouchers online te vinden die je een flinke korting kunnen geven. Een ieder zou graag een paar centjes willen besparen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lennard
Aantal keer gelezen: 2518x
Toegevoegd: 24-05-2017 09:53
Gewijzigd: 25-05-2017 11:29

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!