pretpark buitenland

De leukste pretparken over de grens

pretpark buitenlandBen jij een groot liefhebber van een dagje naar een pretpark, maar heb je de pretparken in Nederland inmiddels wel gezien? Over de grens in Duitsland en België is nog een groot aanbod aan pretparken te vinden. Wij lichten je graag in over de leukste pretparken over de grens in Duitsland en België.

Ben jij diegene die maar geen genoeg krijgt van een rondje in de achtbaan? Zodra het karretje van de achtbaan weer is aangekomen bij het beginpunt blijf jij het liefst op je plek zitten om nog een keer te gaan. Helaas staat er alweer een rij met mensen te wachten om de achtbaan in te gaan en moet jij plaatsmaken. Het eerste wat je doet wanneer je het poortje van de achtbaan uit loopt is de ingang van de achtbaan zoeken om meteen weer aan te sluiten!

10 beste pretparken over de grens

Voor de echte liefhebber van een dagje uit naar een pretpark hebben wij goed nieuws. Naast alle pretparken in Nederland, zijn er nog vele leuke pretparken vlak over de grens te vinden. Het bezoeken van een van deze parken en een dagje of weekendje weg in Duitsland of België is een leuke combinatie. Hieronder geven wij de 10 beste pretparken die gemakkelijk te bereiken zijn vanuit Nederland. Deze pretparken zijn te vinden in Duisland en in België.

  • Wunderland Kalkar (Duitsland)
  • Irrland (Duitsland)
  • Phantasialand (Duitsland)
  • Movie-Park Germany (Duitsland)
  • Europa-Park (Duitsland)
  • Boudewijn Seapark (België)
  • Familiepark Harry Malter (België)
  • Bobbejaanland (België)
  • Plopsa Indoor Hasselt (België)
  • Walibi Belgium (België)

Hieronder geven we voor ieder pretpark meer informatie over het park zelf en geven we aan hoe lang het ongeveer duurt om het betreffende park te bereiken.

Wunderland Kalkar in Kalkar

Vlak over de grens van de Achterhoek vonden we Wunderland Kalkar. Vanaf Nijmegen is het slechts 50 minuten rijden om bij dit pretpark te komen. Voornamelijk voor families is een dagje naar Wunderladn Kalkar leuk. Het pretpark is erg leuk voor kinderen, omdat er veel treintjes en zweefmolens zijn te vinden. Bij Wunderland Kalkar vind je verder een piratenschip, een reuzenrad, een achtbaan, een wildwaterbaan en nog meer leuke attracties. Wanneer je Wunderland Kalkar met de familie bezoekt kan het ook kostenbesparend zijn ten opzichte van een dagje uit naar een pretpark in Nederland. Er wordt hier namelijk een vast bedrag betaald om binnen te komen. Het gebruik van alle attracties zit bij dit bedrag inbegrepen, inclusief het eten en drinken!
Ooit was het de bedoeling om op deze locatie in Kalkar een kernreactor te plaatsen. In plaats daarvan is later besloten om er een leuk pretpark van te bouwen. Op dit moment wordt de muur van de kernreactor gebruikt als een klimmuur.

Irrland in Kevelaer-Twisteden

Vlak over de grens bij Venray vind je de grootste boerderij-belevenisoase van Europa. Slechts op een klein half uur bij Venray vandaan vind je dit park vlak over de grens in Duitsland. Dit pretpark is erg leuk voor het hele gezin. Dit is een 300.000 vierkanter meter groot amusementspark. Bij Irrland draait het om spelen en tegelijkertijd actief leren voor kinderen. Het park is versiert met palmbomen en een groene oase die een mediterrane sfeer meegeven. Er zijn hier eindeloos veel spell en attracties te vinden. Het is een park om te spelen in het stro, te klimmen, te ravotten in de modder en nog veel meer. Waterpret vind je is hier ook en er is een Kolosseum in het park.

Phantasialand in Brühl

Vlakbij Keulen kun je het pretpark Phantasialand bezoeken in Brühl. Dit pretpark is vanuit Heerlen (in Limburg) te bereiken op een dik uur. Echter zal de reistijd naar Phantasialand uitpakken in een hoop pret. De laatste jaren heeft het park flink geïnvesteerd in nieuwe attracties. Het park is zowel voor jong en oud bedoeld. Er zijn namelijk veel attracties voor de oudere generatie te vinden. Enkele attracties zijn: The River Quest wildwaterbaan, Colorado Adverture achtbaan en de Mystery Castle. Bij deze laatste maak je een vrije val van 65 meter. Voor de adrenalinejunkies zijn er veel leuke attracties te vinden bij dit pretpark.
Naast deze heftige attracties zijn er ook rustigere activiteiten te vinden. Zo vind je in dit park diverse restaurants, is er een winkelstraat en worden er leuke shows gehouden. Voor kinderen zijn er ook attracties te vinden, zoals draaimolens. Phantasialand staat op nummer 11 als het gaat om het populairste pretpark van Nederland. Jaarlijks wordt het park zelfs al door meer dan 1 miljoen mensen bezocht.

Movie-Park Germany in Botrop

Nog een niet te missen pretpark in Duitsland is Movie-Park Germany. En gelukkig voor ons ligt deze ook niet ver over de grens. Movie-Park Germany is te vinden in Botrop. Vanaf Arnhem doe je er ongeveer een uur en een kwartier over om hier te komen.
Je stapt hier in de filmwereld. Elk gedeelte in het park heeft weer eigen eigenschappen. Zo heb je het ene moment het gevoel dat je in het Wilde Westen loopt, terwijl het daarna plotseling lijkt alsof je in de straten van New York rondloopt. Ook de straten van Hollywood zijn terug te vinden in het park van Movie-Park Germany. In het park zijn ook diverse attracties te vinden. Je kunt een vrije val maken in High Fall of in een van de meest spectaculaire wildwaterbanen van Europa stappen, de Mysterie River. In dit pretpark is voor iedereen iets te vinden. Zowel voor kinderen als voor de oudere generatie zijn er veel leuke attracties beschikbaar.

Europa-Park in Rust

We hebben ook een pretpark opgenomen wat niet direct over de grens van Nederland ligt. Echter konden we dit pretpark niet laten liggen. Europa-Park is namelijk het grootste attractiepark van Duitsland en nog steeds erg goed te bereiken vanuit Nederland. Het ligt dichtbij het Zwarte Woud. Vanuit Maastricht is het een kleine 5 uur rijden naar dit pretpark. Het enige andere pretpark in heel Europa dat meer wordt bezocht is Disneyland Parijs.
In dit pretpark lijkt het alsof je een reis om de wereld maakt. Het park is namelijk opgebouwd rondom diverse landen. Verder is de grootste achtbaan van heel Europa hier te vinden. Deze is niet te missen voor de echte adrenalinejunkies onder ons. De naam van de achtbaan is de Silver Star. Durf jij het aan om in deze achtbaan te stappen?

Boudewijn Seapark in Sint-Michiels

In België is in Sint-Michiel Boudewijn Seapark te vinden. Dit ligt vlak onder Brugge. Wanneer je België inrijdt vanuit het zuidwesten van Zeeland dan ben je met een dik half uur al bij dit pretpark. Boudewijn Seapark was oorspronkelijk gebouwd als een klein en lokaal park met een aantal activiteiten. Nadat het steeds populairder werd kwam er een schaatsbaan, een ponyranch, een kartbaan en nog veel meer bij. Later is het dolfinarium geopend bij Boudewijn Seapark. Hier worden dagelijks leuke shows gegeven die veel bezoekers trekken.

Familiepark Harry Malter in Destelbergen

Naast Gent is het Familiepark Harry Malter te vinden. Hier ben je al met een dik half uur rijden vanuit Zeeland. Dit park is voornamelijk erg leuk voor kinderen om te bezoeken. Er zijn hier dieren te vinden, restaurants, een speeltuin en natuurlijk attracties. De meeste attracties zijn ook nog eens overdekt.

Bobbejaanland in Lichtaart

Een ander bekend pretpark in Duitsland is Bobbejaanland in Lichtaart. Dit pretpark is goed de bereiken voor de Nederlander. Vanaf Breda duurt het slechts een klein uur en je bent bij een van de populairste pretparken in België. Dit pretpark is geschikt voor zowel jong en voor oud. De personen die op zoek zijn naar een adrenaline rush zijn hier aan het goed adres. Er zijn in totaal 5 waterattracties en 7 achtbanen te vinden.

Plopsa Indoor Hassel in Hasselt

Vlakbij Maastricht vind je Plopsa Indoor Hasselt. Slechts op een dik half uur rijden ben je al bij de ingang van dit park in België. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een overdekt park. Het park is leuk voor het gezin. De kinderen kunnen zichzelf hier de hele dag vermaken, terwijl jij toe kunt kijken hoe de kinderen aan het genieten zijn. Plopsa Indoor Hasselt is een onderdeel van de bekende Plopsa-groep in België waar nog meer pretparken onder vallen.

Walibi Belgium in Waver

Net zoals wij een Walibi Holland hebben, hebben ze in België een Walibi Belgium. Dit pretpark ligt centraal in België. Het park is te vinden in Waver, vlakbij Brussel. Vanaf Maastricht doe je er met de auto ongeveer een uur en een kwartier over om hier te komen. In totaal zijn er 3 waterattracties en 6 spectaculaire achtbanen te vinden. Walibi Belgium is een geschikt park om te bezoeken voor zowel jong en oud.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3797x
Toegevoegd: 05-04-2016 07:26
Gewijzigd: 05-04-2016 21:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!