Zo kom je helemaal tot rust

Zo kom je helemaal tot rust

Zo kom je helemaal tot rustHet is belangrijk om goed tot rust te komen. Wanneer je een drukke week hebt gehad is het belangrijk om snel weer tot rust te komen. Het is vaak moeilijker dan je denkt om helemaal tot rust te komen. Het is belangrijk om van tijd tot tijd een moment voor jezelf te hebben. Goed slapen is belangrijk. Hoe kom je goed en helemaal tot rust? We helpen je graag.

Tot rust komen is moeilijk vandaag de dag

Iedere dag heb je vast veel te doen. De afwas doen, de kleren wassen, het huis schoonhouden, werken, naar school gaan en tal van andere zaken. We hebben iedere dag een druk programma. Het is vaak moeilijk om een moment van rust te pakken. We voelen ons hierdoor vaak de hele dag en ook ‘s nachts onrustig. Er zijn simpelweg teveel prikkels en stimulatie de hele dag door waardoor onze hersenen constant dopamine pulses krijgen. De hersenen raken hieraan gewend. Het lichaam zal continu om een dosis dopamine vragen. Je doet dit door de mail te controleren of even op Facebook te gaan kijken. Het heeft veel weg van een verslaving.

Een momentje van rust om los te laten 

Het is belangrijk om alles waar je stress van krijgt los te laten. Het klinkt heel eenvoudig. Vaak is het moeilijk om hetgeen waar je stress van krijgt los te laten. Het is belangrijk om hierop te trainen. Het kan door ademhalingsoefeningen. De stress levels zullen hierdoor dalen. Het is goed om gedurende dag meerdere momenten te pakken waarbij je compleet tot rust komt. Door het regelmatig te doen zal het stressgevoel lager worden. Het is belangrijk om voor een vast ritme te zorgen.

De telefoon! 

Het is belangrijk om voor het slapen gaan een moment van rust te pakken. Reset de hele dag voordat je naar bed gaat. Laat alle gedachten weggaan om zo beter te kunnen slapen. Gebruik ook de telefoon niet in de slaapkamer. Geef de telefoon een plek buiten de slaapkamer. De slaapkamer moet een plek zijn om tot rust te komen. Een plek waar je niet onrustig voelt of afgeleid.

Energiek en springerig? 

Tot rust komen is niet hetzelfde als niet energie en springerig zijn. Het is ook niet hetzelfde als een luie zondag in bed om vervolgens de hele dag voor de buis te gaan zitten. Om vervolgens de hele week hard te werken. Het is beter om tot rust te komen door een goede wandeling te maken. Goed bewegen en zorgen voor een fit lichaam is belangrijk om goed tot rust te komen. Naar de televisie kijken voor meerdere uren is slechter dan even een frisse neus halen in de buitenlucht.
Nieuwe energie krijgen 

De combinatie van zonnestralen en vitamine D, een gestimuleerde bloedsomloop en nieuwe zuurstof in de longen zorg voor een goed gevoel. Een wandeling is alles wat je nodig hebt om dit te voor elkaar te krijgen. Het is ook een goede manier om alle hersenspinsels uit je systeem te laten gaan. Het is vaak ook inspirerend om een wandeling te maken en te overdenken wat je allemaal nog moet doen. Sporten is ook een manier om meer energie te krijgen. Even lekker zweten om je zo goed te voelen.

Een goed gesprek 

Het helpt vaak ook om met vrienden een kroeg in te duiken.  Even de boel de boel laten en lekker met vrienden een goed gesprek voeren. Een lekkere bak koffie of heerlijke muntthee. Het is beter om geen alcohol te drinken. Je kunt de kroeg ook induiken om er een goed boek te gaan lezen. Lees verhalen waar je vrolijk van wordt. Het kan natuurlijk ook een magazine zijn met goede verhalen.

Maak het huis eens goed schoon 

Het helpt om tot rust te komen door je hele huis eens goed schoon te maken. Het geeft een goed gevoel. Ook is het prettig om alles eens goed op te ruimen. Het geeft een rustgevend gevoel wanneer alles op orde is in je huis. Een schoon huis zorgt voor rust in het hoofd.

Een powernap 

Het is goed om tussen de middag een kort dutje te doen van maximaal een half uur. Hierna voel je je weer energie en sterk. Het is mogelijk om zo weer helemaal klaar te zijn voor de middag. Veel mensen nemen een espresso voor het dutje wat na een half uurtje begint te werken. Je wordt dan nog sterker wakker. Zorg dat je niet te lang slaapt om niet in een te diepe slaap te komen. Je raakt dan wat gedesoriënteerd wakker. Een half uur is precies genoeg om weer alert en fit wakker te worden. Na je powernap kun je er weer helemaal tegenaan.

Een heerlijke massage

Het is goed om af en toe een heerlijke massage te nemen. Er zijn mensen welke aangeven dat het goed is om iedere week een massage te nemen. Hoe vaak je het ook doet het is heerlijk om hier volop van te genieten. Een massage kan ervoor zorgen dat je weer helemaal fit bent en je sterk voelt. Het helpt om compleet tot rust te komen. Er zijn verschillende soorten massage waar je voor kunt kiezen. Een goede massage helpt om het lichaam te laten ontspannen en ook om afvalstoffen af te voeren. Het is heerlijk ontspannend en goed voor het lichaam.

De sauna in 

De massage kun je natuurlijk ook combineren met een heerlijk dagje in de sauna. Alle afvalstoffen gaan het lichaam uit en je voelt je dan nog fitter en vitaler. Het is mogelijk om compleet tot rust te komen. Het is heerlijk om even compleet tot rust te komen. Het is goed om hiervan te genieten. Het is ook mogelijk om een dagje naar het zwembad te gaan. Even heerlijk het water in om compleet te ontladen en bij te laden. We weten zeker dat je hier volop van kunt genieten.

Doe eens wat anders! 

Wanneer je altijd met de auto naar het werk gaat of naar school dan is het goed om eens een keer de fiets te pakken of te lopen. Je ziet alles een keer vanuit een andere hoek. Het is goed om te ontdekken hoe je zo meer energie krijgt en tot rust komt. Het is heerlijk om even te resetten van je werk of school richting huis. Wanneer je thuis komt kun je lekker gaan koken en eten om dan nog wat anders te gaan doen voor het slapen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: FabianClemens
Aantal keer gelezen: 1808x
Toegevoegd: 17-02-2020 07:53
Gewijzigd: 05-05-2020 14:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3261 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!