De mooiste duikstekjes op Bonaire

De mooiste duikstekjes op Bonaire

De mooiste duikstekjes op BonaireHet prachtige onderwaterleven is rondom Bonaire misschien wel op z'n mooist! Tientallen riffen met kleurrijk koraal, een enorme hoeveelheid vissen in alle kleuren van de regenboog en de vele goede duikscholen maken Bonaire echt een droombestemming voor de beginnende én gevorderde duiker. Dit zijn de beste plekjes!

Bonaire is van de ABC eilanden zonder twijfel dé plek om te duiken of te snorkelen! Met heerlijk warm zeewater, een geweldig klimaat maar ook meer dan 85 plekken om te duiken en te snorkelen is het simpelweg de beste plek om dit te doen. En tijdens je vakantie op Bonaire een duik maken behoort eigenlijk ook wel tot de basis-activiteiten.

Bonaire is een topbestemming voor duikers en snorkelaars. Zowel vanaf de kust en vanaf een boot, al heeft iedere manier wel zo z'n voor en nadelen.
Het kleine Caribische eiland heeft een lange geschiedenis in het beschermen van zijn natuurlijke omgeving, en het Bonaire National Marine Park is een bewijs van deze filosofie. De duikplekken op Bonaire zijn fantastisch en divers, waardoor het gebied een van de beste duikplekken in de Caraïben is dankzij de overvloedige diversiteit aan zeeleven. Verken de riffen rond het eiland Bonaire, inclusief het verlaten Klein Bonaire, evenals de lagune van Lac Bay en mangroven.

Goede plek om te slapen

Een goede plek om te slapen als je wil duiken is trouwens het Buddy Dive Resort. is goed opgezet om te helpen bij deze hele duikvrijheidservaring. Ze hebben een grote vloot van goed onderhouden pick-up trucks voor verhuur, en een tweebaans drive-thru tankstation, waar je kunt stoppen, een paar volle cilinders nitrox of lucht kunt pakken, lege kunt dumpen en instappen. Daarnaast bieden ze een uitgebreid aantal lessen, cursussen, kun je diploma's halen en ligt het op een geweldige locatie vlakbij de zee en de leuke duikplekken. Al met al echt een prima plek om te verblijven als je op Bonaire slaapt.

Wanneer je degene ziet die je wilt – of een mooie rustige plek zonder andere duikers! – ga gewoon naar de parkeerplaats, kleed je aan en stap in. Duik zo lang je wilt, in welke richting je wilt. Geen wonder dat het eiland bekend staat als de 'kantduikhoofdstad van de wereld'! Het in- en uitstappen voor bijna alle locaties is over dood en gebroken koraal, dus stevige laarzen zijn een must, en houd er rekening mee dat sommige locaties gemakkelijker zijn dan andere, dus let goed op en neem de tijd.

De beste duikplekken van Bonaire

De beste plekken om op Bonaire te duiken zijn Salt Pier, Angel City en The Invisibles. Voor wrakduikers wordt Hilma Hooker beschouwd als een van de beste duikplekken voor wrakken. Andere plekken die het vermelden waard zijn, zijn Something Specials, The Cliff, Oil Slick Leap. Het aanbod van natuur en dieren is per plek wel verschillend, net als de moeilijkheidsgraad wat betreft het duiken.

Het is heel erg persoonlijk en vooral ook afhankelijk van je niveau en ervaring voor welke duiklocatie je gaat. Of je vanaf een boot of juist liever van de kust wil duiken, welke diploma's je al hebt, hoe ervaren je bent en natuurlijk hoe de stroming staat. Check dus altijd met een paar experts wat de juiste keuze's zijn zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als je besluit om de duik te wagen.

Something Special
Deze duikplek kan zowel een kustduik als een bootduik zijn en is de perfecte duiklocatie op Bonaire voor beginnende duikers. De stroming is meestal mild of niet en de diepte varieert van 6 tot 24 meter.

Vanwege de nabijheid van de jachthaven, is er niet heel veel koraal te vinden rondom dit rif. Het zeeleven is echter heel uitgebreid. De zandbodem biedt een goede omgeving voor roggen. Gezien de nabijheid van de kust en het overvloedige onderwaterleven, is deze duikplek perfect voor beginners en zowel geschikt voor duiken overdag als nachtduiken.Bari Rif
Bari Reef is de thuisbasis van honderden zeedieren en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de kust. Er zijn zelfs ongeveer 323 vissoorten in de wateren gezien.

Deze duiklocatie is perfect voor duikers van alle niveaus die dicht bij een verscheidenheid aan zeedieren willen komen, en het kan zelfs worden verkend door snorkelaars die het duiken met een luchtfles nog een stap te ver vinden maar wel graag eens kennis willen maken met het prachtige onderwaterleven.

Playa Bengé
Deze duiklocatie staat vooral bekend om de vrij sterke stroming. Toch is het een van de populairste plekken om te duiken op Bonaire, vanwege de locatie bij het Washington Slagbaai Park. Het is wel echt een locatie die vooral geschikt is voor ervaren duikers. Ook wel Playa Bengi genoemd, beloont de locatie de avontuurlijke duikers met ongerept koraal en de mogelijkheid om af en toe mantaroggen en hamerhaaien te spotten. Het strand is daarnaast ook de broedplaats voor zeeschildpadden.

Blue Hole
Blue Hole, ook wel White Hole genoemd, is een duikplek op Bonaire die iets anders te bieden heeft. Hier kun je een gat verkennen dat op de een of andere manier in het koraalrif is ontstaan. Toegang tot deze site vanaf de kust, zwemmend naar de drop-off, waar je verkenning kan beginnen.
Het avontuur begint op ongeveer 5 meter en daalt af naar 30 meter. Tijdens je duik zullen er veel tarpons om je heen zwemmen, die je waarschijnlijk analyseren terwijl je het onderwaterlandschap in je opneemt.

Haaien, roggen en schildpadden zijn hier ook te spotten. Pas echter op voor de golfslag en sterke stroming. Als je geen ervaren duiker bent, is deze site niets voor jou.

Karpata
Karpata is een van de meest populaire duikplekken op het eiland Bonaire, dankzij het spectaculaire onderwaterlandschap dat een speeltuin is voor onderwaterfotografen. Deze kantduik is gemakkelijk te bereiken en als je eenmaal erin duikt, kun je de drop-off, koralen en onderwatergrotten overal verkennen.

Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar de grote koraalformaties, met name elkhornkoraal. Zeepaardjes, papegaaivissen, snappers, trekkervissen en keizervissen zijn ook enkele van de veelvoorkomende dieren die op deze site te vinden zijn, die ideaal is voor duikers van alle niveaus.

The Invisibles
Deze duikstek is een van de weinige plaatsen waar duikers de kans hebben om in ondiep water tuinalen te zien. Een van de laatste van de dubbele rifduiken, beginnende tot gevorderde duikers krijgen de kans om "eilanden" van koraal te zien, gescheiden door zandkokers. Het vinden van het tweede rif is vaak een beetje uitdagend, vraag zeker om tips bij je duikwinkel.

1000 Steps
Zoals de naam het al zegt, moet je veel trappen naar beneden om de korte te bereiken - 1.000 is overdreven (nou ja, het kan zo voelen na de duik). Maar 1000 is de moeite waard om je uitrusting naar beneden (en omhoog!) te dragen dankzij prachtige sterkoraalformaties. Karetschildpadden, mantaroggen, sergeant-majoors zijn terugkerende bewoners.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: nico-de-vries-outlook-com
Aantal keer gelezen: 1985x
Toegevoegd: 29-08-2021 17:30
Gewijzigd: 30-08-2021 13:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!