De voordelen van een kruimeldief met steel

De voordelen van een kruimeldief met steel

De voordelen van een kruimeldief met steelJe ziet ze vaker en vaker in huishoudens: een kruimeldief met steel, ook wel een steelstofzuiger genoemd. De laatste jaren is er een ongekende groei ontstaan in de verkoop van dit type stofzuiger. Maar waarom? Op welke manieren verschilt een kruimeldief met steel met een gewone stofzuiger? In dit artikel geven je daar meer uitleg over. Zo kun je een afgewogen beslissing maken of een kruimeldief met steel bij jou en je huishouden past.

Wat is een kruimeldief met steel?

Een kruimeldief met steel is een stofzuiger en een kruimeldief in één. Je hebt zowel de voordelen van de stofzuiger als van een normale stofzuiger. Moet je de vloer stofzuigen? Dan klik je de kruimeldief op de steel en ga je aan de slag. Vaak zit het motortje in de kruimeldief. Een kruimeldief met steel is vaak draadloos, waardoor je niet moeilijk loopt te doen met een snoer die steeds weer achter je meubels blijft hangen. Wil je na het stofzuigen van de vloer de meubels schoonmaken? Dan klik je de kruimeldief er weer af en ga je met de lichte kruimeldief aan de slag.

Waarom een kruimeldief met steel in plaats van een gewone stofzuiger?

Gebruikersgemak

De voornaamste reden voor mensen om van een gewone stofzuiger over te schakelen op een kruimeldief met steel, is het gebruiksgemak. Bij een stofzuiger moet je eerst de snoer uitrollen. Bovendien is een gewone stofzuiger vaak een stuk zwaarder. Onhandig als je bijvoorbeeld de bovenverdieping wilt stofzuigen. Ook pak je een kruimeldief met steel net wat sneller uit de kast. Met één klik op knop zet je 'm aan en begin je te stofzuigen. Dat is net wat anders dan bij een gewone stofzuiger, waar je eerst moeilijk moet lopen doen met een snoer.

Draadloos

Zoals net verteld, zijn de meeste kruimeldieven met steel draadloos. Dit betekent dat je niet continu in iedere nieuwe ruimte een stopcontact moet zoeken. Bij een gewone stofzuiger schiet de stekker er soms uit als de draad maximaal gespannen is. Daar heb je bij een kruimeldief met steel helemaal geen last van. Je komt er dus gemakkelijk mee op alle plekken in het huis. Er is niets meer irritanter dan een snoer die achter een meubelstuk blijft hangen, waardoor je niet verder kan met stofzuigen. Vooral wanneer je in een wat groter huis woont, kan dit nogal eens voorkomen. Het zijn dan altijd dezelfde plekken in het huis waar je minder goed bij kan en die je uiteindelijk ook minder goed stofzuigt. Dat worden dan vaak de vieze plekjes in huis. En dat wil je liefst voorkomen.

Geen groot apparaat
Ten derde heb je geen groot apparaat om achter je aan te slepen. Dit scheelt in het gewicht. Fijn, als je bijvoorbeeld wat ouder bent of om een andere reden minder kracht hebt. Je ziet toch vaak dat het moeilijk is om een stofzuiger dan naar de eerste verdieping te krijgen. Bovendien is een kruimeldief met steel vanwege het formaat gemakkelijker op te bergen. Je kunt 'm bijvoorbeeld in de voorraadkast zetten of in het washok. Dat zijn toch fijnere plekken dan de schuur en de garage, waar veel normale stofzuigers staan vanwege ruimtegebrek. Je kan er op deze manier sneller bij. Bijvoorbeeld als je iets hebt omgestoten of als je het hele huis grondig wilt doen.

Je krijgt er een kruimeldief bij

Een laatste voordeel is dat je er een kruimeldief bij krijgt. Handig voor de kleine klusjes, zoals kruimels op de tafel of tussen de bank. Om er hier een hele stofzuiger voor bij te moeten pakken, is een beetje overbodig. Vaak zie je dan dat mensen grijpen naar de veger en blik. Met het gevolg dat lang niet alle kruimels worden opgeruimd. Met een kruimeldief tackel je dit probleem. Je klikt heel simpel de kruimeldief van de steelstofzuiger af en begint met stofzuigen. Het voordeel hieraan is dat een kruimeldief erg licht is. Dit betekent dat je niet boven je macht hoeft te tillen als bijvoorbeeld een keer de bovenkant van een kast wilt schoon krijgen van stof. Bovendien kun je met een kruimeldief ook heel handig de auto stofzuigen. Geen gedoe met een snoer of een te korte slang. Zo hoef je niet meer steeds opnieuw naar de wasstraat te rijden waar je je auto van binnen moet stofzuigen.
Je hoeft geen nieuwe stofzuigerzakken te kopen

Sommigen vinden het niet fijn om steeds weer naar de winkel te moeten, als de stofzuigerzakken op zijn. Vooral bij een nieuwe stofzuiger moet je dan weer eerst helemaal bekijken welke stofzuigerzakken er precies in passen.gelukkig heb je dit probleem met een kruimeldief met steel niet, omdat deze zakloos is. Met een druk op de knop maak je het stofbakje leeg in de prullenbak. Daarna hoef je 'm alleen nog maar even schoon te maken, waar je het bakje terugklikt in de steelstofzuiger. Bovendien is het vaak een heel gedoe om volle stofzuigerzakken uit een normale stofzuiger te moeten halen. Vaak komt er dan een hele stofwolk vrij, omdat het met grof geweld geprobeerd wordt. Je kunt dan weer opnieuw beginnen met een beetje pech. Met een kruimeldief met steel heb je hier gelukkig geen last van. 

Heeft een kruimeldief met steel ook nadelen?

Natuurlijk heeft een kruimeldief met steel ook enkele nadelen. Het is niet dat deze type stofzuigers ineens perfect zijn ten opzichte van een gewone stofzuiger. Zo moet je een kruimeldief met steel altijd opladen. Bij de minder goede uitvoeringen is de accu vrij snel leeg. Vooral als je 'm op de hoogste zuigstand zet. Dit kan frustrerend zijn wanneer je het hele huis grondig wilt doen. Wij raden dan ook altijd aan om voor een merk te gaan dat goed staat aangeschreven. Denk aan Philips of Dyson. Vooral Dyson behoort tot de top van de kruimeldieven met steel. Een ander nadeel is dat de mindere uitvoeringen vaak een aanzienlijk mindere zuigkracht hebben dan een gewone stofzuiger. Dit is goed om in ogenschouw te nemen, omdat je natuurlijk niet meerdere keren over hetzelfde stukje grond wilt gaan, waarna je ziet dat het vuil er nog steeds ligt. Dat zorgt voor frustratie. Iets wat je niet kan gebruiken. Vooral niet omdat stofzuigen voor veel mensen al niet hun favoriete bezigheid is.

Conclusie

Ook al is het voor sommige mensen spannend om voor het eerst over te stappen van een gewone stofzuiger naar een kruimeldief met steel, het is het voor de meeste mensen meer dan waard. Veel fabrikanten zeggen dat het de toekomst van het stofzuigen is. Begrijpelijk, gezien de vele voordelen die erbij komen kijken. Het gebruikersgemak, de compactheid, de extra kruimeldief en het feit dat de kruimeldief met steel draadloos is, maken dat hij voor bijna ieder huishouden ideaal is. Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan een kruimeldief met steel, maar dat komt vooral vaak voor bij de goedkopere uitvoeringen. Over het algemeen gaat de kwaliteit van kruimeldieven met steel heel erg snel vooruit. De verwachting van verschillende fabrikanten is dan ook dat we in de toekomst naar een situatie gaan waarin mensen alleen nog maar steelstofzuigers gebruiken. Maar dit is vooral een voorspelling voor de langere termijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Nick-de-Kruiff
Aantal keer gelezen: 1529x
Toegevoegd: 26-04-2020 15:36
Gewijzigd: 27-04-2020 09:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!