De voordelen van werken via een uitzendbureau

De voordelen van werken via een uitzendbureau

De voordelen van werken via een uitzendbureauBen je werkzoekende en wil je werken via een uitzendbureau? Als je via een uitzendbureau aan het werk bent heb je verschillende rechten als uitzendkracht.

Toch weet niet iedere uitzendkracht alle rechten omdat ze niet bekend zijn. Wij zullen wat meer vertellen over de voordelen van werken via een uitzendbureau en bepaalde rechten als uitzendkracht.

Werken via een uitzendbureau is een voordeel doordat je verschillend werk doet

Meer als 30 procent vindt het een groot voordeel van het werken via een uitzendbureau dat er altijd wel verschillend werk te doen is. Er is een groot en divers aanbod qua werkzaamheden. Hierdoor krijg je veel werkervaring in korte tijd. Ook krijg je inzicht van verschillende branches, markten en werkterreinen. Daardoor kun je uitvinden wat je nu echt leuk vindt en eventueel ook goed in bent.

Werken via het uitzendbureau is een voordeel door het gemak

Een uitzendbureau heeft een groot netwerk aan potentiële werkgevers. Daardoor kunnen ze verschillende banen aanbieden wat laagdrempelig is. Het kan voorkomen dat je niet hoeft te solliciteren en alleen maar een kennismakingsgesprek hebt bij het desbetreffende uitzendbureau waar je voor gaat werken. Je kan vervolgens direct aan de slag bij een van de opdrachtgevers. Bij een uitzendbureau heb je geen last van duizenden sollicitatiebrieven waarbij je telkens weer wordt afgewezen of waarbij je talloze gesprekken voert met potentiële opdrachtgevers.

Werken voor een uitzendbureau is een voordeel door de flexibiliteit in werkuren

Als je voor een uitzendbureau werkt heb je veel vrijheid. Met vrijheid bedoelen ze dat je jouw eigen uren in kunt delen. Je mag aangeven welke dagen jij wel of niet wilt komen werken. Als je bijvoorbeeld druk bent met je studie dan kun je een paar weken vrij nemen. Het kan ook zijn dat je vakantie hebt en juist tijd over hebt. Dan kun je ervoor kiezen om volop aan het werk te gaan.

Het voordeel van werken voor een uitzendbureau omdat je een loopbaanadvies krijgt

Je hebt via een uitzendbureau de mogelijkheid om een loopbaanadvies te krijgen, gratis of tegen een betaling. Als je twijfelt over jouw carrière pad dan hebben ze bij een uitzendbureau experts die jou hierbij willen helpen.

Er zijn ook nog andere redenen waarom het werken voor een uitzendbureau een voordeel is

Naast de voordelen van het werken bij een uitzendbureau zoals verschillend werk, gemak, flexibiliteit en loopbaanadvies heb je nog veel meer andere voordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld ook hulp bij het solliciteren. Hier zullen wij straks wat meer over vertellen. Ook is het een voordeel omdat je werkzaamheden hebt in bepaalde functies waar je normaal gesproken niet op zult gaat solliciteren of waar je snel geld mee verdiend.

De resultaten in procenten van de genoemde voordelen

De 100 procent is eerlijk verdeeld over de aantal voordelen voor het werken via een uitzendbureau.

  • Zo een 23 procent heeft gekozen voor gemak
  • Zo een 34 procent vindt het fijn om verschillend werk te hebben
  • 16 procent vindt het fijn om een loopbaanadvies te krijgen
  • 21 procent vindt de flexibiliteit met werkuren erg fijn
  • Maar 6 procent heeft gekozen voor de voordelen voor een andere reden

Werken als uitzendkracht is een voordeel door de minder werkgeversrisico’s

Als uitzendkracht kun je langer op proef ingezet worden. Je kunt ook veelal buiten de formatieplaatsen kunnen vallen als uitzendkracht. Ook kun je in dienst treden bij de desbetreffende opdracht gever als je een langere tijd goed presteert. Daarnaast kun je bij langdurige ziekte bij WAO of WIA niet te maken krijgt met hoge ziekteverzuim kosten.

Werken voor een uitzendbureau is een voordeel doordat je kunt uittesten wat je nu echt leuk vindt om te doen

Soms vraag je jezelf wel is eens af of je een bepaalde functie nu wel echt leuk vindt. Als je te veel twijfelt kun je dit altijd via het uitzendbureau proberen. Zodra jij toch merkt dat het niet bij je past dan kun je zo weg gaan. Geef dit wel eerst aan natuurlijk. Dit geldt ook voor als je iets anders vindt. Je zit bij een uitzendbureau nergens aan vast.

Werken voor een uitzendbureau is een voordeel omdat je iedere week betaald krijgt

Als je bij een bedrijf aan het werk bent en in dienst bent dan moet je meestal een maand wachten op je loon. Als uitzendkracht heb je daar geen last van. Je krijgt namelijk snel uitbetaald. Je wordt iedere week betaald. Doordat je wekelijks betaald krijgt vereist dit wel veel discipline omdat je ook met je maandelijkse vaste lasten komt te zitten. Zo moet je dus iedere week een deel apart zetten om je vaste lasten aan het einde van de maand te kunnen betalen.

Werken via een uitzendbureau is een voordeel omdat je geholpen wordt met solliciteren

Als je het lastig vindt om te solliciteren dan helpt het uitzendbureau je hier mee. Het uitzendbureau helpt je met het maken van een goed CV, maar geven je ook tips hoe je het beste een sollicitatiegesprek kunt voeren. Het uitzendbureau wil natuurlijk wel dat jij uiteindelijk ook aan het werk komt. Daarnaast kun je via het uitzendbureau ook cursussen krijgen. Zo vergroot je kans op een baan.

Je vindt een echte baan via een uitzendbureau

Sommige hebben een beeld dat ze alleen maar een baan kunnen krijgen als magazijnwerker of een vakantiebaantje. Dit is onterecht! Je kunt bij een uitzendbureau voor veel meer soorten werk terecht. Je kunt terecht voor een publieke sector zoals overheid, onderwijs, cultuur of de zorg. Daarnaast hebben ze ook wel is vacatures voor managementassistent, HR medewerken bij een bepaalde gemeente, onderwijsvernieuwing, onderwijsassistent, leerkracht speciaal onderwijs, laborant en nog veel meer banen.

Via een uitzendbureau kun je een nul uren contract of een contract voor vaste uren krijgen

Je kunt bij een uitzendbureau een nul uren contract krijgen. Dit wordt ook wel oproepcontract genoemd. Je hebt dan geen stabiel maandinkomen. Daarnaast kun je ook een contract krijgen voor een bepaald aantal vaste uren. Bij een contract met vaste uren ben je gegarandeerd van een stabiel maandinkomen.

Garanties bij een nul uren contract

Als je een nul uren contract hebt is het wel zo dat je meer flexibiliteit hebt. Bij een contract met vaste uren moet je je daaraan houden. Je hebt bij een nul uren contract wel bepaalde garanties. Je moet namelijk minimaal vier dagen van tevoren weten dat je wordt ingezet om te werken. Gebeurt dit niet dan mag je aangeven dat je niet kunt werken. Als je ingeroosterd stond en je wordt afgebeld dan moet dit wel vier dagen van tevoren zijn anders heb je recht om doorbetaald te worden voor de uren waar je voor ingeroosterd staat. Als je een jaar een nul uren contract hebt gehad krijg je een aanbod voor een contract met vaste uren.

Garanties bij een contract met vaste uren

Je bent minder flexibel wanneer je wel of niet kunt werken. Wel heb je maandelijks een stabiel inkomen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: InfobronNL
Aantal keer gelezen: 1490x
Toegevoegd: 01-10-2021 15:25
Gewijzigd: 06-10-2021 09:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!