Investeren in je werknemers met deze tips

Investeren in je werknemers met deze tips

Investeren in je werknemers met deze tipsDe man die altijd roept, dat het personeel op de eerste plek komt is Sir Richard Branson. Hij is een voorstander van de aanpak om eerst goed voor je personeel te zorgen en dan pas voor je klanten. Het klinkt vreemd, als je het voor het eerst hoort. Je houdt het personeel tevreden met een goed salaris, de juiste contracten en ook goede verzekeringen en daarnaast volop groei.

Het aannemen van personeel

Wanneer je personeel gaat aannemen dan is er veel om te regelen. Alle afspraken tussen jou en je personeel moet goed op papier komen te staan. Daarnaast moet je zorgen voor de juiste verzekeringen. Wat als de medewerker plots langdurig ziek wordt? Een burnout of een andere oorzaak? Ook kan het personeel je weer verlaten. Hoe kun je jezelf hiertegen wapenen? We helpen je graag met een paar tips. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je opgesomd. Hoe kun je jouw personeel tevreden houden, het ziekteverzuim minimaal houden en de arbeidsproductiviteit hoog?

Investeer in de ontwikkeling van je personeel

Het is belangrijk om mensen te laten groeien. Het is een van de basisbehoeften welke een normaal mens heeft. Het zou zeker een van de basisbehoeften moeten zijn welke je zoekt in je personeel. Het is belangrijk om mensen te motiveren, te laten groeien in hun loopbaan en ook in hun geluk. Het leven is tegenwoordig meer dan alleen je baan. Het is goed om de mensen ook in het bedrijf te laten groeien. Geef ze kansen op meer loon en ook op betere posities.

Je kunt een medewerker welke een stapje hoger wilt een keer mee laten lopen met iemand welke al zo ver is. Het is zo mogelijk voor de persoon om een goede indruk te krijgen van wat er mogelijk is. Ook kunnen ze samen aan projecten werken. Iets wat natuurlijk erg prettig is. Het is belangrijk om kennisdeling voorop te zetten. Laat mensen presentaties geven en kennis delen met de anderen binnen het bedrijf. Het is zo mogelijk om iedereen beter te maken.

Opleidingen

Kies er ook voor om medewerkers opleidingen te laten volgen. Collega’s met dezelfde interesse kunnen zo samen groeien. Het is zelfs mogelijk om bij de opleiders korting af te dingen. Zelfs wanneer ze het zelf betalen dan kunnen ze het aftrekken van de inkomstenbelasting in de meeste gevallen. Ook kunnen er opleidingsfondsen zijn afhankelijk van de CAO. De fondsen zijn er binnen de branche om de branche ook beter te maken. De medewerkers betalen hierdoor minder of mogelijk helemaal niets.


Motivatie en inspiratie

Het is altijd belangrijk om je personeel gemotiveerd te houden. Zorg dat ze met veel plezier werken. OM dit te doen kun je de successen samen vieren. Het hoeft geen duur feestje te zijn of een cash bonus. Het kan gewoon een leuke borrel zijn of een etentje, omdat je de doelen hebt gehaald. Het helpt de teamspirit. Er is veel mogelijk. Je kunt hier zelf creatief mee zijn. Het is belangrijk om de doelen openlijk te communiceren.

Communiceer ook altijd duidelijk wat je verwacht van je personeel. Ze luisteren naar je en voldoen graag aan je verwachtingen. Het is belangrijk om ook te luisteren wat ze niet leuk vinden en juist wel. Kijk waar ze in uitblinken en waarin niet. Hiermee kun je samen een ontwikkelingsplan maken. Je doet dit samen met de medewerker. Stel doelstellingen vast en werk hiernaar toe.

De juiste privé werk balans. Het is belangrijk om het privéleven van de medewerkers ook te waarderen. Het is goed om dit met hun te bespreken. Hebben ze kinderen? Baby’s of andere dromen in hun leven? Misschien hobbies waar ze heel actief mee zijn. Door het hierover te hebben is het mogelijk om hier ook een goede balans te krijgen.

Een goede werkplek

Het is belangrijk om ook aan de gezondheid van de medewerkers te denken. Het heeft veel invloed op hun geest, geluk en vatbaarheid op ziektes. Het is natuurlijk belangrijk om gezonde medewerkers te hebben. In de eerste plaats doe je dit door de werkplek volgens de gangbare normen in te richten. Het is niet alleen wettelijk verplicht. Het helpt ook om rugklachten, nekklachten, schouderklachten en andere klachten te voorkomen. Het is goed om te investeren in goed af te stellen bureaus en stoelen. Kies voor sta-bureaus en misschien wel een fietsbureau. Er moet ook genoeg ruimte zijn in en rondom het bureau. Het moet minimaal 4 vierkante meter per persoon zijn officieel. Het is belangrijk om ook te zorgen voor een goede hygiëne.

Fit op het werk

Het is goed om je personeel ook fit te houden. Het hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Je hoeft ook niet zelf een fitnessruimte aan te leggen. Organiseer gewoon een goed abonnement bij een sportschool, een hardloopgroep of andere manier van sporten als groep. Je kunt er zelfs een paar uur voor vrijgeven als je dat wilt. Het is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Iedereen wil graag gezond blijven. Het is mogelijk om het abonnement in het brutoloon te verwerken. Ook kun je de werkkostenregeling hiervoor gebruiken. Het is dan mogelijk om 1,2 procent van het totale brutoloon hiervoor te gebruiken. Het is een vrije ruimte welke onbelast kan worden gebruikt.

Meer dan de rest

Doe een stapje meer dan de andere ondernemers en investeer goed in je personeel. Het kan een bedrijfsfiets zijn, computerprogramma voor thuis, lease auto of iets anders om je personeel voor je te winnen. Wanneer iemand voor jou als bedrijf heeft gekozen is het natuurlijk belangrijk om hem ook te behouden. Een goed primair en secundair pakket aan arbeidsvoorwaarden is mooi. Op de lange termijn is het mogelijk wat leeg. Laat iemand daarom ook groeien door naar congressen te gaan, evenementen en cursussen. Door iemand verder te laten groeien in het vakgebied help je hem om een specialist te worden. Een persoon welke waarde toevoegt aan jouw klanten en bedrijf en aan zijn omgeving. Het is natuurlijk goed werknemers te hebben welke bezitten over de juiste kennis, waarden en normen.

De vrijdagmiddagborrel

Een laatste tip is natuurlijk de vrijdagmiddag borrel. Het is belangrijk om ook op sociaal vlak goed met elkaar overweg te kunnen. Het is mogelijk, dat mensen je bedrijf nooit meer gaan verlaten door de sociale band en relatie welke er met de rest van het personeel is. Ook kun je in plaats van een borrel een ontbijt in het leven roepen. Het is dan mogelijk om hier wat leuks te doen of om iemand een presentatie te laten houden. Een lunch en learn is een goede term om te introduceren op je bedrijf.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1502x
Toegevoegd: 08-05-2019 15:30
Gewijzigd: 14-05-2019 09:19

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!