Waarom assessments onmisbaar zijn voor jouw bedrijf

Waarom assessments onmisbaar zijn voor jouw bedrijf

Waarom assessments onmisbaar zijn voor jouw bedrijfAssessments zijn vaak een onderdeel van een sollicitatie. Een bedrijf kan ervoor kiezen om jou eerst te toetsen op een aantal aspecten, voordat ze met een sollicitant in gesprek gaan. Het geeft voor het bedrijf alvast wat houvast om over te praten. Je krijgt direct een onafhankelijke uitslag en hierdoor weet je direct of iemand geschikt is voor jouw bedrijf of niet.

Volledig en objectief selectieproces 

Er zijn veel verschillende soorten assessments. Bij Assessio heb je keuze uit meer dan twintig verschillende toetsen om erachter te komen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie. Dit kan zowel interne medewerkers als nieuwe werknemers zijn. Met de online assessments kun je voordat je een persoon uitnodigt op een gesprek al een voorselectie maken. Dit is efficiënt, doordat je niet meer met iedereen in gesprek hoeft, alleen met de geselecteerden. 

Verder zorgt een assessment ervoor dat er geen gevoelens bij komen kijken. Er wordt puur gekeken naar de persoonlijkheid, kennis en drijfveren van een persoon. Hierdoor kun je alvast zorgen voor een scheiding, puur op kennis en vaardigheden. Iedere emotie wordt losgekoppeld, dus een persoon aannemen aan de hand van een fijne persoonlijkheid kan niet meer in eerste instantie. Dat gebeurt pas zodra de volgende stap, het sollicitatiegesprek, plaatsvindt. 

De beste persoon voor een functie vinden

Iedere ondernemer wil de beste persoon voor een functie vinden. Online assessments zijn ideaal om dit streven te behalen. Je kunt de beste mensen aannemen voor de functie op deze manier. Geen gevoel, alleen data. Wanneer er veel mensen solliciteren op een vacature kun jij direct een schifting maken tussen de personen die competent zijn op meerdere vlakken. 

Verder weet je na het assessment waar de valkuilen en de sterke punten van een sollicitant zitten. Hierdoor kun jij tijdens een sollicitatiegesprek gericht vragen stellen om te kijken of iemand passend is voor jouw organisatie. Diverse assessments zijn hiervoor geschikt, waaronder een selectie assessment, een competentie test, een intelligentietest of een sales potentieel. 

Je werknemers perfect leren kennen

Voordat je iemand aanneemt wil je die persoon al zo goed mogelijk leren kennen. De Learning Agility kan jouw organisatie hiermee helpen. Je kunt deels voorspellen hoe iemands werksucces is. Je kunt testen hoe iemand reageert op diverse ontwikkelingen binnen het bedrijf. Hiermee kun je zien hoe iemand zijn/haar toekomst er binnen het bedrijf uit kan zien. 

Er zijn mensen die niet goed tegen verandering kunnen. Deze scoren laag op hun Learning Agility, wat niet een slecht iets hoeft te zijn. Een hoge score geeft aan dat iemand veel prikkels en uitdagingen nodig hebt. Wanneer jouw organisatie hier niet geschikt voor is, dan weet je eigenlijk al dat deze sollicitant ook niet geschikt is voor jou. 

De Learning Agility laat dus zien hoe hoog de waarde is van een persoon op het gebied van verandering, uitdaging en prikkels. Hoe hoger, hoe veelzijdiger het werk moet zijn. Mocht het zo zijn dat de functie waar je iemand voor zoekt veel van hetzelfde is, dan weet je dat je iemand moet aannemen met een lager cijfer voor Learning Agility. Dit is dus ideaal voor je selectieproces.

Ontwikkeling van je personeel gemakkelijk in kaart

Nadat je jouw personeel hebt aangenomen is het belangrijk om ze te laten ontwikkelen in hun competenties. Hierbij kun je zowel de zwakkere punten als de sterke kanten verder ontwikkelen. Kijk ook goed naar de ambitie van je personeel, voordat jij tijd, energie en geld in een werknemers ontwikkeling stopt. 

Het ontwikkelassessment laat je zien waar jouw medewerkers ontwikkelingsmogelijkheden hebben. Op deze manier hoef je niet via trail and error erachter te komen waar de talenten van je personeel zijn. Je krijgt niet alleen een richting voor de ontwikkeling, maar je kunt ook bruikbare tips krijgen die je helpen om zo specifiek mogelijk te ontwikkelen. Deze tips zijn praktisch en direct te gebruiken. 

Je kunt met het ontwikkel assessment zien hoe de persoonlijkheid gecombineerd wordt met de competentie. Hierdoor krijgt jij een rapport waarop je kunt zien hoe jouw werknemers kunnen ontwikkelen en waarin. Dit is ideaal wanneer je graag wilt dat je personeel doorgroeit en zichzelf blijft ontwikkelen en verbeteren. 

Niet alleen het individu, maar ook het team tellen

Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Deze uitdrukking kennen we allemaal wel. Helaas is dit ook de waarheid. Je kunt gelukkig je zwakste schakel verder ontwikkelen aan de hand van het ontwikkel assessment. Hierdoor kun je zien waar deze persoon goed in is en waar hij/zij op zijn plek zit. 

Daarnaast heb je ook een team, waarin je allerlei individuën hebt geplaatst. Natuurlijk hoop je dat deze naadloos op elkaar aansluiten, maar in de praktijk blijkt dit helaas niet altijd zo te zijn. Hierdoor kun jij een assessment gebruiken om te kijken hoe ieder individu in elkaar steekt en welke functie deze binnen een team verricht. 

Je kunt je team aansterken met de ontbrekende typen. Wanneer je geen leider in een team hebt zal iedereen maar wat doen. Wanneer je meerdere leiders hebt is de kans op een conflict veel groter. Kijk voordat je een team creëert wie welke rol het beste symboliseert en probeer hierdoor je team zo sterk en volledig mogelijk samen te stellen. 

De unieke assessments die jouw bedrijf kan laten uitvoeren

Een assessment die je niet overal vindt is de MAP essence. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijkheid van een sollicitant. Verder wordt hierin getoetst wat de kwaliteiten van een grote groep sollicitanten is. Aangezien in sommige gevallen honderden mensen solliciteren wil je hier niet zelf doorheen hoeven gaan. Met de MAP essence meet je wat jij belangrijk vindt voor een functie en aan de hand daarvan kun jij direct een grote groep uitsluiten. De overige, relevante, sollicitanten gaan door en kun jij op gesprek vragen. Het objectieve en snelle assessment is ideaal voor een gestroomlijnd recruitmentproces. Weet snel welke kandidaten geschikt zijn voor jouw functie, met dit assessment. 

Een bedrijf waar jij al je assessments online kunt laten uitvoeren

Bij Assessio vind je allerlei verschillende soorten online assessments. Doordat je deze online kunt afnemen kun je dit al doen voordat iemand bij jou is geweest. Hierdoor wordt je sollicitatieproces makkelijker en sneller. Door het persoonlijke aspect in eerste instantie los te laten kun je geen errors maken. Je gaat niet iemand zijn/haar competenties goedpraten, omdat je de persoonlijkheid erachter zo leuk vindt. 


De assessments zijn onmisbaar voor ieder bedrijf. De inzichten die je krijgt wanneer je de assessments uit laat voeren zijn super waardevol. Zodra je alle inzichten van je personeel in kaart hebt, in je online Analytics Dashboard, heb je je hele personeel in een overzicht. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Assessio
Aantal keer gelezen: 698x
Toegevoegd: 09-12-2022 09:37
Gewijzigd: 12-12-2022 09:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!