Kans op een baan na een opleiding

Kans op een baan na een opleiding

Kans op een baan na een opleiding	Wanneer je een opleiding gaat volgen is het belangrijk om hem af te ronden. Het is daarnaast ook goed om te weten wat de kansen zijn om een baan te krijgen na de opleiding. Wanneer er meerdere jaren geïnvesteerd wordt in een opleiding is het prettig om te weten dat je hierna ook aan het werk kunt gaan om geld te verdienen.

Leuke studie en geen baan?

Het is geweldig om een leuke studie te doen. Wanneer er uiteindelijk geen mooie baan volgt is het echter minder prettig. Het is belangrijk om op de lange termijn te letten. Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is om na de studie ook een goede baan te krijgen. Wanneer de baankansen vooraf niet goed ingeschat worden kan dit wel eens zorgenv oor een teleurstelling. Het is slim om de baankansen mee te nemen bij de keuze voor een school.

De baankansen na een HBO opleiding 

De verschillend in kansen op een baan zijn zeer groot nadat een hbo opleiding wordt afgerond. Zo heeft de kunstacademie de laagste baankans van alle hbo opleidingen. De arbeidsmarktpositie is van grote invloed op de carrière van een persoon. Een slechte start kan voor een lange tijd doorwerken.

Goede kansen op een baan na het hbo 

Ieder jaar zijn er ruim zestigduizend studenten die een hbo diploma in ontvangst nemen. De afgestudeerden met een lerarenopleiding hebben een uitstekende kans op de arbeidsmarkt. Ze vinden zeer snel een goede baan met een aardig inkomen. Wiskundeleraren hebben de beste kansen op de arbeidsmarkt. De helft van de afgestudeerden heeft hier binnen twee maanden een baan met een goed inkomen. De technische opleidingen bieden ook veel mogelijkheden. Denk hierbij aan elektrotechniek, technische bedrijfskunde, mechatronica en werktuigbouwkunde. Ook ict en informatica opleidingen bieden veel mogelijkheden.

IT vacatures

De vraag naar IT specialisten is sterk groeiende. De vraag naar mensen die goed kunnen programmeren is wereldwijd erg groot. Een IT specialist die goed php, java, C+ of een andere taal kent kan hoge tarieven rekenen. Het is belangrijk om een teamspeler te zijn, goede communicatieskills te hebben en om zo een onmisbare medewerker te worden binnen een bedrijf.

Slechte kansen op een baan na het hbo 

De startpositie op de arbeidsmarkt is niet zo goed voor studenten die muziek, toneel, toerisme of sport of dans hebben gestudeerd. De helft van deze afgestudeerden hebben na 3 jaar nog geen echte baan op niveau gekregen. Bijbaantjes en uitzendbanen tellen hier niet mee. Ook het hbo toerisme is geen garantie voor een goede baan. Men verdient na tien jaar 25.700 euro per jaar. Een maritiem officier verdient drie keer meer rond de 75.000 euro per jaar. De lonen zijn echter niet het enige wat telt. Het is ook de baangarantie welke van belang is. 

De juiste keuze voorspellen? 

Het is moeilijk om de juiste keuze te voorspellen op de lange termijn. Er kan immers veel veranderen. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken. UWV en het researchcentrum voor onderwijs en arbeidsmarkt kan geen garanties geven op basis van de huidige markt. Uiteraard helpt het wel om een goede inschatting te maken op basis van de mogelijkheden die er zijn.

De kansen op een baan met een mbo opleiding 

Ook binnen het mbo is het verschillend per opleiding hoe de kansen op een baan zijn. Studenten in de sector techniek en de zorg hebben volop kansen op een goede baan. Na een goede opleiding zijn de kansen op een baan goed. Een creatieve opleiding biedt ook binnen het mbo een slechte kans op een goede baan. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Laten we een aantal specifieke opleidingen bekijken.

Techniek

Techniek biedt binnen het mbo een goede kans op een baan. De praktische vakkennis samen met de goede opleiding zijn belangrijk. Het is natuurlijk belangrijk om handig te zijn en een goed gevoel te hebben voor de techniek. Een technische opleiding zorgt vervolgens voor een goede kans op de arbeidsmarkt.

Zorg

De vraag naar medewerkers in de zorg is sterk stijgende. Het is belangrijk om hier wel een gedegen opleiding voor te volgen. De patiënt staat centraal. Het is belangrijk om een sociale en geduldige persoonlijkheid te hebben en zorgzaam te zijn. Binnen de opleiding staat dit ook centraal. Wanneer je deze opleiding hebt gevolgd is de kans op een baan zeer hoog. De vraag naar medewerkers in de zorg is uitermate groot. Het is daarom ook verstandig om voor deze opleiding te kiezen als dit je aanspreekt.


ICT beheer 

Wanneer je een opleiding binnen ICT volgt en hier goed in bent zijn er veel mogelijkheden. Het installeren en monteren van de apparatuur en alles goed organiseren is de kern van alle werkzaamheden. Veel organisaties zijn bezig om hun bedrijf te digitaliseren. Wanneer je handig bent met computers en de digitale apparatuur dan is de kans op een baan zeer groot. Ook zijn er volop mogelijkheden om jezelf verder te specialiseren binnen het hbo.

Software ontwikkelen 

Er zijn meerdere bedrijven die applicaties en software ontwikkelen. De vraag naar specialisten is zeer hoog en goed. Het is mogelijk om na de opleiding snel een baan te vinden. Er zijn goede opleidingen die veel mogelijkheden bieden om een goede baan te krijgen binnen de IT wereld.

Sporten en bewegen 

Fit blijven en gezond leven staat steeds meer centraal in het leven van veel mensen. De toekomst is dat steeds meer mensen vechten met overgewicht en gezondheidsklachten. De fitness wereld is sterk groeiende. Het is slim om een graantje mee te pikken van deze grote markt. De opleidingen bieden daarom ook een goede kans om na de studie aan het werk te gaan.

Kies met je hart en hersenen

Het is uiteindelijk natuurlijk belangrijk om gelukkig te zijn. Geluk kan vanuit verschillende kanten komen. Zo is het belangrijk om een goede baan te hebben. Een baan waarmee je voldoende verdient om alle rekeningen mee te betalen. Daarnaast is het ook belangrijk om een baan te hebben waar je jouw ziel en zaligheid in kunt stoppen. Een baan welke niet als werken voelt. Een baan waarmee je voldoende verdient en dus je eigen geluk kunt vinden. De basis van het geluk is vaak om de rekeningen te kunnen betalen en wat overhoud om leuke dingen te doen. Daarnaast komt pas de voldoening van het werk. Kies een opleiding met volop potentie en mogelijkheden om een goede baan te krijgen. Wanneer de opleiding niet direct in je interessegebied ligt is het slim om wat verder te kijken. Kijk naar de mogelijkheid omv an je hobby je werk te maken op een andere manier.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 5231x
Toegevoegd: 22-01-2020 09:31
Gewijzigd: 28-01-2020 09:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!