Drukkerij

Drukkerij uitzoeken tips

DrukkerijWil je je drukwerk uitbesteden? We geven je in dit artikel tips voor het uitzoeken van een drukkerij. Lees de tips rustig door en je weet waar je aan moet denken bij het uitzoeken van een goede drukkerij.

Drukkerij uitzoeken

Wanneer je een drukkerij nodig hebt is het een heel karwei om de beste drukker te vinden, zeker als je er een online probeert te vinden. Als je op het internet naar een drukker gaat zoeken zul je al snel merken dat er zoveel drukkers zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je komt er al snel achter dat er regelmatig drukkers bij komen die met prijzen aan het stunten zijn. Als je een drukkerij wilt vinden die helemaal naar je zin is, kun je het beste voor jezelf eerst regels opstellen waar de drukker die jij wilt hebben aan moet voldoen. Leg dit lijstje naast je tijdens het drukkerij uitzoeken.

Drukkerij online

Als je voor een drukkerij online hebt gekozen zul je het moeten doen met een klantenservice als je problemen met de drukker hebt, dit is niet bepaald een groot voordeel. Je kunt het beste met een drukkerij in zee gaan waar mensen werken die zelf meewerken in de drukkerij of die dit werk gedaan hebben. Zij kunnen je optimaal adviseren. Met deze mensen kun je dan ook praten over wat voor soort papier je wilt hebben, vragen over de afwerking en het vervoer. Dit kan al een reden zijn om voor de drukkerij te kiezen, die je dit kan bieden.

Online drukkerijen

Een online drukkerij werkt in de meeste gevallen met een automatisch systeem als je daar drukwerk gaat bestellen. Als je een bestelling hebt gedaan bij dit soort drukkerijen en je zit eenmaal in het systeem dan is het een lastige zaak om alles weer terug te draaien. Een computer herkent meestal niet de gemaakte fouten.

  • Kies je voor een goede drukkerij dan zal altijd het drukwerk door iemand persoonlijk worden gecontroleerd.
  • Als je drukwerk door iemand persoonlijk wordt gecontroleerd worden de meeste fouten er meteen al uit gehaald.
  • Een ander voordeel als er iemand persoonlijk naar kijkt is dat er dan meteen ook de typefouten uit worden gehaald en de letterkeuze aan zal worden gepast, als deze anders is dan is afgesproken.

Drukkerij kiezen aandachtspunten

Een andere zaak waar je op moet letten als je een drukkerij nodig hebt is dat de drukkerij zich ook aan de gemaakte afspraken houdt. Je moet kiezen voor een drukkerij die doet wat ze zeggen, als je het drukwerk op maandag om tien uur moet hebben dan moet dit ook zo zijn. Ook is het aan te raden dat je een drukkerij kiest die zelf voor het transport zorgt. Het voordeel wat je dan hebt is dat de drukkerij dan verantwoordelijk is voor de bestelling. Je ontvangt je bestelling op tijd, mits er zich een calamiteit voordoet, maar ook dan zal de drukkerij er voor zorgen dat een en ander zo snel en goed mogelijk wordt opgelost.

Wanneer je drukwerk online gaat bestellen ben je altijd gebonden aan standaard procedures, dit houdt dan in dat je geen afwijkende formaten kunt bestellen. Kies je voor een goede drukkerij dan is maatwerk meestal het visitekaartje van de drukker. Een drukkerij met een goede naam denkt altijd met je mee en zal steeds proberen het drukwerk met afwijkende maten of vormen voor je te drukken.

Goede drukkerij

Een goede drukkerij zal altijd iedere offerte aanvraag persoonlijk bekijken. Het komt dan ook wel eens voor als je voor een goede drukkerij hebt gekozen dat je, nadat er wat aanpassingen zijn gedaan, een stuk goedkoper uit bent. Het kan voorkomen dat je eens zoveel drukwerk geleverd kunt krijgen voor hetzelfde bedrag na wat aanpassingen te hebben gedaan. Een goede drukkerij zal dit altijd aan je voorstellen, maar wat je daarna wilt doen beslis je altijd nog zelf.

Een ander nadeel van online drukwerk bestellen is dat je meestal meteen moet betalen. Heb je een bedrijf dan is dit niet altijd handig. Bij een goede drukkerij kun je gewoon na levering per factuur betalen. Een goede drukkerij biedt betalen per factuur als extra service aan en er worden ook geen extra kosten voor gerekend. Kies je voor een goede drukkerij dan kun je meestal ook contant of per pin aan de deur betalen.

Levertijden drukkerijen

Bij de meeste drukkerijen heb je vaste levertijden, dit is meestal binnen vijf dagen maar dat kan afhangen van hetgeen je hebt besteld. Bestel je het drukwerk bij een goede drukkerij dan zal deze wat betreft het leveren veel flexibeler zijn. Het komt voor dat als je bij een goede drukkerij een spoedopdracht plaatst, je deze dezelfde dag al binnen hebt.

Online drukwerk bestellen

Heb je online drukwerk besteld en het pakket is beschadigd tijdens het transport, het drukwerk is nat geworden, of het wordt veel te laat geleverd dan is dit meestal niet de schuld van de drukkerij waar je het drukwerk hebt besteld. Kies je voor een goede drukkerij dan zorgt deze meestal zelf voor het transport, je hoeft je dan geen zorgen te maken voor eventuele schade of verlies. Een goede drukkerij zorgt ervoor dat het drukwerk vanaf de bestelling tot de aflevering goed wordt verzorgd.

Drukkerij

Heb je een eigen bedrijf en bestel je vaak wat drukwerk dan kan het zijn dat je bij een goede drukkerij een vaste partner hebt, misschien vind je het fijn om met deze persoon kennis te maken. Je zult bij een goede drukkerij altijd welkom zijn om te kijken met wie je zaken doet. Op die manier kun je optimaal profiteren van persoonlijk contact en een gemakkelijk aanspreekpunt, wel zo prettig. Heb je een keer speciale wensen voor je drukwerk dan kun je dat een stuk eenvoudiger bespreken. Wanneer jij veel drukwerk afneemt bij steeds dezelfde drukkerij dan kunnen er wellicht afspraken worden gemaakt over de prijs.

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor een drukkerij. Is er bij in je woonplaats een goede drukkerij dan zal zijn naam bekend zijn. Je zult zijn werk kunnen inzien. Loop er eens langs en kijk wat er voor mogelijkheden er zijn. Let bij het zoeken naar een goede drukkerij niet alleen op de prijs. De kwaliteit is van groot belang, omdat goed drukwerk iets zegt over jou en/of over je bedrijf. Zowel de drukkerij als jij hebben belang bij een kwalitatief goed product. De drukkerij om klanten te behouden en de klantenkring te vergroten door onder andere mond op mond reclame en een goed product en jij om je met goed drukwerk naar buiten toe zo goed mogelijk neer te zetten bij (potentiële) cliënten voor je bedrijf, of in privé situaties.

Drukkerij kiezen

Kies je voor een goede drukkerij dan zal deze altijd proberen te concurreren, maar zal niet altijd de goedkoopste kunnen zijn. Meestal is het zo dat als je goedkoper gaat werken dit ten kosten zal gaan van de goede kwaliteit. Een goede drukkerij vindt het belangrijker dat het drukwerk goed en mooi is en op sterk papier gedrukt wordt. Wil je een goede drukkerij dan moet je kiezen voor een drukkerij die werkt met goed personeel en goed materiaal. Goed drukwerk is zowel haar visitekaartje als ook dat van jou.

Een goede drukkerij gaat verder dan andere drukkers, zeker als het je gaat om service. Heb je gekozen voor een goede drukkerij dan maakt het niets uit wat je bestelt, de drukkerij regelt het altijd voor je. Een kleine bestelling wordt met evenveel zorg gedrukt als een grote bestelling. Door een goede drukkerij wordt er voor elke klant, groot en klein, prima drukwerk afgeleverd. Gaat er bij een goede drukkerij iets fout dan zul jij zonder gedoe nieuw drukwerk geleverd krijgen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 6352x
Toegevoegd: 05-10-2015 07:21
Gewijzigd: 14-07-2016 14:55

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!