Zakelijke hypotheek afsluiten zonder bank?

Zakelijke hypotheek afsluiten zonder bank?

Zakelijke hypotheek afsluiten zonder bank?Er zitten best nog wel wat haken en ogen aan het afsluiten van een zakelijke hypotheek verbonden. Vooral als je die wil afsluiten via een bank. Maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer! Benieuwd hoe je een zakelijke hypotheek af kan sluiten zonder al te veel gedoe? Lees dan vooral even verder!

Wat is een zakelijke hypotheek?

Laten we beginnen met de betekenis van een zakelijke hypotheek, want wat houdt dat nou eigenlijk in? Een zakelijke hypotheek is een hypotheek waarmee een onderneming de kans krijgt om vastgoed voor zakelijke doeleinden aan te kunnen schaffen. Denk hierbij aan een nieuw kantoorpand of bedrijfspand, maar ook aan het kopen van een woning die bedoeld is voor de verhuur. Wat er allemaal precies onder een zakelijke hypotheek valt? Wij zetten het even voor je op een rijtje:

  • Kantoorpand;
  • Bedrijfspand;
  • Pand geschikt voor de verhuur (vaak ook recreatiewoning genoemd);
  • Beleggingspand;
  • Winkelpand.

Het verschil tussen een kantoorpand en een bedrijfspand is misschien niet direct duidelijk voor iedereen. Met een kantoorpand wordt een ruimte bedoeld waarin enkel kantoren als werkplekken staan. Een advocatenbureau, accountant- en designbureau zijn hier goede voorbeelden van. Een kantoorpand kan een onderdeel zijn van een bedrijfspand. Een bedrijfspand wordt vaak gezien als een ruimte waar met machines gewerkt worden, zoals bij een productiebedrijf. Lopende bandwerk, productie van auto's of een opslagplaats of magazijn zijn hier voorbeelden van
Juist doordat er steeds meer ondernemers bijkomen in Nederland (lees: aantal ondernemingen groeit in 2018 met ruim 5% tot 1,9 miljoen) zijn ook steeds meer ondernemers op zoek naar een manier om een zakelijke hypotheek af te kunnen sluiten. Zij willen natuurlijk graag groeien en een bedrijfspand of kantoorpand is een van de factoren waarmee je kan groeien als ondernemer.

Teveel risico voor de bank

Net zoals bij een hypotheek voor privédoeleinden sluit je een zakelijke hypotheek normaliter af bij een bank. Door de bankencrisis in Nederland zijn banken echter een stuk voorzichtiger geworden met het verstrekken van leningen. En laten de beginnende ondernemers daar nou net de dupe van zijn. Juist doordat beginnende ondernemers nog een bescheiden historie hebben, wil de bank geen enkel risico lopen. Want stel dat een onderneming na twee jaar al failliet gaat.. Kortom: een zakelijke hypotheek afsluiten is geen makkelijke klus.
De ondernemers van Mogelijk Vastgoed Financiering vonden dat het anders moest en zijn naar een manier gaan kijken hoe allerlei verschillende ondernemers in Nederland een zakelijke hypotheek konden afsluiten zonder daarbij bij een bank aan te hoeven kloppen. Maar wie gaat die zakelijke hypotheek dan financieren, vraag je je misschien af? Mogelijk heeft een ruim netwerk van investeerders gecreëerd. Deze investeerders zijn vaak ex-ondernemers of hebben een geldsom geërfd. Vervolgens koppelt Mogelijk de juiste investeerder aan de ondernemer die zakelijk vastgoed, zoals een kantoorpand, wil financieren.
Alle mensen achter Mogelijk hebben ervaring in zakelijke hypotheken en kunnen je dus als geen ander adviseren. Afgelopen kwartaal heeft deze organisatie de grens van €100 miljoen euro aan gefinancierde zakelijke hypotheken overschreden.




De kracht van crowdfunding

Het is dus een mooie manier van crowdfunding, waarbij een ondernemer een vraag neerlegt en de investeerder de zakelijke hypotheek kan financieren. De ondernemer heeft het voordeel dat zijn of haar zakelijke vastgoed snel gerealiseerd kan worden. De investeerder heeft daarentegen altijd het eerste recht op de hypotheek en krijgt 4,5 tot 6% rente per jaar. Mocht de ondernemer een wanbetaler zijn of niet meer in de mogelijkheid zijn de lening af te lossen vanwege een faillissement, dan komt het zakelijke vastgoed direct op de naam van de investeerder te staan.
Bij Mogelijk kan men een zakelijke hypotheek aanvragen, waarna de hypotheekadviseurs bepalen of er mogelijkheden zijn om het desbetreffende pand te financieren. Elke dinsdag komen vervolgens de nieuwe mogelijkheden bij het aanbod te staan, waarna het vaste netwerk van investeerders binnen twee uur kunnen bekijken of er interessante mogelijkheden voor hen tussen zitten. Na deze twee uur komt het geüpdate aanbod online te staan, waardoor ook nieuwe investeerders kunnen kijken of zij vastgoed zien waarin zij graag willen investeren.

Veilige manier van investeren

Investeren gebeurd al zo lang als je het je kan bedenken. Een persoonlijke lening afsluiten, aandelen op de beurs kopen en sinds een aantal jaar is het investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ripple razend populair. Dit is echter niet zonder risico's. Een munteenheid als een Bitcoin kan van de een op de andere dag sterk in waarde stijgen, maar ook dalen. En de aandelen op de beurs kunnen ook snel stijgen en dalen. De aandelen van Ajax daalden bijvoorbeeld snel nadat zij de finale van de Champions League verloren. Je hebt er dus totaal geen invloed op.
Voor de investeerder is het investeren in zakelijk vastgoed dé manier om hun geld meer waard te laten worden. Dankzij het recht op eerste hypotheek en de relatief hoge rente loopt de investeerder nooit een risico. Daarnaast is investeren in vastgoed een veilige manier van investeren omdat de waarde van vastgoed in Nederland stabiel is ten opzichte van de beurs, aandelen of andere investeringen.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: demiwebleaders
Aantal keer gelezen: 1650x
Toegevoegd: 16-07-2019 18:58
Gewijzigd: 17-07-2019 09:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3740 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!