post sorteren

Track en trace, mogelijkheden

post sorterenAls je gaat zoeken op track en trace, dan kom je verschillende betekenissen tegen. GPS track en trace of track en trace om een pakketje van de post te kunnen volgen. In dit artikel besteden we aandacht aan de verschillende betekenissen van track en trace en de mogelijkheden.

GPS Track en trace

Als je graag objecten wil controleren dan kan dat via track en trace. Steeds meer bedrijven maken daar gebruik van en kiezen dan voor een betaalbaar en kwalitatief track en trace systeem. Mensen willen geen langlopende contracten, maar ze willen wel de standaard Europese dekking. Dankzij de GPS track en trace komen de locaties direct door op je online account en je kunt vanaf iedere locatie inloggen. Je kunt een GPS track en trace voor je auto gebruiken, maar ook bij de boot, motor, scooter of bij een ander vervoersmiddel.

Track en trace post

Wanneer er een pakketje verzonden wordt, is er ook een track en trace code. Aan de hand van de track en trace code kun jij een pakket of een aangetekende brief op ieder gewenst moment volgen. Het is een fijne en ook een handige manier om je zending op internet te kunnen vinden en daar heb je alleen de barcode voor nodig. Daarbij vul je dan de postcode ook in van de ontvanger en dan kun je de zending online volgen, maar ook via de POSTNL App. Je gaat dan eerst de barcode invullen en dan de postcode en dan kun je zien waar je pakket is en je kunt zien wanneer het bezorgd wordt. Er wordt vaak ook een tijd aangegeven wanneer het pakket of de aangetekende brief ongeveer bezorgd zal worden.

Track en trace post werking

Met de barcode van een pakket of van de aangetekende brief wordt het mogelijk gemaakt om je zending te volgen. Wanneer er bekend is wanneer het stuk verzonden wordt, wordt ook dat getoond. Het is niet altijd mogelijk, maar soms kunnen er ook tijden genoemd worden en dan weet jij dus wanneer je pakket of aangetekende brief bezorgd gaat worden. Hoe gaat het precies in zijn werk?

  • Zorg er eerst voor dat je de barcode van de zending weet. Deze code kun je zien op het verzendbewijs. Maar het kan ook zijn dat je een e-mail krijgt van de afzender en dat daarin de barcode staat vermeld. Dit is de code die je nodig hebt om te bekijken waar je poststuk nu is.
  • Je gaat nu de barcode invullen en vaak begint dat met 3S of 2S. Verder zijn er cijfers en letters die elkaar af kunnen wisselen en deze moet je achter elkaar invullen. Let op dat je geen spaties in gaat vullen, want dan klopt de track en trace code niet meer en zie je ook geen pakketzending.
  • De postcode van de ontvanger moet je nu invullen, dit maakt de informatie compleet en dan kun je klikken op zoeken.
  • Er wordt nu aan de hand van de track en trace en de postcode gekeken waar je pakketje nu is. Je kunt nu naar je scherm kijken en dan zie je vanzelf de locatie van je zending in beeld komen te staan.

Internationale zending met track en trace

Als je een zending hebt naar het buitenland, dan kan deze ook aan de hand van een track en trace code gevolgd worden. Het gaat dan vaak over de International Parceltracking. Je gaat dan eerst het land van bestemming selecteren en dan vul je ook de track en trace in. Dan kies je vind pakket en dan kun je zien waar je pakket is en meer informatie hier vinden.Aan de hand van de track en trace kun je ook aangeven wanneer een pakket aan je verzonden kan worden. Het kan zijn dat je niet thuis bent en dan kun je met de track en trace code een nieuwe afspraak maken. Soms worden pakketten bezorgd bij de buren, maar dat kan niet altijd. Soms moet je namelijk tekenen voor een pakket of aangetekende brief. Het kan ook zijn dat de buren niet thuis zijn en dan neemt de postbode het pakket weer mee terug.

Niet thuis track en trace code

Wanneer je niet thuis bent als je pakket wordt bezorgd, dan kun je met de track en trace code een andere datum plannen. Wat kun je dan allemaal kiezen?

  • Je kunt de bezorging op een andere dag plannen en daarbij kun je tot zes dagen vooruit plannen.
  • Je kunt de keuze maken dat er op dinsdag- of donderdagavond bij je thuis tussen 18.00 en 21.30 uur een pakket wordt bezorgd tegen betaling van 1,95 euro.
  • Het is ook mogelijk dat je het pakket op wil halen bij één van de 2.600 PostNL locaties in Nederland.
  • Je kunt ook je pakket bij één van de 400 geselecteerde PostNL locaties ophalen.
  • Ook kun je de keuze maken om het pakket te laten bezorgen op een ander adres binnen Nederland. Daarvoor betaal je dan 1,95 euro.

Voordelen track en trace

Het grootste voordeel van track en trace is dat je met dit systeem een pakket kunt volgen. Aan de hand van een code kun je altijd zien waar een pakket is. Het komt wel eens voor dat een pakket niet bezorgd wordt, dan kun jij laten zien dat je de code hebt maar niets hebt ontvangen. Aan de hand van internet kun je dan bekijken waar het pakket is. Soms raakt een pakket kwijt bij het sorteersysteem en dit kun je dan meteen melden, zodat er gekeken kan worden wat er aan gedaan kan worden om het pakket boven water te krijgen. Het is belangrijk dat je nu gaat kijken wat jij kunt bereiken met de track en trace. Je kunt dan namelijk veilig en snel pakketten sturen en volgen. Ook naar het buitenland kun je snel een pakket verzenden en wanneer jij online wat hebt besteld, kan een pakket snel bij jou zijn. Je hoeft de leverancier niet steeds te vragen waar je pakket is. Wanneer jij de track en trace hebt, kun je zelf bekijken waar het pakket is en weet je ook wanneer het ongeveer bezorgd wordt.

Track en trace en bedrijven

Steeds meer bedrijven maken gebruik van de track en trace methode. Ze vinden het fijn dat zij pakketten kunnen volgen voor klanten. Maar ook klanten kunnen op deze manier zelf een pakket in de gaten houden. Dit scheelt hen veel tijd, klanten bellen vaak waar een pakket is of ze sturen een e-mail. Met de track en trace methode krijgen zij een mail met de code en kunnen ze zelf een pakket volgen en in de gaten houden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 1912x
Toegevoegd: 30-06-2016 11:56
Gewijzigd: 19-07-2016 22:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2941 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!