Welke garanties zijn er bij vastgoedbeleggingen?

Welke garanties zijn er bij vastgoedbeleggingen?

Welke garanties zijn er bij vastgoedbeleggingen?	Steeds meer mensen beleggen hun geld in vastgoed. Ze kopen een pand en verhuren het vervolgens aan particulieren of bedrijven. Het is voor een verhuurder belangrijk om iedere maand de huur te ontvangen. Het is aantrekkelijk voor de belegger en verhuurder om een garantie te krijgen op de vastgoedbelegging. Een garantie dat iedere maand de huur binnenkomt geeft de belegger een prettig gevoel.

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om een verhuur garantie te krijgen bij een beleggingspand. Het maakt de belegging een stuk zekerder. Het is zo mogelijk om een stuk beter te slapen voor de belegger.

Zekerheid

Het is natuurlijk prettig om te investeren in een beleggingspand waarvan men vanaf de eerste dag verzekerd is van een rendement op de investering. Het is fijn om zonder zorgen geld te investeren in een beleggingspand. Het is fijn om een beleggingspand te verhuren wat volledig is verhuurd. Een huur bezettingsgraad van 100 procent is het beste wat je kunt krijgen. Bij een huurgarantie is er een goed rendement.

Soorten vastgoedinvesteringen

Er zijn vele verschillende beleggingspanden in ons land. Graag bespreken we de verschillende mogelijkheden om te investeren in vastgoed. Het gaat om de volgende mogelijkheden:

  • Zorgwoningen voor senioren in Nederland met een rendement van 8 procent. 

  • Vastgoed met kans op een stijging in Duitsland

  • Duits vastgoed in Sauerland

  • Appartementen in Duitsland

  • Recreatiewoningen zoals een tweede huis in Frankrijk met garanties. 

  • Studentenkamers in Nederland en België. 

  • Studio’s 

  • Serviceflats

  • Rusthuiskamers 


Waarom kiezen voor een garantie? 

Naast het feit dat een verhuurgarantie de leegstand afdekt is het ook prettig om afgedekt te zijn tegen wanbetalers. Het is vervelend om te laat geld te ontvangen. Met de verhuurgarantie is het mogelijk om hieraan te ontkomen. Zeker als een belegger hiervoor al een paar vervelende ervaringen heeft gehad met wanbetalers.

Hoe lang duurt de verhuurgarantie

Wanneer een beleggingspand gekocht wordt is het belangrijk om te weten of er een verhuurgarantie is en wie deze garantie geeft. Het is niet ongebruikelijk voor een verkopende partij om de verhuur te garanderen. Het is dan wel belangrijk om de periode van de verhuurgarantie vast te stellen. Het kan een jaar zijn en ook langer.

Een verzekering voor de huur

Het is ook mogelijk om een verzekering af te sluiten voor het krijgen van de huur. Wanneer een huurder de huur niet betaald dan zal de verzekeraar de huur overmaken. Er zijn wel voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo moet er voldaan worden aan een inkomenscriteria voor de huurder.

De voordelen van een beleggingspand met verhuurgarantie

De voordelen voor het kopen van een beleggingspand met verhuurgarantie is natuurlijk dat iedere maand met de zekerheid van de klok de huur binnenkomt. Tenminste voor zolang als de huurgarantie loopt. Het is prettig om zonder zorgen een investering te doen in een beleggingspand. De periode van de huurgarantie is het voor de investeerder mogelijk om zeker te zijn van een rendement. Het wordt gemakkelijker om een investering te doen. Het is mogelijk om sneller de koop te beklinken. Voor veel investeerders is de garantie de reden om een beleggingspand te kopen. Het biedt meer zekerheid. Ook zorgt het voor een stuk vertrouwen in het beleggingspand en de huurders.

De nadelen van een beleggingspand met verhuurgarantie

Waar voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Een pand kopen met een verhuurgarantie kan wat duurder zijn dan een pand zonder deze garantie. Voor zekerheid moet je simpelweg meer betalen. Het is een logische wet in het economisch verkeer. Een pand kopen zonder huurders is een stuk goedkoper. Helemaal wanneer het pand al meerdere jaren leeg staat. De hogere prijs is te rechtvaardigen doordat er direct meer inkomsten zijn. De inkomsten blijven ook voor een specifieke periode bestaan. Een prettige gedachte voor een investeerder. Wanneer er een meer prijs moet betaald worden voor deze garantie dan zullen veel investeerders dit graag doen. Wanneer een beleggingspand een hoge bezettingsgraad kent dan zal het ook haar waarde blijven behouden.De voordelen van een vastgoedinvestering boven andere investeringen 

Waarom is een vastgoedinvestering zo’n goede investering? We sommen het graag even op. Het belangrijkste voordeel is uiteindelijk het hefboomeffect. Het is namelijk mogelijk om geld te investeren in een beleggingspand en een deel te financieren met de hulp van een bank. Het is prettig om zo een goed rendement te krijgen op het eigen geld. Daarnaast is een vastgoedbelegging een zekere belegging. Over de jaren heen is de waarde van vastgoed alleen maar gestegen. De vraag blijft groeien en het aanbod groeit minder snel. Natuurlijk zijn er dipjes geweest dat de hele vastgoedmarkt in elkaar zakte. Het is echter altijd zo geweest dat de waarde van het pand daarna gewoon weer is gestegen. Wel een prettige gedachte toch?

Een alternatief met garanties? 

Het is mogelijk om het geld op een spaarrekening te zetten. Hoewel de zekerheid hier erg groot is zijn de rentestanden niet erg aantrekkelijk. Eigenlijk valt deze keuze af. Simpelweg omdat het geld minder waard wordt en er te weinig rendement is om de inflatie mee op te vangen.

Een andere keuze kan het beleggen in obligaties zijn. Het is afhankelijk van de keuze hoe dit uitpakt. Het is een defensieve manier van beleggen. 

Aandelen met een hoog dividendrendement kunnen interessant zijn. Met het hogere dividendrendement is het namelijk mogelijk om putopties te kopen om jezelf te beschermen tegen een waardedaling. Als de aandelen in waarde afnemen worden de putopties meer geld waard. Per saldo is er dan geen verlies. Stijgen de aandelen sterk? Dan is er een potentieel rendement. Beleggen in aandelen brengt echter risico’s met zich mee. We kunnen dit beleggen met garanties noemen. 

Maak de juiste keuze 

Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Weeg goed af hoe het geld geïnvesteerd gaat worden. Natuurlijk zijn er alternatieven om het geld in te investeren. Wat zijn echter de risico’s en de opbrengst? Volgens Richard Branson (de bekende zaken tycoon) is het belangrijker om de downside van een deal af te schermen dan je te laten leiden door de upside van een deal. Het is ook bij het kiezen van de volgende investering van groot belang. Vergelijk alle opties bij het beleggen in vastgoed, aandelen of obligaties. Een combinatie van een belegging in aandelen of obligaties welke gerelateerd zijn aan de vastgoedmarkt zijn ook een optie. Het is dan wel prettig dat juist deze fondsen verhuurde beleggingspanden hebben met een verhuurgarantie. Eigenlijk komen we dan weer uit bij de basis! Een sterke en stabiele basis waar men zeker weet dat er iedere maand een rendement gemaakt wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1158x
Toegevoegd: 08-10-2019 15:54
Gewijzigd: 09-10-2019 09:04

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!