Een auto huren op Curaçao

Een auto huren op Curaçao

Een auto huren op CuraçaoCuraçao is een eiland in gelegen in het Zuidelijk Caribisch gebied. Curaçao en Nederland hebben een lang verleden met elkaar, maar inmiddels is Curaçao een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel families zijn waarvan sommigen in Nederland wonen of verblijven en andere op Curaçao wonen. Er is dan ook veel verkeer tussen beide landen. Naast de familiebezoeken, is Curaçao ook ongekend populair als vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het eiland is relatief goedkoop en heeft vrijwel het hele jaar door prachtig weer en is het heerlijk vertoeven. Het eiland ligt dan wel in het Caraïbisch gebied, maar ligt buiten de orkaanriem, wat dit ook op dat gebied een veilige bestemming maakt.

Nederlanders die de koude winter willen ontsnappen en willen genieten van parelwitte stranden, een warme zee, cocktails en lekker eten, weten deze bestemming makkelijk te vinden. Een groot voordeel aan een vakantie op Curaçao, is dat je vrijwel overal gewoon Nederlands kan praten. Het eiland is ongeveer 440 vierkante kilometer en daarmee iets te groot om geen gebruik te maken van een auto. Het meenemen van je eigen auto is door de ligging uiteraard geen optie, waardoor steeds meer mensen kiezen voor het huren van een auto op Curaçao, waarmee het verblijf op het eiland nog prettiger wordt.

Een auto huren op Curaçao geeft je onafhankelijkheid

Wanneer je Curaçao bezoekt dan wil je natuurlijk het maximale uit je trip halen. Het is dus belangrijk dat je makkelijk en comfortabel op verschillende plekken kan komen. Uiteraard kent het eiland diverse taxibedrijven, maar dit is vaak niet de meest ideale oplossing, omdat je hiermee afhankelijk bent van andere en er steeds opnieuw zaken geregeld moeten worden wanneer je ergens naartoe wil gaan. Door een auto te huren op het eiland behoud je je onafhankelijkheid en kun je gaan en staan waar en wanneer je maar wil zonder afhankelijk te zijn van anderen. Curaçao biedt een grote diversiteit aan verschillende landschappen en ervaringen. Misschien verblijf je in een mooie accommodatie in Willemstad, maar wil je ook weleens een dagje er tussenuit naar Westpunt of Mambo Beach. Met een auto rijd je hier makkelijk naartoe en kun je zelf bepalen hoelang je wil blijven en wanneer je terug wil gaan naar je accommodatie.

Het rijden op Curaçao is relatief gemakkelijk en veilig

Bij het huren van een auto buiten Nederland schieten sommige mensen wel een beetje in de stress, omdat het rijden in een ander land toch altijd anders is dan dat we gewend zijn en dan rijd je ook nog eens in een auto die niet van jezelf is. Op Curaçao is het verschil op de weg ook groot in vergelijking met onze Nederlandse wegen, maar niet in negatieve zin. Het rijden op Curaçao kan als relatief gemakkelijk worden ervaren en in sommige gevallen zelfs rustiger en eenvoudiger dan in Nederland. Op Curaçao wordt er net zoals in Nederland aan de rechterkant van de weg gereden en de meeste verkeersregels zijn exact hetzelfde als in Nederland. Over het algemeen ligt de snelheid van het verkeer aanzienlijk lager dan in Nederland en ook de snelheidslimieten liggen lager. Vrijwel alle auto’s op Curaçao zijn automatisch geschakeld waardoor je makkelijk kan rijden en nog beter op de weg kan letten. Er zijn een aantal benzinestations op het eiland en er wordt geen onderscheid gemaakt in verschillende soorten benzine. De kwaliteit van de wegen is niet zoals we dat in Nederland gewend zijn, maar zolang je rustig rijdt zal dit geen problemen moeten opleveren. Alleen bij regen is het belangrijk om extra afstand te houden met betrekking tot een langere remweg en een eventueel gladder wegdek.


Gerenommeerde verhuurbedrijven bieden alle opties die je nodig hebt

Wanneer je een auto gaat huren zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je de deal sluit en alle papieren ondertekent. Uiteraard is het soort en type auto natuurlijk van belang en moet deze passen bij jouw wensen en de grootte van jouw gezelschap en het aantal bagage dat je mee wil kunnen nemen. Op Curaçao heb je relatief veel keuzemogelijkheden met betrekking tot verschillende verhuurbedrijven. Zoals bij alles, geldt hier ook; wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dit vaak ook het geval. Het is dan ook niet verstandig om puur en alleen te focussen op de prijs, want er spelen nogal wat factoren een rol die de prijs beïnvloeden. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat het soort auto de grootste invloed heeft op de verhuurprijs, maar ook andere onderdelen tellen mee, zoals bijvoorbeeld het eigen risico en de verschillende type dekkingen met betrekking tot de verzekering. Het is dan ook goed om vooraf te bedenken tot in welke mate je eventuele financiële risico’s afgedekt wil hebben bij pech of een ongeval. Wanneer je een deal vindt voor een zeer goedkoop bedrag dan kan het zijn dat je eigen risico behoorlijk hoog ligt en je in geval van pech of een ongeval voornamelijk zelf voor de kosten moet opdraaien. Op Curaçao vind je een mix van lokale verhuurbedrijven van kleinere ondernemers tot de wereldwijd bekende grotere verhuurbedrijven. Hoewel Curaçao niet heel groot is en de wegen relatief goed te vinden zijn, is het altijd handig om een navigatiesysteem mee te huren wanneer je een auto boekt, om er voor te zorgen dat je altijd op de snelste manier op de plaats van bestemming terecht komt en niet verdwaald raakt.

Vanuit Nederland je huurauto regelen maakt je reis nog aangenamer

De meeste verhuurbedrijven op Curaçao hebben een vestiging op het vliegveld of bieden het vliegveld in ieder geval aan als ophaal- of afleverpunt voor de huurauto. Dit is natuurlijk prettig, omdat je dan direct op de bestemming aangekomen in de auto kunt klimmen. Wanneer je echter nog efficiënter wil zijn en tijdens je vakantie niks meer wil hoeven regelen, dan is er bij de grotere verhuurbedrijven de mogelijkheid om al vanuit Nederland je huurauto te boeken. Op de internetsite van het verhuurbedrijf kun je het type auto al vast uitkiezen en kun je aangeven welke dekkingen voor de verzekering je erbij af wil sluiten en of je bijvoorbeeld gebruik wil maken van een navigatiesysteem of andere accessoires op de auto. Wanneer je dit doet kun je ook vooraf al betalen en hoef je op de bestemming aangekomen alleen nog een krabbel te zetten en rijd je direct in je eigen huurauto van het vliegveld af naar je eindbestemming.

De auto parkeren op Curaçao

Uiteraard wil ook de verhuurder dat er niks met de auto gebeurt en dat deze altijd veilig geparkeerd staat wanneer deze niet gebruikt wordt. Er zijn dan ook veel verhuurders die het verplicht stellen om ’s nachts de auto op een erf geparkeerd te hebben of achter een hek, zodat er niks met de auto kan gebeuren. Op de meeste plekken in Willemstad is het betaald parkeren en kun je in Punda en Otrobanda je parkeerplek betalen. De betaalde plekken zijn te herkennen aan een nummer op de parkeerplek. Dit geldt echter alleen voor overdag. Helaas is er ook criminaliteit op Curaçao en het is dan ook aan te raden om zoveel mogelijk gebruik te maken van bewaakte parkeerplekken indien mogelijk. Ongeacht het soort parkeerplek doe je er altijd verstandig aan om niks in het zicht te laten liggen in de auto en waardevolle spullen mee te nemen uit de auto. Een tip die hierbij ook vaak helpt, is om de bagageruimte zichtbaar te houden waar mogelijk en het dashboarddeurtje open te laten staan, zodat het van buiten goed te zien is dat er niets te halen valt in de auto.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MariekedeBruijn
Aantal keer gelezen: 1456x
Toegevoegd: 02-03-2021 20:08
Gewijzigd: 03-03-2021 09:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!