Zakelijke events organiseren op de Waddeneilanden

Zakelijke events organiseren op de Waddeneilanden

Zakelijke events organiseren op de WaddeneilandenDe Waddeneilanden zijn niet alleen populair voor een weekendje weg, ook worden er steeds meer zakelijke events gehouden. De Waddeneilanden staan bekend om de vrijetijdsbesteding, maar ook om de zakelijke markt. Of het nu gaat om teambuilding of een zakelijke afspraak, het Waddengebied is dé locatie voor een zakelijk event.

Verschillende zakelijke events

Misschien denk je nu: wat wordt er bedoeld met zakelijke events op de Waddeneilanden? De zakelijke markt is op te delen in verschillende evenementen. Dit kunnen teamuitjes zijn om het groepsgevoel te versterken, maar ook een dagje weg met je partners om de relatie te behouden. We zetten de verschillende zakelijke events voor je op een rij.

  • Bedrijfsuitje

Om de werknemers in het zonnetje te zetten of om een behaald doel te vieren, wordt er vaak een bedrijfsuitje georganiseerd. Een bedrijfsuitje op de Waddeneilanden kan sportief zijn, maar ook creatief. Er zijn enorm veel mogelijkheden en het is belangrijk dat er een uitje wordt gekozen dat past bij het bedrijf of de organisatie. 

  • Teambuilding

We willen allemaal een goede sfeer op de werkvloer. Samenwerken en vertrouwen is ontzettend belangrijk en deze kwaliteiten kun je verbeteren met teambuilding. Bij deze activiteit leer je beter met elkaar samenwerken en zullen jullie communicatie-skills op de proef gesteld worden. 

  • Congres

Een congres is een bijeenkomst waar een groep mensen samenkomt. Het kan een dag duren, maar meestal worden er meerdere dagen voor uitgetrokken. Er komen verschillende sprekers en tussendoor kan er worden gegeten en aan het netwerk worden gewerkt. 

  • Meeting

Bij een meeting op de Waddeneilanden komen er mensen samen om te overleggen of te praten over een bepaald onderwerp. Deze afspraak kan kleinschalig zijn, maar het is ook mogelijk om een meeting te houden met een grote groep mensen.


Waarom de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden worden steeds populairder voor kleine vakanties. Het voelt namelijk een beetje als het buitenland als je op de boot stapt. Je kunt genieten van de prachtige natuur, de brede stranden en de heerlijke restaurants. Om deze reden wordt er dan ook vaak gekozen om een zakelijk event op een van de Waddeneilanden te organiseren. Er zijn enorm veel activiteiten die kunnen worden uitgevoerd om het teamgevoel te versterken, maar ook zijn er mooie locaties waar je kunt vergaderen en na de tijd een hapje kunt eten. Om je iets meer informatie te geven over zakelijke events op de Wadden zullen we een aantal mogelijkheden met je delen.

Een uniek bedrijfsuitje

Wil je dit keer graag een origineel bedrijfsuitje organiseren? Hebben jullie al gegeten bij alle leuke restaurants in de omgeving en zijn jullie wel een beetje klaar met bowlen? Een bedrijfsuitje op Ameland of Terschelling is een unieke belevenis voor een team. Zodra je de haven in loopt, krijg je direct een vakantiegevoel. De Waddeneilanden zijn goed te bereiken en de boten varen van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat. Genoeg tijd voor leuke activiteiten dus. Houd jullie team wel van een sportief uitje? Ga dan eens wadlopen met al je collega’s. Je kunt bijvoorbeeld een tocht maken naar Ameland of Schiermonnikoog. Je start bij de haven en loopt met laagwater naar een van de Waddeneilanden toe. Is dit je iets te sportief? Dan raden we je aan om op een van de eilanden te blijven en met een gids een tocht te maken. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Zoek van tevoren genoeg informatie op en laat je vooral adviseren door professionals.


Teambuilding: een goede samenwerking

Teambuilding is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een goede samenwerking binnen een bedrijf is ontzettend belangrijk en hier willen we dan ook allemaal hard voor werken. Teambuildingactiviteiten bieden niet alleen voordelen voor werkgevers, maar ook voor werknemers. Als je een band met je collega’s opbouwt, zorgt dit er namelijk voor dat je extra gemotiveerd bent en je taken beter gaat uitvoeren. Als je een activiteit organiseert op een andere locatie is het belangrijk dat je nadenkt over het vervoer. Bij teambuilding op een van de Waddeneilanden begint het uitje eigenlijk al op de boot. Iedereen krijgt op deze manier tijd om elkaar beter te leren kennen en een gesprekje aan te gaan. Er zijn verschillende uitjes die je op de Waddeneilanden kunt doen om het groepsgevoel te versterken. Zo is het een mogelijkheid om een raadsel met elkaar op te lossen of een escaperoom te boeken. Op deze manier moet je wel overleggen met anderen en zullen je communicatie-skills on-top moeten zijn. Kies bijvoorbeeld voor een ware GPS-tocht op Ameland en vind in groepen de weg naar een van de hotspots van het eiland. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke activiteiten die je kunt doen. Zorg ervoor dat je een uitje kiest die het samenwerken ondersteunt. Daarna is het altijd nog mogelijk om gezellig een drankje en hapje te doen in een van de leuke restaurants op de Waddeneilanden.

 

Congres of meeting op de Waddeneilanden

Moet je een congres organiseren? Een van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor een congres is de locatie. Je kunt ervoor kiezen om de bijeenkomst in een gebouw of zaaltje bij jou in de buurt te organiseren, maar wat is nu leuker dan een unieke locatie? Tegenwoordig worden er steeds meer congressen op de Waddeneilanden gehouden en wij snappen eigenlijk wel waarom. Omdat een congres vaak meerdere dagen bezet houdt, zijn de eilanden een perfecte locatie om te verblijven. Naast de mooie locaties aan het strand of in de duinen beschikken Ameland, Terschelling en Vlieland namelijk over leuke hotels en en gezellige restaurants. Door het organiseren van een congres op een van de Waddeneilanden geef je de gasten een mogelijkheid om na de bijeenkomsten met elkaar te socializen en op deze manier nieuwe netwerken op te doen. Naast congressen is het ook heel goed mogelijk om meetings te houden op de Waddeneilanden. Als je bijvoorbeeld een grote beslissing moet maken, kan het helpen om je even af te zonderen van de buitenwereld. Zoals we al zeiden voelen de Wadden een beetje als buitenland en kun je er heel goed tot rust komen. Daarnaast bieden de eilanden inspirerende locaties en een ongedwongen sfeer.

 

Zelf een zakelijk event op de Waddeneilanden organiseren?

Je kunt ervoor kiezen om een zakelijk event op de Waddeneilanden zelf te organiseren. Een dagje weg met een kleine groep kun je bijvoorbeeld goed zelf regelen. Ga je met een grote groep? Of heb je simpelweg niet veel tijd om alles zelf te plannen? Er zijn verschillende organisaties die jou kunnen helpen bij het organiseren van een bedrijfsuitje of ander zakelijk event. Een activiteit kan namelijk helemaal naar jouw wensen worden samengesteld. Het is belangrijk dat je van tevoren een doel opstelt. Dit kan zijn ‘het verbeteren van het groepsgevoel’, maar ook iets compleet anders. Een uitje op de Waddeneilanden kan namelijk helemaal worden afgestemd op het persoonlijke doel van het bedrijf. Zorg er ook voor dat je met je collega’s overlegd wat zij leuk zouden vinden. Het zou namelijk zonde zijn als het team jouw bedachte uitje helemaal niet leuk vindt. Laat je vooral adviseren over alle mogelijkheden over zakelijke events op de Waddeneilanden en maak vervolgens een keuze.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 1599x
Toegevoegd: 17-03-2020 09:54
Gewijzigd: 17-03-2020 10:46

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!