Een boekhouder inschakelen als startende ondernemer.

Een boekhouder inschakelen als startende ondernemer

Een boekhouder inschakelen als startende ondernemer.Je hebt je eigen bedrijf opgezet en hebt helemaal zin om aan de slag te gaan. Maar die boekhouding neemt meer tijd in beslag dan je van tevoren had verwacht.

Je hebt je eigen bedrijf opgezet en hebt helemaal zin om aan de slag te gaan. Maar die boekhouding neemt meer tijd in beslag dan je van tevoren had verwacht. Wist je dat een boekhouder ontzettend veel taken uit handen kan nemen? Daarnaast is een boekhouder helemaal op de hoogte van alle belastingvoordelen waar jij als startende ondernemer in aanmerking voor kunt komen. In dit artikel nemen we je mee in de voordelen van een boekhouder inschakelen als startende ondernemer!

Wat kan een boekhouder voor je onderneming betekenen?

Je kunt een boekhouder inschakelen om de hele financiële administratie uit handen te geven. Maar je kunt er ook voor kiezen om aparte werkzaamheden door een boekhouder uit te laten voeren. Laten we de belangrijkste werkzaamheden op een rij zetten:
-          Financieel advies
-          Invullen van belastingaangiften voor particulieren
-          Indienen aangiftes bedrijven en ondernemingen
-          Financiële administratie
-          Salarisadministratie
-          Crediteuren- en debiteurenbeheer
-          Het opstellen van een jaarrekening

Belastingvoordelen als startende ondernemer

Als startende ondernemer kom je in aanmerking voor verschillende belastingvoordelen. Laten we er een paar bij langs gaan:
-          Zelfstandigenaftrek. De zelfstandigenaftrek is een bedrag dat je van je winst mag aftrekken. Voor 2022 staat dit bedrag vast op € 6.310,- euro per jaar, dat afloopt tot een bedrag van € 3.240,- euro in 2036. Deze verlaging doen ze om de kloof tussen zelfstandigen en mensen in loondienst kleiner te maken.
-          Startersaftrek. Naast de zelfstandigenaftrek is er ook een startersaftrek in het leven geroepen. Deze aftrekpost is er om startende ondernemers, die nog maar weinig winst maken in het begin, fiscaal te ondersteunen. Dit bedrag mag je tijdens de eerste 5 jaar van je onderneming 3 keer toepassen. Voor 2022 is dit bedrag vastgesteld op € 2.123,- euro.
-          WBSO-regeling. Ontwikkel je voor je onderneming nieuwe fysieke producten of productieprocessen? Of doe je technisch-wetenschappelijk onderzoek? Dan is er een aftrek mogelijk voor speur- en ontwikkelingswerk. Kom je in aanmerking voor deze subsidie, dan kun je 40% van de gemaakte loon- en materiaalkosten aftrekken van de inkomstenbelasting.
-          Meewerkaftrek. Werkt je partner onbetaald of tegen onkosten mee aan je bedrijf? Dan kun je gebruik maken van de meewerkaftrek. Afhankelijk van het aantal meegewerkte uren kun je een percentage van de winst aftrekken.
-          Mkb-winstvrijstelling. Als zzp’er en eigenaar van een mkb kun je gebruik maken van de mkb-winstvrijstelling. Deze vrijstelling is van toepassing op alle ondernemers voor de inkomstenbelasting die winst maken uit hun eigen onderneming. Door gebruik te maken van deze vrijstelling mag je 14% van de winst aftrekken.
Aan al deze regelingen zitten voorwaarden vast. Een boekhouder kan je beter informeren over deze regelingen en of jij ervoor in aanmerking komt!

Aftrekbare zakelijke kosten

Als ondernemer mag je alle kosten die je voor je onderneming uit zakelijk oogpunt hebt gemaakt aftrekken. Hiervoor moet je de administratie wel goed bij hebben gehouden zodat je dit kunt verantwoorden aan de belastingdienst. Een boekhouder kan dit overzichtelijk voor je bijhouden zodat je niks mis loopt!


Meer tijd voor je onderneming

Het is een feit dat er ontzettend veel tijd zit in de boekhouding bijhouden voor je onderneming. Gemiddeld ben je hier 2 werkdagen per maand aan kwijt! Door een boekhouder in te schakelen kun je deze kostbare uren in het helpen te groeien van je onderneming stoppen.

Goed inzicht krijgen in je financiën

Als ondernemer is het ontzettend belangrijk dat je goed inzicht hebt in de financieel gezondheid van je bedrijf. Even naar het bedrag op je zakelijke rekening kijken telt hier helaas niet aan mee. Wanneer je voldoende inzicht hebt in de financiën van je bedrijf, houd je beter grip op je bedrijf! Een boekhouder kan een overzichtelijk overzicht voor je maken. Op deze manier ben je klaar om je bedrijf te laten groeien.
Daarnaast voorkom je problemen met de belastingdienst en klanten door je financiële administratie goed op orde te hebben. Je voorkomt boetes en weet zeker dat facturen snel worden verstuurd en betaald.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een boekhouder?

Ben je overtuigt om een boekhouder in te schakelen om je boekhouding uit te besteden? Slim, want het bespaart je veel tijd. Maar hoe kies je nu een goede boekhouder? We hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:
-          Maak duidelijke afspraken met je boekhouder. Vaak betaal je een vast bedrag per maand of per jaar, maar vraag ook even na welke werkzaamheden bij deze prijs inzitten. Dit geldt er ook voor wanneer je alleen het doen van aangifte aan een boekhouder uitbesteedt. Maak duidelijke afspraken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je de factuur ontvangt.
-          Boekhouder of accountant? Twijfel je nog of je een accountant of een boekhouder nodig hebt? Voor een mkb en als zzp’er voldoet een boekhouder helemaal. Een boekhouder is vakkundig genoeg om je salarisadministratie en financiële administratie bij te houden.
-          Ga op zoek naar een boekhouder in de buurt! Voorkom hoge benzinekosten of lange reistijd door een boekhouder in de buurt te zoeken. Dit is handig wanneer je graag afspreekt voor persoonlijk overleg.
-          Groot kantoor of zzp’er? Twijfel je of je via een groot kantoor een boekhouder inschakelt of iemand die werkzaam is als zzp’er? Weeg dan af of je een persoonlijke aanpak belangrijk vindt of snelle hulp. Bij een groot kantoor word je namelijk door meerdere mensen geholpen, terwijl een zzp’er de enige is die zich bezighoudt met de boekhouding van je onderneming.

De grootste voordelen nog even op een rij:

-          Bespaar jezelf veel tijd en energie door een boekhouder in armen te nemen. Waarschijnlijk scheelt dit ook frustraties bij jezelf.
-          Een boekhouder is goed op de hoogte van de belastingvoordelen als startende ondernemer. Waardoor een boekhouder je kan helpen met geld besparen.
-          Je krijgt goed inzicht in de financiële gezondheid van je bedrijf en kan voor advies hierover bij je boekhouder terecht.
-          Voorkom problemen met de belastingdienst en klanten! Een boekhouder zorgt ervoor dat je financiële administratie in orde is.

Je administratie uitbesteden kan dus voor vele voordelen bieden. Ga voor jezelf na of je liever je boekhouding zelf blijft bijhouden of dat je het liever uitbesteed aan een professional. Zeker als je geen kaas hebt gegeten van cijfertjes en boekhoudkundige termen is het verstandig om een boekhouder in te schakelen.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: rubinkoot1
Aantal keer gelezen: 868x
Toegevoegd: 28-07-2022 17:14
Gewijzigd: 02-08-2022 08:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!