New-York City Skyline

Een citytrip New York

New-York City SkylineEen citytrip New York is een geweldige ervaring. Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Het is nog maar de vraag of je ooit terugkomt in een wereldstad als New York. Je kan er maar beter het beste van maken en je reis zo goed mogelijk voorbereiden. In dit artikel geven we je een aantal tips die je gedaan moet hebben in New York.

Ontbijten in Tick Tock.

Op de 8th avenue vlakbij Madison Square Garden is een Amerikaanse diner gevestigd. Uniek aan Tick Tock is dat het 24 uur per dag open is en ze de hele dag door ontbijt serveren. Het maakt niet uit of je een enorme jetlag hebt. Bij Tick Tock kan je altijd even ontbijten.

9/11 memorial

Indrukwekkend om gezien te hebben is het 9/11 memorial. Op de plek van de oude World Trade Centers is een gedenkplek gemaakt voor alle slachtoffers. De toegang tot het memorial is gratis, je hebt alleen wel kaartjes nodig. Je kan vlakbij het memorial gratis kaartjes ophalen. Wie als eerste kaartjes komt halen mag als eerste naar binnen. Bij het memorial is een museum hiervoor moet je wel entree betalen. In het museum kom je achter de verhalen van de slachtoffers.

Vrijheidsbeeld

Bij een bezoek aan New York mag een tripje naar het Vrijheidsbeeld niet ontbreken. Het is slim om je kaartjes tijdig te boeken want ze zijn regelmatig uitverkocht. Per uur kunnen er een beperkt aantal mensen richting Liberty Island om het Nationale Monument te bezichtigen. Het Vrijheidsbeeld speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van immigranten. Bij aankomst in Amerika werden de immigranten welkom geheten door het Vrijheidsbeeld. Het beeld was het eerste wat de immigranten zagen.

Empire State Building

Na 9/11 was The Empire State Building het hoogste gebouw van New York. Het gebouw gelegen aan de Fifth Avenue is vandaag de dag één van de hoogste gebouwen. Het is niet meer het hoogste gebouw van New York. Het is mogelijk om met een speciale lift naar de top van de Empire State Building te gaan. Vanaf de bovenste verdieping heb je een prachtig uitzicht over New York.

Central Park 

Central Park spreekt bij iedereen wel tot de verbeelding. Het is een groot stadspark gelegen in Manhattan. Het park speelt een rol in diverse films en tv-series. Elk jaar verwelkomt het park mede door deze publiciteit 25 miljoen bezoekers.

National History Museum

Ben je van plan een museum te bezoeken in New York? Er zijn gigantisch veel musea waar je uit kan kiezen. Een museum waar je zeker geweest moet zijn is National History Museum. Elk jaar worden er meer dan honderd expedities door dit museum uitgevoerd. De collectie van het museum is gigantisch en moet je gezien hebben bij een bezoek aan New York.

Time Square

Time Square is een groot plein in de buurt van Broadway. Het is één van de beroemdste pleinen ter wereld. Het plein dankt zijn naam aan The New York Times. Time Square is vooral bekend door de vele lichtgevende reclameborden. Er hangen meer dan 50 billboards waarmee vooral musicals worden aangekondigd. Op oudejaarsavond kijken miljoenen Amerikanen de live uitzending op Time Square waarbij een grote glanzende bal naar beneden daalt.

Rockefeller Center 

Rockefeller Center is gelegen in het hart van Manhattan en bestaat uit 19 commerciële gebouwen. In het centrum zijn bedrijven en winkels gevestigd. NBC maakt nog dagelijks televisie uitzendingen vanuit Rockefeller Center. Rockefeller Plaza is vooral tijdens de wintermaanden bekend bij toeristen. In de wintermaanden kunnen inwoners en toeristen schaatsen en genieten van de magische kerstsfeer.

Helikoptervlucht boven Manhattan 

Je moet er wel aardig wat geld voor overhebben, maar het is een bijzondere ervaring. Een helikoptervlucht boven Manhattan geeft je een prachtig uitzicht over de stad. De vlucht duurt slechts een kwartier. Je ziet de stad vanuit een ander perspectief waarbij alle highlights van de stad voorbij komen.

Bezoek de Yankees 

Het hele jaar door zijn er verschillende sportwedstrijden die je kan bijwonen. Het bijwonen van een sportwedstrijd is een unieke ervaring in Amerika. Mocht je tijd overhebben in New York bezoek dan zeker de Yankees. Voor New York is het één van de belangrijkste sportclubs van de stad. Het meemaken van een honkbalwedstrijd is typisch Amerikaans en een hele belevenis.

Bezoek een musical op Broadway. 

Broadway is de musicalwijk van New York. Je komt hier hele grote producties tegen, maar ook kleine producties. De grote producties kosten aardig wat geld om bij te wonen. Als je toch een show wil bijwonen zonder de hoofdprijs te betalen, dan is er een manier om goedkoop aan tickets te komen. Op Time Square kan je dagelijks in de rij staan om voordelig de laatste kaarten te bemachtigen. De laatste kaarten gaan met 50% korting weg. Je moet er alleen wel op tijd bijzijn en het geduld hebben om in een lange rij op Time Square te gaan staan.

One World Trade Center 

Het One World Trade Center is één van de hoogste gebouwen van Amerika. Het gebouw staat op het lijstje met de hoogste gebouwen ter wereld. Het is mogelijk om met een speciale lift naar het observatiedek te gaan. Uiteraard heb je vanaf dit dek een prachtig uitzicht over de stad. Als je geld wil besparen dan is het slim om je kaartjes vooraf te bestellen. Vanaf One World Trade Center heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Brooklyn Bridge 

Eén van de bekendste bruggen van New York is de Brooklyn Bridge. De brug werd in 1883 officieel geopend en verbind de wijk Brooklyn met Manhattan. De beste manier om deze brug te verkennen is te voet. Je kan vanuit Manhattan naar de overkant lopen en genieten van het uitzicht. Aan de overkant kan je eventueel de wijk Brooklyn ontdekken.

Madison Square Garden

Eén van de bekendste evenementenhallen ter wereld is Madison Square Garden. In de hal is ruimte voor 20.000 bezoekers. Het is o.a. de thuisbasis van The New York Knicks (basketbal) en The New York Rangers (ijshocky). Naast sport treden er regelmatig grote beroemdheden op in Madison Square Garden.

Shoppen in New York

Als je in New York bent dan kan je prima shoppen. Het grootste warenhuis van de stad is de Macy’s. Dit warenhuis is gelegen aan de Herald Square en heeft elf verdiepingen. Vooral rond de feestdagen is het warenhuis prachtig aangekleed. Naast Macy’s kan je shoppen op de 5th avenue waar alle grote merken aanwezig zijn. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Times Square waar je een gigantische M&M’s winkel aantreft.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 3527x
Toegevoegd: 08-08-2016 20:21
Gewijzigd: 08-08-2016 23:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!