het witte huis

Een citytrip Washington

het witte huisWashington DC is de hoofdstad van Amerika en absoluut de moeite waard voor een citytrip. De vele musea en onvergetelijke monumenten zijn een feest van herkenning. Ben je fan van tv-series als House of Cards of Scandal? Je hebt even het idee dat je over de set van een tv-serie loopt tijdens een citytrip Washington. Een citytrip naar Washington zit vol met hoogtepunten die je niet wil missen. Wij hebben ze voor je verzameld.

Het Witte Huis

Eén van de meest bezochten bezienswaardigheden in Washington is het Witte Huis. Dit is de officiële residentie van de president van Amerika. In 1792 werd er begonnen met de bouw van het Witte Huis. In 1800 was het gebouw bijna voltooid, maar werd de president officieel verhuist. John Adams was de eerste president van het Witte Huis en sindsdien heeft elke president in het huis gewoond. Het gebouw is in de loop der jaren wel uitgebouwd. De oostvleugel en westelijke vleugel zijn bijvoorbeeld later aangebouwd. In het Witte Huis zijn 132 kamers te vinden. Helaas is het gebouw van binnen alleen door Amerikanen te bezoeken sinds de aanslagen in 2001.

Capitool

Al ruim 200 jaar is het Capitool het centrum van Amerika waaruit het land geregeerd wordt. Het is één van de meest invloedrijke plekken ter wereld. Aan het bouwwerk is duidelijk te zien dat er invloeden zijn vanuit Europa. Het bouwwerk heeft iets weg van de bouwstijl uit Rome. In 1793 werd de bouw van het bouwwerk gestart, maar de bouw verliep langzaam. In 1814 was het gebouw nog niet voltooid en deels verwoest door een aangestoken brand door Britse troepen. In 1826 werd de bouw officieel voltooid. In het gebouw zijn 540 kamers te vinden. Het is mogelijk om een rondleiding te maken door het Capitool. Het is slim om ver van te voren te reserveren want er zijn maar een paar rondleidingen per dag.

Washington Monument

Het Washington Monument is een eerbetoon aan de eerste president van Amerika. Het is naast het Capitool en het Witte Huis één van de bekendste symbolen van Washington. Het is mogelijk om het 169 meter hoge monument te bezoeken. Vanaf de top van het monument heb je een prachtig uitzicht over de stad en kan je de mooiste foto's maken. Voor het bezoek aan het monument worden gratis kaartjes uitgedeeld. Op het kaartje staat een tijdstip en wie het eerste komt mag als eerste naar binnen.

Lincoln Memorial

Het Lincoln Memorial is een indrukwekkend monument voor de 16e president van Amerika: Abraham Lincoln. Hij was de man die ervoor zorgde dat er een einde kwam aan slavernij in Amerika. Daarnaast leidde hij zijn land door een burgeroorlog heen. Lincoln groeide uit tot een held en één van de belangrijkste mannen uit de geschiedenis van Amerika. Zijn tragische dood maakte een einde aan zijn ambtstermijn en ter nagedachtenis is er het Lincoln Memorial in Washington. Het gebouw is 24 uur per dag geopend. Vergeet niet om in de avond nog een keer langs te komen want dan is het gebouw prachtig verlicht.

Jefferson Memorial

Vanuit het Lincoln Memorial kan je doorlopen naar het Jefferson Memorial. Een herdenkplek voor de 3e president van Amerika. Hij was o.a. één van de grote namen die de onafhankelijkheidsverklaring ondertekende. Jefferson was dol op de Griekse architectuur. Zijn monument heeft dan ook invloeden uit de Griekse architectuur. In het monument staat een bronzen standbeeld en er staan verschillende uitspraken van de president op de muren geschreven. Net als het Lincoln Memorial is het Jefferson Memorial 24 uur per dag geopend.

Iwo Jimo Memorial

Eén van de bekendste standbeelden uit Washington is het Iwo Jimo Memorial. Het is een standbeeld voor de gevallen soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Iwo Jimo. Op het kleine eiland in Japan vielen 9.100 slachtoffers. Na de verovering van het eiland plaatsten vijf mariniers en een hospik de Amerikaanse vlag. Van dit moment werd een foto gemaakt en op basis hiervan is het monument gemaakt. Van de zes soldaten waar het standbeeld van gemaakt is verloren na het planten van de vlag nog 3 het leven tijdens de slag om Iwo Jima.

Georgetown

De oudste gebouwen in Washington zijn te vinden in Georgetown. Het is een elegante buitenwijk gelegen aan de rivier. Bij een bezoek aan de wijk heb je het idee dat je teruggaat in de tijd. Er staan gebouwen die er al vanaf 1765 staan. De woonwijk heeft een aantal beroemde inwoners gehad. John F Kennedy woonde bijvoorbeeld voordat hij president werd aan de 3307 N Street in Georgetown. Het oudste huis ligt aan M street en wordt The Old Stone House genoemd. Het is het enige huis in Washington van voor de Amerikaanse revolutie. Het huis is te bezoeken en open voor publiek.

House of Cards rondleiding

Ben je fan van House of Cards? Het grootste gedeelte van de serie is opgenomen in een studio. Alle buiten scènes zijn wel opgenomen in Washington. Een aantal locaties uit de tv-serie zijn in het echt te bezoeken. De Washington Herald waar Zoë Barnes werkt is ook echt een krant alleen heet het de Washington Post. De bekende gebouwen hebben we natuurlijk al genoemd zoals het Capitool waar Frank Underwood werkt. Helaas is ook een groot deel van de serie opgenomen in Baltimore. Dit heeft te maken met de beveiliging rond Washington, waardoor de film crew regelmatig moest uitwijken. Claire en Frank Underwood wonen bijvoorbeeld aan de 1609 Park Avenue in Baltimore. Je kan Baltimore bezoeken in combinatie met Washington. De steden zijn namelijk buren van elkaar.

Nationaal luchtvaart en ruimtevaart museum.

Het Nationaal Luchtvaart en Ruimtevaart Museum in Washington is absoluut de moeite waard om gezien te hebben tijdens een bezoek aan de stad. Vooral als je interesse hebt in de ruimtevaart. Het museum heeft de grootste collectie met vliegtuigen en ruimtevaartvoertuigen ter wereld. De meeste items zijn in het echt te zien. Er zijn verschillende interactieve attracties in het museum. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een vliegtuig te besturen in de vliegsimulator. Daarnaast kan je vliegen door het heelal in een ruimteschip. De interactie in het museum is leuk om te zien. Toegang is gratis, maar het is wel slim om op tijd te komen vanwege de drukte.

International Spy Museum

Washington staat bekend om de diverse musea en het International Spy Museum is er één van. In dit museum is niets wat het lijkt en zie je alles wat te maken heeft met spionage. Ontdek dodelijke attributen of gadgets om iemand mee om te leggen. De items komen van o.a. de CIA, MI5 en KGB. In het museum kan je zelfs leren hoe je zelf als spion aan de slag kan.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 4316x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:50
Gewijzigd: 26-08-2016 23:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!