München

De hoogtepunten van een stedentrip naar München!

MünchenGa je een stedentrip naar München maken? Dan staat jou een leuke tijd te wachten. München is een bijzondere stad, omdat het aan de ene kant een super moderne stad is en aan de andere kant een stad met een rijke geschiedenis. Duitsland wordt het land van het bier genoemd en in Duitsland zelf wordt München al de stad van het bier genoemd! Op deze pagina ontdek je alle mogelijkheden.

Algemene informatie

München wordt vaak verward als de hoofdstad van Duitsland. Veel mensen denken dat München de hoofdstad van het land is, maar dat is Berlijn. München is wel de hoofdstad van de provincie Beieren. De reden waarom München de stad van het bier wordt genoemd is omdat er maar liefst 20 grote biertuinen zijn te vinden en ieder jaar weer tijdens het beroemde Oktoberfest is deze stad het centrum van het hele festival. Toeristen uit de hele wereld komen dan naar deze stad om het feest uitbundig te vieren. Met de tips op deze pagina maak je alle hoogtepunten van de stad mee.

  • Bezienswaardigheden
  • Winkelen
  • Uitgaan
  • Waar te verblijven
  • Fietsen
  • Musea
  • Bespaartips

Bezienswaardigheden van de stad

Waar je absoluut geweest moet zijn wanneer je in München bent is het Mariënplatz. Het Mariënplatz is het middelpunt van de stad en hier zijn ook het nieuwe en het oude stadshuis gevestigd. Het oude stadshuis dateert uit 1480 en het nieuwe stadshuis is gebouwd in de 19e eeuw. Het klokkenspel bij het nieuwe Rathaus is dagelijks te bewonderen van 11 tot 12 uur. Overigens is de Duitse gezelligheid ook goed te vernemen wanneer je op dit plein bent. Overal kom je bars en restaurants tegen.
Ook het kasteel Nymphenburg is een bezoekje waard. Dit kasteel is te vinden op een afstand van 8 kilometer vanaf het centrum. Het kasteel is gebouwd in 1664 en is dagelijks geopend voor bezoekers. Het paleis zelf is prachtig ingericht met mooie kamers en een grote tuin. Ook leuk is om bij het park een stukje te varen met een gondola. Naast het hiervoor genoemde kasteel is het ook leuk om de Olympische toren en het park te bezoeken. Dit park is in 1973 aangelegd toen de Olympische Spelen in Duitsland werden gehouden. Het park is vandaag de dag nog steeds te bezoeken. De hoogste televisietoren van Duitsland is te vinden in dit park. Deze toren kun je vandaag de dag nog in. Bovenin de toren is een ronddraaiend restaurant gevestigd. Een unieke locatie om een kijkje te nemen, want vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad.
De Frauenkirche is de grootste kerk van München. Van buiten ziet het er nog niet heel bijzonder uit, maar de binnenkant van de kerk is erg fraai gemaakt. Het is mogelijk om de torens in de kerk te beklimmen en boven te genieten van het prachtige uitzicht. Bij een heldere lucht heb je overdag de kans om de Alpen te zien. Volgens velen is het uitzicht vanaf de Sint-Petruskerk zelfs nog mooier dan vanuit de Frauenkirche. In de volksmond wordt de Sint-Petruskerk ook wel de Alten Peter genoemd.
De Viktualienmarkt is de lokale markt die dagelijks plaatsvindt in München. Dit is een markt die in het centrum van de stad wordt gehouden en is voornamelijk op levensmiddelen gericht. De markt wordt inmiddels gezien als een historische markt, want hij wordt al meer dan 200 jaar gehouden. Dit is de plek om een braadworst te kopen of een biertje te drinken. Gedurende de zomerperiode is dit de locatie om even te gaan zitten en te genieten van een van de plaatselijke lekkernijen. Nog een hoogtepunt bij een bezoek aan München is een bezoek aan het stadion van Bayern München. Dit kan door een kaartje te kopen indien er een voetbalwedstrijd wordt gehouden, maar je kunt er ook terecht wanneer er geen wedstrijd aan de gang in. Het is mogelijk om een rondleiding te nemen door het stadion, waarbij je o.a. de spelerstunnel en de kleedkamers te zien krijgt.
Nog een hoogtepunt van je bezoek aan München is het bezoeken van BMW Welt. Dit gebouw is nog erg nieuw, maar adembenemend om te zien. De architectuur van het gebouw is mooi ingericht. Binnen kun je de mooiste en laatste designauto’s van BMW bekijken. Ook kun je hier workshops volgen of meegaan met rondleidingen.


Winkelen in München

In deze gigantische stad kan het soms moeilijk zijn om de weg te vinden. Door de hele stad heen vind je veel verschillende bekende winkels. Veel mensen hebben daarom ook als belangrijkste reden om naar München te gaan om te winkelen. De meeste winkels in de stad zijn te vinden rond de pleinen Mariënplatz en Karlplatz. Hier variëren de winkels van grote modeketens tot kleine souvenierwinkeltjes. Wanneer je het park van de Olympische Spelen bezoekt dan kun je het grote winkelcentrum bezoeken dat hier is gelegen. Een ander groot winkelcentrum in München is het Karstadt Bahnhofplatz.
De duurste winkelstraat van heel München is de Theatinerstrasse. Wellicht niet de plek waar de meeste mensen snel zullen slagen met winkelen, maar wel een leuke winkelstraat om een kijkje te nemen. De straat is niet alleen de duurste straat van München, maar ook van heel Duitsland. In deze straat kom je voornamelijk mode- en lifestyle gerelateerde winkels tegen.

Uitgaan

Wil je tijdens je trip naar Duitsland ook het uitgaansleven in deze Duitse stad beleven? Ook buiten het Oktoberfest om is er genoeg in de stad te doen. In de stad zijn namelijk veel Biergartens waar je terecht kunt. Voor het echte uitgaansleven kun je het beste terecht in het uitgaansgebied Swabing. Dagelijks is hier altijd wel wat te vinden met de vele discotheken en nachtclubs. Andere gebieden waar je uit kunt gaan zijn Gärtnerplatzviertel en Maxvorstaft.

Waar verblijven in de stad?

Het historische centrum van de stad is Altstadt. Hier is ook het meeste te beleven. Echter zijn de hotels en accommodaties hier erg duur. Daarom kun je ook prima buiten het centrum verblijven in een hotel die aan jouw behoefte voldoet. Dit kan al snel een hoop geld besparen. In de stad rijden veel trams, waardoor je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Goedkopere buurten waar je prima kunt verblijven zijn de wijken Maxvorstadt of Ludwigsvorstadt. Vanaf deze wijken ben je snel in het centrum of andere gebieden van de stad.

Fietsen door de stad

Een van de leukste manieren om de stad te ontdekken is op de fiets. Op deze manier krijg je de hele stad te zien, ben je sportief bezig en het gaat bovendien een stuk sneller dan te wandelen. Er zijn verschillende tours beschikbaar waarmee je samen met een gids de stad doorgaat. Naast dat je zeker weet dat je alle hoogtepunten van de stad krijgt te zien krijg je ook alle bijbehorende informatie van de gids. Tijdens een fietstour ga je o.a. langs het Duits Museum, het Baynatmuseum, de Engelse tuin, het Hofbräuhaus en de Feldernhalle. Tussendoor zal er een pauze plaatsvinden in een biergarten om uiteraard te genieten van een Duits biertje.
Het is ook mogelijk om een Derde Rijk fietstocht te nemen. Het Derde Rijk is namelijk in München ontstaan. Tijdens deze tocht kom je meer te weten over de opkomst van het Nazisme. Daarnaast wordt er in deze fietstocht ook aandacht besteed aan de tegenstand die er in de stad was tegen het Nazisme. Uiteraard hoef je niet met een georganiseerde fietstocht mee en kun je ook zelfstandig een fiets huren om op eigen houtje op pad te gaan.

Musea in de stad

Om nog meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur van de Duitsers kun je het beste naar een van de musea toe. Een van de meest bekende is het Deutches Museum. Dit museum geeft meer informatie over de geschiedenis van de natuurwetenschap en de techniek van Duitsland. Wanneer je de tijd neemt dan ben je zo een volle dag bezig om dit museum te bekijken. Het kan goed van pas komen om van tevoren even in te lezen.
Nog een leuk museum om te bezoeken is het Pinakothek der Moderne. Dit museum laat moderne kunst zien. Voor de liefhebbers van historische kunst kunnen terecht bij het Glyptothek museum. Dit museum heeft namelijk een enorme collectie aan Romeinse en Griekse beelden.

Bespaartips in München

Verwacht je veel met het openbaar vervoer te gaan reizen? Dan is het handig om de München City Card aan te schaffen. Met deze kaart kun je namelijk gratis reizen met het openbaar vervoer. Op deze manier kun je ook zeer goedkoop andere plaatsen rondom München bezoeken. Nog een voordeel is dat je met deze kaart bij veel bezienswaardigheden voor korting of zelfs gratis naar binnen kunt.
Dagelijks is het verder mogelijk om gratis deel te nemen aan de wandeltour in München. Deze gaat van start bij de Starbucks op het Centraal Station. De gids die de rondleiding leidt geeft veel informatie en tips over de stad. De totale rondleiding duurt circa 3 uur. Ook zijn op zondagen de meeste musea zelfs gratis te bezoeken. Glypothek en Münchner Stadtmuseum bijvoorbeeld kunt je op de zondag helemaal gratis betreden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2952x
Toegevoegd: 08-03-2017 09:40
Gewijzigd: 01-07-2017 23:20

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!