Sagrada Família Barcelona

Bezienswaardigheden Barcelona

Sagrada Família BarcelonaGa je op vakantie naar Barcelona? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je niet een van de prachtige bezienswaardigheden in Barcelona mist! Er zijn een aantal indrukwekkende gebouwen, historische musea en mooie parken. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende bezienswaardigheden die je in Barcelona kunt bezoeken.

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia is een meesterwerk van de architect Gaudi en een van de meest bijzondere gebouwen van Barcelona. Er wordt al sinds 1882 aan deze basiliek gebouwd en het werk is nog niet klaar. Er wordt verwacht dat de kerk in 2026 helemaal wordt opgeleverd. Aangezien de bouw al zoveel jaren heeft geduurd, moeten reeds gebouwde onderdelen zelfs alweer gerenoveerd worden. De bouw van de basiliek wordt bekostigd met geld van donaties.

Het grootste gedeelte van La Sagrada Familia is al voltooid, waaronder ook het bouwwerk aan de binnenzijde van de basiliek. Echter wordt er wel nog volop gebouwd aan de torens. Ondanks al deze bouwwerkzaamheden kun je de kerk wel bezoeken. Zo kun je ook alle pracht en praal aan de binnenzijde bekijken. Een ticket voor een bezoek aan La Sagrada Familia kost je 13,50 euro.

Catedral de la Santa Crue i Santa Eulàlia

Tussen 1046 en 1058 is het Catedral de la Santa Crue i Santa Eulàlia gebouwd. Enkele eeuwen later werd er een romaanse kapel aan toegevoegd en werd het kathedraal geïntegreerd in het klooster dat naast het gebouw was gelegen. Pas in het jaar 1460 was de bouw van het hoofdgebouw geheel voltooid. In 1889 werd er nog een gotische gevel aan toegevoegd en een centrale spits in 1913. Het gebouw is dus pas ongeveer een eeuw geleden helemaal voltooid.

Het indrukwekkende kerkgebouw heeft een lengte van 93 meter en een breedte van 40 meter. Het hoogste punt van het kathedraal is wel 70 meter hoog. Binnen in het gebouw vind je een koor met houtsnijwerk en de sacrofaag van Santa Eulalia bevindt zich in de crypte. Naast het kathedraal staat een klooster uit de 14e eeuw dat ook zeker de moeite van het bezichtigen waard is. Het kathedraal is zeker een van de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona.

La Iglesia de Santa Anna

Aan het plein Plaça Catalunya is La Iglesia de Santa Anna te vinden. De bouw van deze kerk begon in de twaalde eeuw en in het gebouw zijn zowel romaanse als gotische bouwstijlen terug te vinden. Er is hier ook een prachtige kapel te vinden en een mooie kloostertuin. Over het algemeen zijn er slechts weinig toeristen die het bouwwerk bezoeken, aangezien het nogal verborgen ligt. De kans is dus groot dat je kunt genieten van een rustig privébezoek.

Picasso museum

Het Picasso museum in Barcelona is het grootste kunstcentrum met Picasso werken in de gehele wereld. In dit museum zijn werken van Picasso te vinden die afstammen uit de periode 1890-1957. Ook kun je een aantal belangrijke werken van deze schilder bezichtigen die hij heeft gemaakt in zijn jeugdperiode. In het museum worden periodiek tentoonstellingen gehouden met verschillende thema's die betrekking hebben of het werk en leven van Picasso. Voor kunstliefhebbers is dit museum zeker een aanrader!

Museu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya is een interessant museum gevestigd in een pakhuis waar je meer te weten kunt komen over de historie van Barcelona van de afgelopen 2000 jaar. Aan de hand van foto's, films, verhalen en video's wordt de geschiedenis van Barcelona in chronologische volgorde verteld. Na een bezoek aan het museum kun je heerlijk van een drankje genieten op het terras boven het museum. Hier heb je eveneens een prachtig uitzicht op de haven.

Plaça Catalunya

Het mooie plein Plaça Catalunya ligt op het punt waar drie verschillende wijken samenkomen. Het is een enorm plein met bomen, water, fonteinen en beelden. Het is hier vaak een komen en gaan van inwoners van Barcelona die reizen naar hun werk of school. Aan elke kant van het plein is een winkelcentrum te vinden. Plaça Catalunya is zeker een plaats die je op je lijstje van te bezoeken bezienswaardigheden in Barcelona moet schrijven!

Parc de la Ciutadella

Houd je van de rust van de natuur? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Parc de la Ciudatella. Dit prachtige park is aangelegd in 1888 en wordt veel bezocht door de lokale bevolking. Het is het grootste park van Barcelona en je vindt hier onder andere een monumentale waterval, een vijver en een mooie tuin die is aangelegd in Engelse stijl. Het is heerlijk om door dit park te wandelen, maar je kunt hier natuurlijk ook gaan picknicken.

Park Guëll

Park Guëll behoort zeker tot de bezienswaardigheden in Barcelona die je niet mag missen. Het park is ontworpen door architect Gaudi en oorspronkelijk zouden hier villa's worden gebouwd. Dit plan is echter niet doorgegaan, omdat de verkoop helemaal niet liep. In het park zie je prachtige ontwerpen van de architect, zoals een kleurrijke salamander, een ruimte gebouwd op pilaren, een kronkelende bank/ballustrade, een paar mooie huizen en viaducten in verschillende stijlen.

L’Aquàrium de Barcelona

Het zeeaquarium L’Aquàrium de Barcelona is gevestigd in de haven. Er wordt gezegd dat dit het grootste aquarium is van Europa. De 35 bassins van het aquarium zijn in totaal gevuld met zes miljoen liter zeewater. Elk bassin staat voor een ander zeegebied en je kunt hier in een tunnel doorheen lopen. In totaal zwemmen er elfduizend vissen en een aantal kreefachtigen, haaien en weekdieren. Een unieke manier om kennis te maken met het leven in de zee!

Boqueria

De markt Boqueria is gebouwd in 1914 en overdekt met een mooie gietijzeren overkapping. Het is hier altijd een drukte van belang, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Het is waarschijnlijke de grootste versmarkt van Europa en je vindt hier een enorme verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Als je tijdens je bezoek iets wilt eten of een drankje wilt doen, kun je terecht bij het marktrestaurant of een van de vele barretjes op de markt.

Ga je binnenkort op vakantie naar het bruisende Barcelona? Dan is deze lijst met bezienswaardigheden in Barcelona een handig hulpmiddel om te ontdekken welke plaatsen je wilt bezoeken in deze stad!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 13748x
Toegevoegd: 10-09-2015 13:43
Gewijzigd: 24-09-2015 20:42

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!