SiciliŽ

Ontdek de mooiste plekjes op SiciliŽ

SiciliŽSiciliŽ is het grootste eiland op de Middellandse zee en onderdeel van ItaliŽ. Een vakantie doorbrengen op SiciliŽ is absoluut geen straf. Als je meer wilt doen dan alleen zon, zee en strand dan is het handig om wat tips mee te nemen op reis. De leukste tips hebben wij voor je verzameld zodat je alles weet over de mooiste plekjes op SiciliŽ.

Palermo

De hoofdstad van Sicilië is Palermo. De stad is ooit in handen geweest van verschillende groepen. Elke groep heeft zijn eigen gebouwen gebouwd waardoor elk deel van de stad er weer anders uitziet. Dit maakt de hoofdstad uniek. Er zijn talloze opknapbeurten geweest om de stad er elke keer weer top uit te laten zien. Van een Arabisch fort tot gebouwen in gotische stijl in Palermo kom je het tegen. Je kan uren door de stad heen struinen en de mooiste bezienswaardigheden bewonderen. Een aanrader om gezien te hebben is het kathedraal van Palermo. Of bezoek één van de vele paleizen waarvan Palazzo dei Normanni een aanrader is. De kans is groot dat je ogen tekort komt tijdens een bezoekje aan de stad. Kom gerust nog een paar keer terug als je meer wilt zien tijdens je vakantie op Sicilië.

Segesta

Vlakbij Balestrate ligt Segesta een trekpleister die eenvoudig met de auto te bereiken is. De grootste trekpleister is de ruïne van een Dorische tempel. Daarnaast staan overblijfselen van een oud theater. De bouwwerken zijn gebouwd rond de 3e eeuw voor Christus. Volgens de archeologen zijn het overblijfselen van de Elympiërs, ze hadden in Segesta een stad gebouwd. Vroeger woonde ze in Troje, maar na de verwoesting verhuisde ze naar Sicilië. In de Griekse en Romeinse tijd was Segesta een invloedrijke stad. Na een groot slagveld in 409 voor Christus werd de stad volledig verwoest. De overblijfselen van de stad zijn nog te bewonderen. Een nadeel aan de tempel is dat het binnenwerk nooit gevonden is. Archeologen hebben het idee dat deze nooit gebouwd is.

Calatafimi

Een prachtig dorp uit de Arabische periode op Sicilië is Calatafimi. In het dorp staan diverse kerken die je kan ontdekken. De mooiste kerk die je gezien moet hebben is de Chiesa del Santissimo Crocifisso. Het dorpje is bovenop een heuvel gebouwd, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de vallei. In de verte zie je Segesta liggen. Een bezoek aan Calatafimi kan je combineren met een bezoek aan Segesta.

Etna

Eén van de favorieten bezienswaardigheden op Sicilië is de Etna. Na Stromboli is dit de actiefste vulkaan van Europa. Er zijn regelmatig uitbarstingen bij de Etna. Vanaf 2006 was er zelfs ieder jaar een uitbarsting. De uitbarstingen zijn niet meer zo heftig als honderden jaren geleden. Eén keer in de honderd jaar vind er een grote uitbarsting plaats. De laatste was in 2001 waarbij de kabelbaan en verschillende huizen verwoest werden. Vanwege de uitbarstingen veranderd de vulkaan regelmatig van vorm. Als je op vakantie bent in Sicilië dan is het mogelijk om de Etna te beklimmen. Als je niet goed ter been bent dan kan dit met een kabelbaan. De top van de krater is 3329 meter hoog. Het observatiedek ligt op 3000 meter hoogte. De kabelbaan brengt je tot 2580 meter hoogte. Eventueel kan je vanaf hier met een speciale jeep verder rijden naar het observatiedek. Aan de voet van de vulkaan ligt speciaal voor de kinderen een groot pretpark. Een deel van het park is een waterpark.

Agrigento

Agrigento is ooit door de Grieken gesticht en werd Akragas genoemd. In de hoogtijdagen was dit een prachtige stad met diverse grote bouwwerken. De stad werd bijna volledig verwoest door de Carthagers. Dit gebeurde onder begeleiding van Hannibal Barkas. Ondanks de verwoesting van de stad zijn er verschillende tempels bewaard gebleven. De tempelvallei die je kan bezichtigen op Sicilië is één van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland. Er zijn verschillende archeologische vondsten gedaan en in de tuinen groeien zeldzame planten. Het is leuk om een keer tijdens zonsondergang langs de tempels te rijden. De tempels zijn tijdens zonsondergang absoluut fotogeniek te noemen.

Scopello

Scopello is een prachtig dorpje gebouwd op een klif vlakbij de zee. Het plaatsje was beroemd om de tonijnvisserij. De authentieke sfeer in de stad is nog steeds bewaard gebleven. Brood wordt gebakken in een houtoven en keramiekboetiekjes maken met de hand de mooiste kunstwerken. Lokaal brood wordt altijd belegd met ansjovis, kruiden, tomaat en ui. In de jaren tachtig werd het verboden om tonijn te vangen in Scopello. Het dorpje leeft vooral van toeristen die het authentieke leven op Sicilië willen zien.

Caccamo

Op het eiland staan meer dan 200 verschillende kastelen. Als je een kasteel wil bezoeken dan zit je dus goed op Sicilië. Een groot deel van de kastelen zijn ruïnes. Een van de mooiste kastelen ligt in Caccamo. Het kasteel is gebouwd op een hoge rots en vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Rondom het kasteel worden streekproducten verkocht en is er een museum te vinden in een authentiek huis. Je kan in dit huis zien hoe de Sicilianen vroeger leefde.

Wijn proeven in Marsala

Als je dol bent op wijn dan kan je het beste afreizen naar Marsala. Dit ligt in het zuidwestelijke puntje van Sicilië. De beste tijd om het dorpje te bezoeken is overdag want in de avond is er weinig te beleven. Het plaatsje staat bekend om de lekkerste wijnen van het eiland. Elke ochtend is er in het dorpje een markt te vinden behalve op zondag. Rondom het dorpje zijn verschillende wijnhuizen te vinden waar je kan proeven en uiteraard kopen.

Saline

Vanuit Marsala kan je doorrijden naar de Saline. Dit zijn de Italiaanse zoutpannen waarbij het zeewater verdampt en er zout overblijft. Rondom het gebied vind je verschillende Spaanse molens. In één van de molens is een zoutmuseum gevestigd.

Noto

In het zuidwesten van Sicilië ligt een echte barokstad genaamd Noto. Het is voor het eiland een belangrijke stad. De typische bouwstijl in de stad trekt jaarlijks een hoop toeristen. Vergeet niet het stadhuis te bezoeken aan de Piazza Municipio. Maak een wandeling door de smalle straatjes en geniet van de fraaie huizen in het centrum met hun smalle balkons. Na een wandeling door de stad kan je de Chiesa di San Carlo beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Noto.

Villa Romana del tellaro

Ten zuiden van Noto ligt Villa Romana del tellaro. Dit zijn restanten van een Romeinse villa die gevonden zijn in 1971. In de villa zijn nog restanten te vinden van mozaïeken. Verschillende scenes uit verhalen van de Griekse goden worden afgebeeld in het huis. Denk aan verhalen over Odysseus en Hector. De villa is tegen betaling te bezichtigen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 1883x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:21
Gewijzigd: 11-09-2016 23:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3253 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!