10x doen tijdens je stedentrip naar Innsbruck

10x doen tijdens je stedentrip naar Innsbruck

10x doen tijdens je stedentrip naar InnsbruckMidden in het hart van Tirol ligt Innsbruck. Misschien niet een stad die je associeert met een stedentrip. Innsbruck staat bij veel reizigers bekend om wintersport maar Innsbruck biedt meer en ook in de zomer! Maak een heerlijke stadswandeling door de Altstadt. Bekijk het Gouden Dak, het bekendste symbool van de stad. Bezoek de Hofkirche met de bijzondere tombe en zwarte beelden. Binnen een half uur vanaf het centrum sta je hoog in de bergen.

De meeste mensen denken bij Innsbruck niet aan een stedentrip maar aan wintersport. De stad heeft weliswaar een prima luchthaven om naar toe te vliegen als je op wintersport gaat. De luchthaven is klein, overzichtelijk en je kan er ook nog een prima een auto huren. Maar Innsbruck heeft meer en wij hebben hieronder voor jou een lijst met tien bezienswaardigheden die je kan zien en beleven in Innsbruck.

Historische Altstadt

In het centrum van Innsbruck vind je de historische Altstadt. Hou je van stadswandelingen? Dan moet je hier zeker een wandeling gaan maken! Een wandeling brengt je even terug in de tijd. Fraaie middeleeuwse gebouwen zie je overal om je heen. De Altstadt herbergt diverse bijzondere bezienswaardigheden zoals de Triumphpforte, de Hofkirche, de Kaiserliche Hofburg, de Stadstoren en natuurlijk het bekendste symbool van Innsbruck, het Gouden dak. Uiteraard loop je ook even over de brug, over rivier de Inn, waaraan de stad haar naam dankt. In de Altstadt vind je ook enkele musea zoals het Tiroler Landesmuseum en het Tiroler Volkskunstmuseum.

Gouden Dak

Het Gouden Dak of zoals het Innsbruck heet, het Goldenes Dachl, vind je aan de Herzof-Friedrich-Strasse in de Altstadt van Innsbruck. Ruim 500 jaar geleden gaf keizer Maximiliaan opdracht om de erker van het gebouw te versieren met een gouden dak. Sindsdien liggen er op dit dak, aan het een plein, ruim 2600 vergulden koperen platen. Vanuit de vergulde erker bekeek de keizer de riddergevechten en genoot hij van de stad. Je hoeft geen entree te betalen om het dak te bewonderen, het is te zien vanaf een openbaar plein.

De Hofkirche

Aan de rand van de het oude centrum staat de Hofkirche. Deze kerk werd door keizer Ferdinand I gebouwd ter ere van zijn opa keizer Maximiliaan. De kerk is uniek door het interieur wat binnen te vinden is. Centraal in de kerk staat namelijk een enorm grafmonument vergezeld door tientallen zwarte, levensgrote beelden. Erg indrukwekkend! Hoewel de graftombe leeg is blijft het een indrukwekkend bouwwerk midden in de Hofkerk. De zwarte beelden rond de graftombe zijn familieleden van de familie en bewaken de het grafmonument.

 

In de kerk vind je ook de zilveren kapel. Deze kapel werd speciaal aangebouwd door Ferdinand II. In deze kapel liggen de keizer en zijn vrouw Philippine Welser begraven. De kapel is vernoemd naar het altaar dat voornamelijk uit zwart hout en zilver symbolen bestaat. Links zie je ook het harnas van keizer Ferdinand, geknield richting de zilveren Madonna.

Kaiserliche Hofburg

In Innsbruck vind je ook één van de belangrijkste culturele gebouwen van Oostenrijk. De Kaiserliche Hofburg is prachtig gerestaureerd. Een wandeling door alle zalen zoals de Riesensaal, de Gardesaal en de Lotheringen-Zimmer zijn indrukwekkend. De zalen tonen rijkdom en macht van de heersers rond 1800. Erg mooi zijn de gerestaureerde stoffen en tapijten. In het gebouw zijn tientallen exposities waarmee dit tijdperk echt tot leven komt.

Stadstoren

Innsbruck kan je op diverse manieren vanuit de lucht bekijken. Natuurlijk bij aankomst met het vliegtuig maar ook vanaf de Bergiselschans en vanaf de Nordkette. De laatste optie is misschien wel de leukste. Bekijk Innsbruck hoog vanaf de Stadtturm (Stadstoren). De 51 meter hoge toren heeft op 31 meter hoogte een uitzichtplatform. Dit uitzichtplatform bereik je via ruim 130 treden. Eenmaal boven aangekomen kan je de toren helemaal rond lopen en kan je de stad vanuit elke hoek bekijken. In de toren zijn twee trappen. Via de ene trap loop je naar boven en via de andere trap omlaag. Honderden jaren geleden waren de onderste lagen van de toren een gevangenis waarvan je nu nog de ramen met tralies kan zien. De toren is zeker niet voor mensen die slecht ter been zijn er is namelijk geen lift aanwezig.

 Glockenmuseum Grassmayr

Tussen de Altstadt en de Bergiselschans ligt een leuke kleine bezienswaardigheid die je zeker niet gaat teleurstellen. Hier vind je namelijk een winkeltje met het Glockenmuseum Grassmayr. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier om klokken. Geen klokje voor om je pols maar klokken en bellen van groot tot klein. De familie Grassmayr maakt al honderden jaren beroemde en enorme klokken waarvan er één in de Dom van Innsbruck hangt. Achter het winkeltje is een klein museum te vinden over de klokkenfabriek. Zoek je een leuk souvenir, een leuke koeienbel bijvoorbeeld, dan is dit the place to be.

Alpenzoo

De Alpenzoo is een leuke dierentuin in het noorden van de stad. De Alpenzoo is eenvoudig te bereiken via een leuk treintje waarvan het station bij de Kaiserliche Hofburg te vinden is. Binnen enkele minuten ben je al op de volgende halte bij de Alpenzoo. In deze dierentuin vind je alleen dieren die in de Alpen te vinden zijn. Het treintje dat je bij de Alpenzoo brengt is dezelfde die je hoger de bergen in kan brengen.

Nordkette kabelbaan

Een van de dingen die een stedentrip aan Innsbruck zo leuk maakt is diversiteit. Zo wandel je door de historische Altstadt en als je wilt ben je vanuit het centrum binnen een half uur op ruim 2 kilometer hoogte op de top van de Nordkette. Vanaf deze bergen heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck en het dal. Je kijkt helemaal naar de overkant waar je de Bergiselschans kan zien liggen. Voor dit uitje moet je alleen geen hoogtevrees hebben. Zeker het laatste deel met de kabelbaan brengt je naar grote hoogte!

Rattenberg en Kristallwelten

Mocht je de stad even willen ontvluchten, wat we niet verwachten, dan zijn er leuke dagtochten te maken naar bijvoorbeeld Rattenberg en Swarovski Kristallwelten. Rattenberg ligt op circa 30 minuten rijden ten oosten van Innsbruck. Dit kleinste stadje van Oostrijk staat bekend als Glasstad van Oostenrijk. Op circa 20 minuten ten oosten van Innsbruck vind je Swarovski Kristallwelten Wattens waar je alles over het beroemde Swarovski Kristal kan zien en leren.

 

In Innsbruck is genoeg te zien en te beleven tijdens de zomer en de winter, voor jong en voor oud. Makkelijk bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: RNA
Aantal keer gelezen: 1293x
Toegevoegd: 28-08-2021 09:28
Gewijzigd: 11-09-2021 17:36

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3264 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!