Hotels in Nederland

Hotels in Nederland

Hotels in NederlandWat wordt het vaakste genoemd in beoordelingen van hotels? Wat vinden gasten nu echt belangrijk en wat eigenlijk niet? Lees hier alles over hoe gasten in Nederland hun hotel ervaring beleven.

Nederlanders maar ook toeristen bezoeken graag een van de vele mooie steden in Nederland. Meestal vanwege de grote van de stad en de lange reis hebben we niet voldoende aan een dag en zal er een overnachting plaatsvinden in de gekozen stad. Bijna altijd kiest men ervoor om te overnachten in een hotel. Maar waar let men dan vooral op? Wat is bepalend in de keuze? Na het analyseren van talloze beoordelingen op verschillende hotel websites zetten we hier de belangrijkste factoren op een rijtje. In de hoop dat jij bij een volgend bezoek een betere keuze kan maken! In de analyse zijn enkel grotere hotels meegenomen en geen bed and breakfast.

Het belangrijkste : de locatie 

Één van de meest genoemde voordelen van een hotel is de locatie. Een stad heeft vaak prima bereikbaarheid met het OV of de auto maar vervolgens wil je eigenlijk zoveel mogelijk het OV of je auto links laten liggen en de stad te voet willen ervaren. Wanneer een hotel ver buiten de stad ligt zal je nog niet echt het gevoel hebben dat je de stad op zijn best ervaart. Kortom het meest genoemde aspect in een positieve beoordeling van een hotel is de locatie. Wanneer een hotel de perfecte liggen heeft kan het rekenen op veel fijne beoordelingen. Top locaties zijn dan ook dichtbij het centrum of naast het centraal station.

Het fijnste moment op dag, dus ook belangrijk voor hotels, het ontbijt 

Wellicht verwacht je het niet maar naast de bezienswaardigheden in een stad hechten toeristen enorm veel waarde aan een hotel met een goed ontbijt. Vermoedelijk geeft een goed en verzorgd ontbijt de beste ontspannen start van een dag waarin je een stad wilt verkennen. Wij kunnen niet ontkennen dat inderdaad het ontbijt het fijnste moment op de dag is, met name wanneer je op vakantie gaat. Een hotel met een goed ontbijt zal dan ook veel positieve beoordelingen ontvangen en hierdoor weer extra gasten binnenhalen. Kortom je ziet dat hotels flink inzetten op een verassend en uitgebreid ontbijt.

 

Hoe zit het met het restaurant?

Gasten hebben het vaker over ontbijt dan over het avondeten of over het restaurant. Dit komt met name omdat men er vaak voor kiest om buiten te deur te eten en niet in het hotel. Toch zijn er zeker beoordelingen te vinden over het restaurant of het avondeten. Sommige gasten, met name als ze voor een langere tijd verblijven in het hotel, willen ook graag een avondje dineren in het hotel restaurant. Een hotel die dit perfect kan aanbieden kan zeker rekenen op goede beoordelingen.
 

Vriendelijk personeel 

Personeel hoort absoluut in de top 5 meest genoemde factoren bij het beoordelen van een hotel. Als hotel kan je het niet veroorloven dat je personeel onvriendelijk is tegen de gasten. Een slechte ervaring wordt namelijk al snel in de beoordeling vermeldt. Ook al heeft iedereen wel eens een mindere dag en kost het enorm veel moeite om vriendelijk te zijn, hotel personeel zal altijd vriendelijk moeten blijven. Het blijft bijzonder dat wij als gasten hier dan ook vanuit gaan.

Niemand wil een parkeerplekje zoeken in een drukke stad 

Of je wilt graag een hotel dichtbij het centraal station midden in de stad of je kiest voor een hotel met perfecte bereikbaarheid voor de auto. Nederlanders zijn gek op hun auto en nemen deze dan ook graag mee naar hun hotel bezoek. Helaas willen ze dan vervolgens wel goed kunnen parkeren en niet ergens verloren in de stad op zoek moeten gaan naar een parkeer plekje. Kortom een hotel met goede parkeerplekken wordt erg gewaardeerd. Hotels hebben hun parkeergelegenheden vaak verwerkt onder het hotel. Gasten kunnen soms direct vanuit de parkeergarage een lift pakken naar hun hotelkamer. Interessant dat Van der Valk hotels vaak beoordeeld worden op hun fijne parkeergelegenheden. Deze hotels hebben dan ook vaak een ideale locatie langs een drukke weg.

Schone en nette kamers  

Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat meer beoordelingen zouden spreken over een nette en schone kamer. Echter is dit blijkbaar een standaard geworden en zijn de meeste hotels in Nederland schoon en netjes en wordt niet meer zo snel in een beoordeling genoemd. Is een kamer, badkamer of bed niet schoon of netjes dan wordt dit echter vervolgens meteen vermeldt. Gelukkig komt dit dus minder vaker voor dan gedacht! De hotels in Nederland scoren goed op netheid.

Wat wordt er eigenlijk niet genoemd? 

Men spreekt niet meer over WiFi. Dit heeft waarschijnlijk twee oorzaken, ten eerste zal de WiFi in bijna alle hotels prima in orde zijn en er is geen rede om hierover te klagen. Ten tweede beseft men ook dat je juist bij een hotel bezoek of op vakantie niet moet gaan klagen over internet. Dit is juist te tijd om even zonder telefoon door te brengen.
Er wordt ook niet gesproken over het uiterlijk van het hotel. Veel hotels lijken toch te kiezen voor een bijzonder gebouw of een speciale look echter wordt dit niet besproken in de beoordelingen van gasten.
De prijs/kwaliteit wordt ook niet besproken in de beoordelingen. Wellicht is dit iets wat men al heeft geaccepteerd en accepteren ze juist bij een lage prijs meer dan bij een hoge prijs.
Daarnaast heeft men het ook niet vaak over de faciliteiten van een hotel, bijvoorbeeld over de spa of over het fitnesscentrum. Wellicht is het percentage van de gasten dat ook daadwerkelijk gebruikt maakt van de faciliteiten klein of is er simpelweg geen rede om hier iets positiefs over te vermelden.
Roken lijkt ook geen onderwerp meer te zijn in de beoordelingen aangezien dit nagenoeg overval niet meer wordt toegestaan.

Conclusie: wat is het belangrijkste bij het kiezen van een hotel?  

Wil je het beste hotel kiezen in een stad let dan met name op de locatie en de kwaliteit van het ontbijt. Dit zijn volgens gasten de belangrijkste aspecten van een hotel. Staat er een enkele beoordeling over onvriendelijk personeel of een vieze kamer, til hier dan niet te zwaar aan. Deze ervaringen worden namelijk direct geplaatst in een beoordeling. Verder kan je uitgaan van werkende WiFi en dat er niet gerookt wordt in een kamer. Let er wel op dan wanneer je met de auto komt er niet altijd perfect parkeergelegenheden zijn. Soms moet je flink extra betalen voor een fijne parkeerplaats.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Frank1991me
Aantal keer gelezen: 944x
Toegevoegd: 26-05-2022 15:46
Gewijzigd: 27-05-2022 09:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!