Valencia

Maak een stedentrip naar Valencia

ValenciaBen je op zoek naar het traditionele Spanje? Met een stedentrip Valencia kan je Spanje opnieuw ontdekken. Vandaag de dag is Valencia nog steeds een historische stad. Steeds meer toeristen weten de stad te vinden. De stad neemt net als Barcelona in populariteit toe. Maar wat maakt een stedentrip Valencia zo bijzonder? Wij hebben alle bezienswaardigheden voor je uitgezocht. Je hebt geen reden meer om geen stedentrip naar Valencia te boeken.

Torres de serranos

Valencia had net als elke grote stad vroeger stadsmuren. De stadsmuren van Valencia bleven nog tot halverwege de 19e eeuw overeind staan. De toegangspoort van de stadsmuren is Torres de serranos. Een prachtig gebouw in gotische bouwstijl. Naast een toegangspoort werd het gebouwd gebruikt als gevangenis voor de adel. In Engeland zie je een vergelijkbare gevangenis (Tower of London). Als het droog weer is dan mag je de torens beklimmen. Bij regen is dit vanwege de veiligheid niet toegestaan. Gelukkig regent het niet vaak in Valencia.

L’Oceangráfic

L’Oceangráfic is het grootste aquarium van Europa. Het gebouw waarin het aquarium gevestigd is ziet er bijzonder uit. Het moderne bouwwerk heeft diverse grote watertanks met in totaal 42 miljoen liter water en duizenden verschillende soorten vissen. Naast vissen kom je er bijzondere haaien, dolfijnen en walrussen tegen. Er zijn weinig aquariums waarin je zelfs een witte walvis kan zien zwemmen. In Valencia kan het in de L’Oceangráfic. Een afdeling binnen het museum is gericht aan het onderzoek op de Zuidpool. Je krijgt hier informatie over het onderzoek dat door het aquarium gesponsord wordt. Je kan hier een compleet ingericht basiskamp in het echt zien.

La Lonja de la Seda

De La Lonja de la Seda is officieel de zijdebeurs van Valencia. Dit prachtige bouwwerk staat op de officiële UNESCO lijst. Het is een mooi voorbeeld van de laatgotische bouwkunst. Aan de buitenkant heeft het bouwwerk iets weg van een kasteel. In de contractzaal van het bouwwerk vond de handel vroeger plaats. Het kwam weleens voor dat er een conflict ontstond tijdens het handelen. Tijdens een conflict werden beide partijen naar de zijvleugel gebracht. Dit is de Consulado del Mar. Het was een tribunaal waarbij conflicten tussen handelaren werden opgelost of berecht. Bij forse schulden kon iemand vastgezet worden in de toren. Elke dag worden er gratis rondleidingen gegeven in La Lonja de la Seda.

La Seu

In Valencia staan verschillende moderne bouwwerken. Het is een groot contrast als je de oude kathedraal La Seu ertussen ziet staan. In het museum van de kathedraal ligt De Heilige Graal. Dit is de drinkbeker van Jezus tijdens het laatste avondmaal. Er is ook een gemummificeerde hand van San Vicente Martyr in het museum van de kathedraal te vinden. Hij is de officiële beschermheilige van Valencia. De kathedraal heeft ook een klokkentoren die je kan beklimmen. Na het betreden van 207 trappen heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

Dit prachtige moderne bouwwerk is van de hand van Santiago Calatrava. Het gebouw zelf is de moeite waard om te zien. Naast het gebouw zelf is het museum ook de moeite waard. Het museum van de wetenschap is hierin gevestigd. Het bouwwerk en het museum heeft een belangrijk aandeel in de bekendheid van Valencia. Het bouwwerk moest de concurrentie aangaan met andere grote Spaanse steden zoals Sevilla, Barcelona en Bilbao. Het museum in het gebouw is 40.000 m2 en dus enorm groot. Er zijn regelmatig bijzondere tentoonstellingen en je kan de ontwikkeling van de mens en robot bekijken. Helaas is het museum niet interactief en mag je niets aanraken.

Paella eten in Valencia.

Als je denkt aan Spanje dan denk je natuurlijk aan Paella. Dit gerecht kan je overal in het land eten en het is één van de lievelingsgerechten van de toerist. Het recept van Paella kent echter zijn oorsprong in Valencia. Uiteraard kan je overal in de stad een hapje Paella eten. Helaas is de kwaliteit niet overal hetzelfde en dit is jammer als je een liefhebber bent. Als je echt lekkere Paella wil eten dan kan je het beste het toeristengebied even verlaten. Ga naar de achterliggende steegjes en kijk waar de locals zelf eten. Op deze plek kan je waarschijnlijk de beste Paella eten.

Plaza de Toros

Dierenactivisten zijn het er niet mee eens, maar stierenvechten hoort nog steeds bij de cultuur in Spanje. In Valencia vind je dan ook een gigantisch stadion waar de gevechten gehouden worden. Elk jaar vinden er in Plaza de Toros nog 25 gevechten plaats. Het stadion in Valencia behoort tot de top van Spanje. Het is mogelijk om een bezoekje aan het stadion te brengen als je geen gevecht bijwoont. Elke dag is het stadion geopend met uitzondering op zondag.

Jardín del Turia

Vroeger had Valencia veel last van overstromingen door de rivier del Turia. Er vielen jaarlijks dodelijke slachtoffers en de Spanjaarden waren het zat. Ze besloten de rivier om te leggen, maar hierdoor bleef de stad met een lege rivierbedding achter. Van de rivierbedding werd besloten om een park te maken Jardín del Turia. Het park is 9 kilometer lang en de locals komen er graag om een wandeling te maken.

Plaça de l’Ajuntament

Midden in de binnenstad van Valencia ligt Plaça de l’Ajuntament. Plaça de l’Ajuntament is het belangrijkste plein van de stad. Het stadhuis is aan het plein gelegen en erop staat een prachtige fontein omringt met bloemen. De gebouwen rondom het plein zijn gebouwd in neoclassicistische stijl. Dit geeft het plein een unieke uitstraling.

Mercado Central

Mercado Central is een grote overdekte markt in Valencia. Het gebouw zelf is al prachtig om te zien, maar een wandeling over de markt is natuurlijk een must! Het is de oudste overdekte markt van Europa. De koepel van de markt is gemaakt van kristalglas en zorgt voor het lichtinval. Op de markt staan ruim driehonderd handelaars. De kraampjes openen rond 8.00 en sluiten weer rond 14.00. Op de markt kan je verse producten en kruiden kopen. Er zijn ook streekproducten te vinden zoals olijfolie en wijn. Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het aanbod in verse vis is enorm en je kan hiermee uiteraard zelf gaan koken.

Plaça Redona

Shoppen kan natuurlijk in Valencia overal. Maar één van de leukste plekjes is Plaça Redona. De naam betekent rond plein en dit plein is echt rond. Het heeft iets weg van een stadion waarin je kan shoppen voor souvenirs. Het plein is voor een deel overdekt en een deel open. Naast winkels zijn er tapasbars te vinden en restaurantjes. Uniek is vooral kant en keramiek dat in de regio gemaakt wordt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2728x
Toegevoegd: 26-08-2016 18:09
Gewijzigd: 08-09-2016 23:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3721 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!