Amerika-San-Francisco

Een van de mooiste steden in Amerika: San Francisco

Amerika-San-FranciscoAls je op vakantie gaat naar Amerika dan denk je vaak aan de bekende steden: Los Angeles, New York, Miami, Boston en Washington. Ondanks dat de grote naamsbekendheid zijn het niet de mooiste steden van Amerika. De mooiste stad van Amerika is absoluut San Francisco. Een stad waar de hippies nog steeds wonen en de bouwwerken nog echt oud zijn. In dit artikel lees je waarom je San Francisco gezien moet hebben.

Golden Gate Bridge

Eén van de hoogtepunten van de stad is de prachtig gelegen Golden Gate Bridge. De brug verbind de stad met het kleine plaatsje Sausalito. Je kan via het voetgangersgedeelte helemaal naar Sausalito lopen. Vanaf hier kan je de veerboot terug nemen naar San Francisco. Het is een aanrader om op deze manier de overtocht te maken. Vanuit Sausalito heb je een prachtig uitzicht op Alcatraz en de skyline van San Francisco. Het is wel een aardig eind lopen, maar het is mogelijk om een fiets te huren. Met een beetje geluk is de brug in de mist gehuld. Dit komt regelmatig voor een geeft een prachtig effect aan de brug. De Golden Gate Bridge is niet alleen uitgegroeid tot een symbool van de stad, maar ook van de staat Californië. De brug is verklaard tot één van de nog bestaande zeven wereldwonderen.

Golden Gate Park

Iets ten zuiden van de Golden Gate Bridge ligt het Golden Gate Park. Vanwege de vorm van het park wordt het vaak vergeleken met het beroemde Central Park. Jaarlijks komen er 13 miljoen toeristen op het park af. Het park staat hierdoor op de 3e plaats van best bezochten parken in Amerika. In het park ligt een botanische tuin, Japanse tuin en prachtige meren. Je vind hier ook de California Academy of Sciences. Onderdeel van deze academie is een groot wetenschappelijk museum. In het Golden Gate Park kom je ook Nederlandse roots tegen namelijk twee windmolens. Eén van de windmolens is ooit cadeau gegeven door koningin Wilhelmina.

Fisherman’s Wharf

Eén van de gezelligste buurten in San Francisco is Fisherman’s Wharf. Dit is een oude zeeliedenbuurt die langzaam is uitgegroeid tot een bezienswaardigheid. In deze buurt zijn authentieke restaurants te vinden en diverse winkels. Vanuit de zeeliedenbuurt heb je een prachtig uitzicht op Alcatraz. Vanuit hier vertrekken dan ook de boten richting het eiland. Het is ook een vertrekpunt van de kabeltram.

Kabeltram

Een symbool van de stad San Francisco is de kabeltram. Deze tram wordt nog met de hand bediend en is de laatste in zijn soort in Californië. De trams werden vroeger gebruikt om spullen te transporten over de steile heuvels van de stad. Dit gebeurde eerst met paardentrams maar hiermee gebeurde er bij nat weer regelmatig ongelukken. De kabeltram was de ultieme oplossing en wordt vandaag de dag vooral door toeristen gebruikt. Met de kabeltram kunnen vanuit Fisherman’s Wharf verschillende bezienswaardigheden bezocht worden waaronder Lombard Street.

Pier 39

Aan de pier van Fisherman’s Wharf kom je een winkelgebied tegen genaamd Pier 39. Naast de winkels zijn vooral de inwoners van de Pier beroemd. Op de pontons bij de jachthaven wonen namelijk zeeleeuwen. In september 1989 zijn ze op de pier gaan wonen daarvoor woonde ze vooral op de rotsen buiten de baai. Een mogelijke oorzaak van de verhuizing zou te maken kunnen hebben met de aardbeving in 1989. In Californië kom je de zeeleeuw regelmatig tegen, maar nergens zie je ze van zo dichtbij als bij Pier 39.

Alcatraz

Alcatraz is een eiland gelegen voor de kust van San Francisco. Van 1934 tot 1963 stond het eiland vooral bekend als de zwaar beveiligde gevangenis van Amerika. Alleen gevaarlijke gevangenen of vluchtgevaarlijke gevangen werden hiernaar toegebracht. Een van de beroemdste gevangenen uit die tijd was Al Capone. Er zijn verschillende verhalen rondom de gevangenis. Zoals de ontsnapping van Morris en de gebroeders Anglin. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan Alcatraz. Je beleeft hier de verhalen van de gevangenen opnieuw terwijl je een kijkje neemt in de zwaar beveiligde gevangenis uit die tijd. Het is een aanrader om ver van te voren kaartjes te reserveren. Regelmatig zijn de kaartjes uitverkocht. Probeer minimaal 6 weken van te voren een kaartje online te bestellen.

Union Square

Union Square is een gigantisch plein gelegen in de stad. Rondom dit plein ligt het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naast winkels liggen er diverse hotels, theaters en restaurants. Het plein zelf wordt vandaag de dag vooral gebruikt voor het organiseren van evenementen. Tijdens de wintermaanden wordt hier een gigantische kerstboom ontstoken.

Chinatown

Na New York heeft San Francisco de grootste Chinatown in Noord-Amerika. De ingang van de wijk heeft een prachtige Chinese poort waardoor je heel even vergeet dat je in Amerika bent. In de straten vind je Chinese straatverlichting, decoraties en pagodedaken. Het lijkt soms alsof je in een drukke Chinese stad bent want je ziet er vooral Chinezen rondlopen en hun winkels runnen. Als je lekker Chinees wil gaan eten dan kan je terecht in één van de honderden restaurantjes in Chinatown.

Transamerica Pyramid

Uiteraard heeft een grote stad als San Francisco wolkenkrabbers. De grootste wolkenkrabber ter wereld is de Transamerica Pyramid. In de wolkenkrabber zijn verschillende bedrijven gevestigd. Helaas is het niet mogelijk om binnen een kijkje te nemen. De architectuur van het gebouw is absoluut bijzonder. De wolkenkrabber is 260 meter hoog en de grootste van de stad.

Lombard Street

Eén van de beroemdste straten in de stad is Lombard Street. Deze straat is gebouwd tegen een steile heuvel van 27 graden. Doordat de heuvel zo stijl is het bijna onmogelijk om er recht overheen te rijden. Dit is de reden dat de weg zigzaggend aangelegd is. In totaal liggen er acht haarspeldbochten en staan auto’s in de rij om het beroemde ritje te maken. Als je het ritje zelf wilt maken dan moet je beginnen op Hyde Street omdat Lombard Street eenrichting verkeer is. Officieel is Lombard Street de kromste weg ter wereld.

Alamo Square

In San Francisco kom je verschillende prachtige oude gebouwen tegen. Dit wordt steeds zeldzamer in de grote Amerikaanse steden. De meeste oude gebouwen zijn in Victoriaanse stijl gebouwd. De beroemdste huizen zijn die op Alamo Square. Dit rijtje Victoriaanse huizen werd ook gebruikt in de tv-serie Full House. Het rijtje huizen wordt de Painted Ladies genoemd. Ondanks dat er nog verschillende Victoriaanse huizen in de stad te vinden zijn is een groot deel verloren gegaan. In 1906 was er een grote aardbeving in de stad met een daaropvolgende brand. Deze brand heeft een groot deel van de houten Victoriaanse huizen verwoest. Vanuit Alamo Square heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de Painted Ladies, maar ook op de Golden Gate Bridge, Oakland Bay Bridge en de TransAmerica Pyramid.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 1649x
Toegevoegd: 16-08-2016 14:46
Gewijzigd: 01-09-2016 22:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3005 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!