Los-Angeles

Een citytrip naar Los Angeles

Los-AngelesLos Angeles is de stad van de sterren, films en tv-series. Het is de grootste stad van Californië en behoort tot de top 3 grootste steden van Amerika. Alleen al in het centrum van de stad wonen 4 miljoen mensen. Als alle buitenwijken erbij opgeteld worden wonen er in totaal 16 miljoen mensen in Los Angeles. Een citytrip Los Angeles spreekt natuurlijk tot de verbeelding en wij laten je graag de bezienswaardigheden zien.

Hollywood

Eén van de bekendste wijken in Los Angeles is Hollywood. De wijk wordt direct gekoppeld aan de Amerikaanse filmindustrie. In de wijk zijn vier grote filmstudio’s te vinden: Universal Studio’s, Warner Brothers, Paramount en Sony. Het is mogelijk om zelf een bezoek te brengen aan de studio’s. Universal Studio’s heeft een compleet pretpark rond de studio’s gebouwd. Het is naast het bezoeken van het pretpark mogelijk om een kijkje te nemen in de studio’s zelf. Alle studio’s organiseren rondleidingen waarbij je langs beroemde filmsets komt. Tegen een extra vergoeding is het mogelijk om live aanwezig te zijn bij opnames van een nieuwe tv-serie of film.

Walk of Fame in Hollywood.

Als je in Hollywood bent dan moet je natuurlijk over de Walk of Fame gelopen hebben. Ruim 2000 filmsterren en beroemdheden hebben hier hun handtekening achtergelaten. De eerste ster aan de Walk of Fame was Walt Disney in 1955. De Walk of Fame is gelegen aan de Hollywood Boulevard en Pine Street. Langs de Hollywood Boulevard zie je ook het beroemde Kodak Theater of Chinese Theater. In dit theater worden jaarlijks in februari de Oscars uitgereikt. Regelmatig worden er in het theater premiers georganiseerd van grote blockbuster films.

Beverly Hills

De rijke filmsterren verscharen zich graag in de luxe woonwijk Beverly Hills. De kans is groot dat je hier op straat een filmster tegenkomt. Op straat worden er speciale kaarten verkocht waarop je op zoek kan gaan naar de huizen van beroemdheden. Eén van de duurste winkelstraten in de wijk is Rodeo Drive. De kans is groot dat je hier een beroemdheid spot.

Santa Monica

Santa Monica was ooit een klein kustplaatsje waar niet veel gebeurde met 10.000 inwoners. Het kuststadje is opgeslokt door Los Angeles. De stad bleef uitbreiden en langzaam aan werd Santa Monica een wijk van LA. De Santa Monica Pier is bekend uit diverse films en tv-series. Vooral fans van Bay Watch zijn bekend met de beroemde pier. Op de pier is een klein pretpark gevestigd waar je jezelf prima kan vermaken. Vergeet niet om een ritje te maken in de reuzenrad aan de Santa Monica Pier.

Venice Beach

In de volksmond wordt Venice Beach ook wel Muscle Beach genoemd. Vooral bodybuilders en skaters vormen hier het straatbeeld. Aan de boulevard zijn verschillende straatartiesten te vinden die de bezoekers vermaken. Lijkt het jouw gaaf om te leren surfen? Venice Beach is absoluut de plek waar je moet wezen. Het is een beroemde surf plek waar de golfen bijna altijd goed zijn. Er is een surfschool aanwezig waar je les kan krijgen in surfen.

Disneyland

Eén van de vrolijkste bezienswaardigheden in Los Angeles is natuurlijk Disneyland. Het is het eerste pretpark dat Walt Disney geopend heeft. Het park is volledig vanuit zijn visie gebouwd. Vanuit Downtown LA rij je er ongeveer een half uur over om er te komen. Dinseyland bestaat uit twee parken. Het originele park zoals Walt Disney het bedacht heeft en Disney Californië Adventure Park. Het laatste park is meer gebaseerd op de staat Californië. Uiteraard zijn er ook typische Disney attracties te vinden zoals de kleine zeemeermin en Monsters & Co.

Malibu

De laatste jaren zijn steeds meer Amerikaanse sterren verhuist naar Malibu. Deze buitenwijk van Los Angeles is populair vanwege de prachtige stranden en natuur. Met een beetje geluk kan je een grote filmster spotten op het strand. De meeste zijn gesteld op hun privacy en gaan niet naar het openbare strand van Malibu. De mooiste stranden zijn: El Matador, Zuma en Westward Beach. Er zijn rond de stranden gratis parkeerplekken als je op tijd bent. De betaalde parkeerplekken zijn vrij duur dus zorg dat je op tijd bent.

Griffith Park

Griffith Park is eigenlijk het Central Park van Los Angeles. Het park is gelegen in Santa Monica en is een gigantisch stadspark. In het park zijn verschillende activiteiten te beleven. Er is bijvoorbeeld een amfitheater, wandelroute, golfbaan en er is een dierentuin gevestigd. Vanuit het park heb je uitzicht op het beroemde Hollywood Sign. Het is helaas niet meer mogelijk om dichtbij het bord te komen. In het verleden is het bord een aantal keren gebruikt om zelfmoord van te plegen. Dit is de reden dat besloten werd het bord af te sluiten voor bezoekers.

LA Zoo

Gelegen in Griffith Park ligt de LA Zoo dit is de dierentuin van Los Angeles. De dierentuin is elke dag geopend behalve met kerst. Naast diverse diersoorten zijn er de botanische tuinen te vinden. In deze tuinen kom je diersoorten vanuit de hele wereld tegen. Van orchideeën uit Hong Kong tot Mexicaanse planten.

Griffith Observatory

In het Griffith Park ligt het Griffith Observatory dit is de sterrenwacht van Los Angeles. Er zijn verschillende tentoonstellingen en je kan zelf door de telescoop kijken. Toegang tot het observatorium is gratis en natuurlijk altijd leuk om eens gezien te hebben. Het gebouw zelf is regelmatig decor geweest van tv-series en films.

Walt Disney Concert Hall

Het Walt Disney Concert Hall heeft een unieke architectuur. Het gebouw is modern ontworpen en geopend in 2003. Het gebouw is ontworpen door architect Frank Gehry. Deze Amerikaanse architect heeft o.a. het Guggenheim museum in Bilbao ontworpen. In het concertgebouw worden verschillende optredens gegeven. Het concertgebouw is de thuisbasis van het Los Angeles Philharmonic orkest. Mocht je een concert willen bezoeken, dan is het slim om vooraf een kaartje te reserveren.

Little Tokio

In Amerika heb je vast weleens gehoord van China Town. In Downtown Los Angeles kom je naast China Town ook Little Tokio tegen. In dit gebied kom je tientallen Japanse restaurants tegen. Naast de restaurants zijn de winkeltjes de moeite waard vooral als je een liefhebber bent van videogames. Eén van de bezienswaardigheden in Little Tokio is de Japanse uitzichttoren.

Farmers Market

De Farmers Market is dagelijks geopend en bestaat uit verschillende winkeltjes en marktkramen met vers voedsel. Het is leuk om over de markt te struinen en eventueel een restaurantje te bezoeken. Een bezoek aan de Farmers Market is ook een stukje historie. Op de markt staat bijvoorbeeld nog de ouderwetse Gilmore Oil Co benzinestation. De markt is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen vooral onder de echte Foodies.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: melissav
Aantal keer gelezen: 2520x
Toegevoegd: 26-08-2016 17:55
Gewijzigd: 26-08-2016 23:53

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!