Shoppen in New York

Shoppen in New York

Shoppen in New YorkWie op reis gaat naar New York zal ongetwijfeld in veel winkels terechtkomen. De modestad New York is voor de meeste winkellaars een werkelijke droom. De stad is zo gigantisch groot en heeft zoveel te bieden dat je zonder de juiste informatie bijna niet meer weet waar je moet zijn. Op deze pagina hebben wij daarom tips met de beste locaties waar je kunt winkelen in New York.

De beste winkellocaties in New York vinden

Of je op zoek bent naar elektronica, mode of andere accessoire, New York heeft voor iedere winkellaar wel iets te bieden. Geen plek op de wereld kent zoveel warenhuizen, winkels en buurten waar spullen te koop zijn als New York. Er zijn zelfs mensen die naar New York gaan met als belangrijkste reden dat ze er willen gaan shoppen. Daarom helpen wij je graag bij de zoektocht naar het vinden van de juiste buurt waar jij moet wezen om te shoppen. Indien je niet weet waar je moet zijn dan loop je al snel de leukste winkels mis en dat is zonde!
Wat ook uniek is aan het winkelen in New York is dat veel winkels de naam van flagship stores hebben. Dit houdt in dat de winkel die in New York zit gevestigd het beste te bieden heeft van de betreffende keten. Dit staat echter niet altijd gelijk aan het grootste of beste aanbod aan artikelen, maar kan ook staan voor de winkelervaring van bezoekers. Het gaat meer om de presentatie van de keten.
Om zo efficiënt mogelijk de beste warenhuizen en winkels langs te gaan die je wilt bezoeken is het handig dat je van tevoren goed voorbereid. Dit kan met een kaart waarop je de locaties markeert die jij wilt bezoeken. De weg vinden in New York is relatief eenvoudig wanneer je het systeem doorhebt. In Manhattan lopen alle straten/Streets van oost naar west en de Avenues lopen van zuid naar noord. Indien je dus op 4th Avenue bent en je weet dat je naar 7th Avenue moet dan loop je richting het noorden. Heb je geen idee waar het noorden is? Dan kun je een gokje wagen en gewoon een kant oplopen. Kom je op 3rd Avenue terecht? Dan weet je dat je de andere kant op moet. Hieronder hebben we een lijstje met geschikte locaties om te bezoeken:

  • Macy’s
  • Fifth Avenue
  • Westfield World Trade Center Shoppingmall
  • The Mills Jersey Garden
  • Bloomingdale’s
  • Elektronicawinkels
  • Woodburry Common

Macy’s

Het grootste warenhuis van heel New York is Macy’s. De echte winkellaars moeten absoluut een kijkje hebben genomen bij Macy’s. Ook wanneer je niet van plan bent om iets te kopen dan is het nog een hele ervaring om hier een kijkje te gaan nemen. Het warenhuis Macy’s bestaat namelijk uit maar liefst 11 verdiepingen en het beslaat het hele blok op Herald Square.
In Macy’s kom je voornamelijk veel grote merken tegen. Verder is het nadeel aan het shoppen bij Macy’s dat het juist zo groot is dat je snel verdwaald kunt raken. Het kan dus geen kwaad om af en toe een medewerker om de weg te vragen wanneer je naar iets specifieks op zoek bent. Macy’s bestaat verder uit 2 gebouwen. Om bij het andere gebouw te komen zal je eerst door het ene gebouw heen moeten lopen.
Rond de feestdagen is het altijd een hele ervaring om naar Macy’s te gaan. Met kerst proef je de kerstsfeer overal wanneer je door het warenhuis heen wandelt. Macy’s is te vinden tussen de 6th en 7th Avenue en de 34th en 35th Street.


Fifth Avenue

Fift Avenue is een locatie waar je zelf niet heel snel zult gaan winkelen, maar wat een locatie is waar je wel geweest moet zijn. Dit is namelijk een van de duurste winkelstraten van de hele wereld. Vanaf het jaar 1906 is Fifth Avenue al de locatie waar de rijkere New Yorkers heengaan om te winkelen. Op de Fifth Avenue kom je vele chique boetiekjes tegen om te winkelen. Het begint bij het Washington Square Park in het noorden en eindigt bij de 143rd Street in Harlem. De meeste high-end winkels zijn te vinden tussen 49th Street en 60th Street.
Wie een kijkje wil nemen bij de luxste merken gaat naar Fifth Avenue. Enkele merken die je hier o.a. tegenkomt zijn Gucci, Rolex, Armani, Fendi, Versace, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Prada. Voor de ervaring is het al leuk om een kijkje te nemen bij deze winkels. Het is ook mogelijk om iets minder exclusieve merken te vinden. Je kunt bijvoorbeeld ook kijken bij de winkels van Tommy Hilfiger, Diesel, Juicy Couture, Banana Republic, Paul Smith of American Girl.

Het Westfield World Trade Center Shoppingmall

Het grootste winkelcentrum van heel New York is te vinden in Manhattan. Dit is het Westfield Word Trade Center Shoppingmall. Dit winkelcentrum is erg geschikt voor iedereen die graag even uitgebreid wil gaan winkelen. Het Westfield winkelcentrum is te vinden tussen het nieuwe World Trade Center. Een bezoek aan dit winkelcentrum kun je dus goed combineren met het bezoeken van het 9/11 memorial.
In dit winkelcentrum zou je bijna wel een hele dag voor uit kunnen trekken, want er bevinden zich maar liefst ongeveer 100 winkels in het Westfield World Trade Center Shoppingmall. Daarmee heeft het een grootte van maar liefst 34.000 m2.
Vrouwen zullen hier zeker een tijdje zoet zijn met winkels als Victoria’s Secret of bij cosmeticawinkels, zoals Duane Reade by Walgreens of Sephora. In het winkelcentrum kom je nog meer bekende winkels tegen, zoals o.a. de Apple Store. Ook voor de niet Applefans is het een aanrader om hier een kijkje te nemen. Andere bekende winkels die je hier aantreft zijn van Hugo Boss, Forever 21 of H&M.

The Mills Jersey Gardens

In New Jersey is het grote overdekte winkelcentrum The Mills at Jersey Gardens te vinden. In dit overdekte winkelcentrum zijn ongeveer 200 winkels te vinden. The Mills at Jersey Garden is officieel geen centrum voor outlet winkels, maar je komt er wel veel outlet winkels tegen. Wanneer je het winkelcentrum binnen komt lopen dan krijg je zelfs een kortingspas aangeboden. Met deze kortingspas ben je op de hoogte van alle acties en hoeft er geen korting aan je voorbij te gaan. Daarnaast krijg je ook een plattegrond waar alle winkels op staan vermeld. Je komt er o.a. de winkel van Nike, Abercrombie & Fitch en Banana Republic tegen.
In het winkelcentrum is er ook een grote bioskoop aanwezig. Aan het eind van de dag winkelen ben je hoogstwaarschijnlijk helemaal uitgeteld en kun je onderuitgezakt plaatsnemen in de bioskoop.

Bloomingdale’s

Op het punt van 59th Street en 3rd Avenue in Manhattan is het warenhuis Bloomingdale’s te vinden. Deze is vergelijkbaar met het warenhuis Macy’s. Bloomingdale’s is zelfs een van de meeste beroemde warenhuizen van de hele wereld. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent of de kans is groot dat je het bij Bloomingdale’s wel gaat vinden. Of je nou op zoek bent naar de laatste modeartikelen, spullen voor in de keuken of mooie meubelen. Bij Bloomingdale’s kun je ervan uit gaan dat ze de artikelen hebben.
Net als bij Macy’s is het een hele ervaring om hier heerlijk rond te dwalen. Indien je echter serieus van plan bent om te gaan winkelen dan kan het een nadeel zijn dat het er vaak erg druk is.

Elektronicawinkels

New York is bij de meeste mensen ook erg populair om er nieuwe elektronica te kopen. Dit komt omdat het vaak goedkoper is dan de elektronica in Nederland. Daarbij dien je tijdens het winkelen wel rekening te houden met enkele zaken. Dat is dat er nog een BTW-tarief bij de kassa bovenop komt van 8,875 procent. Ook wordt het afgeraden om de elektronica te kopen bij de winkels die rondom het Empire State Building en Times Square zijn gevestigd. Bij deze winkels wordt je met lage prijzen naar binnen gelokt, maar eenmaal binnen dan wordt je vaak duurdere artikelen aangeboden. Ook is het belangrijk om te controleren of er garantie op de artikelen zit. Hieronder benoemen we enkele bekende en betrouwbare elektronicawinkels in New York.
Hammacher Schlemmer is een van de elektronicawinkels in New York dat een unieke winkelervaring heeft te bieden. Hier kun je veel verschillende aparte gadgets kopen. Dit zijn gadgets die je eerder waarschijnlijk niet bent tegengekomen en pas bij deze winkel ontdekt. Denk bijvoorbeeld aan draagbare wasmachines of elektrische wijnopeners. Ook alle normale producten kom je hier tegen, zoals telefoons, camera’s of computers.
Voor de liefhebbers van fotografie kunnen terecht bij B&H Foto Video. Er zijn verschillende redenen voor liefhebbers van fotografie om hier naartoe te gaan. Ze hebben er namelijk een bijzonder groot aanbod aan camera’s en alle bijbehorende apparaten. Deze zijn er in alle soorten kwaliteit te vinden en dat ook nog eens allemaal voor een goede prijs. Het personeel dat in de winkel rondloopt heeft verstand van zake en voor specifieke vragen kun je bij hun terecht.
Een van de grootste retailers van Amerika is Best Buy. Van deze keten zijn er meerdere grote winkels door heel New York te vinden. De meeste winkels zijn te vinden in Manhattan, maar ook in Brooklyn en Jersey City kom je winkels van Best Buy tegen. Bij de winkels van Best Buy kom je alle elektronica voor in huis tegen, maar ook computers, telefoons en televisies. Bij de winkels van Best Buy kun je terecht voor alles op het gebied van elektronica.

Woodburry Common

Woodburry Common is de plek waarvan ook wel wordt gezegd, “shop untill you drop”. Dit is het centrum van New York waar je de meeste outlets tegenkomt. Het is vlak buiten Manhattan gelegen. In totaal zijn er maar liefst 220 winkels te vinden die allemaal hoge kortingen hebben. Vanaf de stad gaan er bussen naar Woodburry Common.
De kortingen kunnen hier zelfs hoog oplopen en ook nog eens van bekende merken, waaronder Gucci, Burberry, Jimmy Choo, Tommy Hilfiger, American Eagle Outfitters en Balenciaga. Naast hoge kortingen kom je er ook veel winkels tegen die het principe van 2 voor de prijs van 1 hanteren.
De sfeer in Woodburry Common is ook erg leuk. De winkels bestaan voornamelijk uit houten, witte huisjes. Woodburry Common is gelegen tussen een heuvelachtig gebied wat ook een leuke sfeer met zich meegeeft.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2936x
Toegevoegd: 26-02-2017 09:44
Gewijzigd: 09-06-2017 12:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!